به گزارش جهانبین نیوز؛ ازدواج بسیار در دین اسلام سفارش شده است و ارزش این کار به اندازهای است که پیامبر اسلام فرمودند نیمی از دین مومن با ازدواج تکمیل میشود.
اما با وجود مشکلات و بهوجود آمدن آداب و رسوم غلط شاهد به تاخیر افتادن این امر مقدس در بین جوانان هستیم.
کسي را سراغ ندارم که واقعاً و از علاقهاي به تشکيل خانواده نداشته باشد
محمدي يکي از شهروندان فارساني در پاسخ به سؤال ما در مورد علت تأخير در ازدواج جوانان، ميگويد: فقط و فقط «مشکلات اقتصادي»، کسي را سراغ ندارم که واقعاً و از ته دل علاقهاي به تشکيل خانواده نداشته باشد. وقتي درآمد کافي براي تأمين حداقلهاي زندگي وجود ندارد چطور از يک جوان توقع داريم که ازدواج کند؟
مسائل اقتصادي و شغلي اولين دليل تأخير ازدواج جوانان است
يداللهي که به گفته خودش يکي از دهه شصتيهايي است که در صف انتظار ازدواج مانده، ميگويد: مسائل اقتصادي و شغلي اولين دليل تأخير ازدواج جوانان است، بيکاري، درآمد کم، نبود امنيت شغلي به يک دغدغه حلنشدني براي جوانان تبديلشده است و جوان امروز با ديدن تورم و گراني، آيندهاي را ميبيند که حتي يکخانه نقلي و خودرو براي همسر و فرزندش نميتواند تأمين کند.
اشتغال، مهمترین مانع برای ازدواج
علي فتح رحيمي کارشناس مسائل اجتماعی، در گفتوگو با
جهانبین نیوز، به اولين روز از ماه ذي الحجه سالروز زيباترين پيوند آسماني در جهان اسلام اشاره و اظهار کرد: در اين روز فرخنده، حضرت علي (ع) با برترين بانوي جهان پيمان عشق بست و خدا، والاترين فرستاده خويش را بر اين پيمان گواه گرفت، برکت ازدواج حضرت علي (ع) و حضرت زهرا (س)، عمري به گستردگي آفتاب دارد، همچنان که ياد و نام آن در تاريخ براي هميشه ماندگار شد.
وي افزود: امروزه بسياري از مشکلات و دغدغههاي جوانان شهر ما به دليل وابسته شدن به تجملات و زرق و برق دنياست، دختران و پسران زيادي هستند که به خاطر افکار تجملاتي ازدواج نميکنند، همچنين برخي از دختران سالهاي زيادي عقد کرده ميمانند تا جهيزيههاي تجملاتي و فراتر از توان مالي خانوادگيشان را تهيه کنند و پسراني که سالها براي هزينههاي جانبي جشن عروسي و تهيه خانهاي تلاش ميکنند.
رحیمی تصريح کرد: متاسفانه مدتهاست از اصل زندگي مان جدا مانده ايم و وابسته به فرعيات شده ايم. اهداف مان براي زندگي کردن تغييرات زيادي کرده و راهمان را گم کرده ايم.
وي مهمترين مانع براي ازدواج جوانان اين شهرستان را مشکل اشتغال عنوان کرد و با اشاره به اينکه هماکنون در بين نسل جوان ازدواج بهعنوان يکي از دغدغههاي اصلي اين قشر قرار دارد، گفت: در شرايط حاضر فراهم نشدن شرايط ازدواج جوانان باعث شده تا اين مسئله به معضلي تبديل شود تا آنجا که هر نهاد و ارگاني چه در حيطه مسئوليت خود و يا خارج از آن ميخواهد تدبيري جهت ايجاد شرايط لازم براي تسهيل در امر ازدواج جوانان بينديشد.
این کارشناس مسائل اجتماعی عنوان داشت: فراهم نشدن شرايط اشتغال يکي از مهمترين معضلات بر سر راه ازدواج جوانان اين شهرستان است که تأثير زيادي در بالا رفتن سن ازدواج اين قشر دارد.
وي گفت: دراينبين نميتوان از مشکلات ديگر سد راه ازدواج جوانان همچون مسکن، افزايش هزينههاي زندگي، هزينههاي سرسامآور ازدواج، نداشتن درک متقابل، توقعات بيشازحد خانوادهها و تغيير معيارهاي انتخاب همسر بهسادگي گذشت.
راهکارهاي کاهش مشکلات ازدواج جوانان
رحیمی ايجاد فرصتهاي شغلي مناسب براي جوانان، حل مشکل مسکن جوانان توسط دولت، ازجمله در اختيار قرار دادن خانههاي استيجاري باقيمتي مناسب و ترغيب خيرين براي کمک به ازدواج جوانان را از راهکارهاي کاهش مشکلات ازدواج جوانان بيان کرد.
این کارشناس مسائل اجتماعی تصريح کرد: بسياري از جوانان به دليل بيپولي و نداشتن درآمد کافي ازدواج نميکنند، درحالحاضر با هر يک از جوانان فاميل که در مورد ازدواج صحبت ميکنم هيچکدام برنامهاي براي ازدواج ندارند و بيشتر آنها نداشتن امنيت شغلي را يکي از دلايل عدم ازدواج خود ميدانند.
وي بیان داشت: تا وقتي «مشکلات اقتصادي و بيکاري جوانان» حل نشود هر اقدامي براي افزايش ازدواج به بنبست ميخورد چون وقتي شغل و درآمدي براي گذران زندگي نباشد زوجين براي رهايي خود تن به طلاق ميدهند.
انتهاي پيام/590پ