:23'; $conf['{MOBILE_FOOTER_BLOCK}']['cache_html'] = '1'; $conf['{MOBILE_FOOTER_BLOCK}']['func'] = 'Get_Mobile_Footer'; $conf['{MOBILE_FOOTER_BLOCK}']['prms'] = '0'; ?>:23'; $conf['{MOBILE_FOOTER_BLOCK}']['cache_html'] = '1'; $conf['{MOBILE_FOOTER_BLOCK}']['func'] = 'Get_Mobile_Footer'; $conf['{MOBILE_FOOTER_BLOCK}']['prms'] = '0'; ?> جهان بین - این نام نیک است که می‌ماند نه سرای زرنگار!/ مجتمع فرهنگی-تربیتی امام صادق (ع) شهرکرد، موقوفه یا مصداق انسانیت؟! - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جهانبین نیوز گزارش می‌دهد

این نام نیک است که می‌ماند نه سرای زرنگار!/ مجتمع فرهنگی-تربیتی امام صادق (ع) شهرکرد، موقوفه یا مصداق انسانیت؟!

28 ارديبهشت 1398 ساعت 9:10

موقوفه فرهنگی تربیتی امام صادق (ع) شهرکرد که توسط بی بی ماه بیگم صمصام بختیاری و حاج عبدالله موسوی نافچی وقف شده است، نمونه‌ای بارز از رواج سنت حسنه وقف در بین مردم چهارمحال و بختیاری است.


به گزارش جهانبین نیوز؛ پایه‌ریزی سنت حسنه وقف یکی از مهم‌ترین تمهیدات دین اسلام در راستای تامین آینده مسلمین و فرزندانشان است.
 
با مراجعه به قرآن کریم و روایات اهل بیت (علیهم السلام) متوجه خواهیم شد که این سنت زیبا در نظر بزرگان دین اسلام اهمیت بسیاری دارد، این درحالی است که در قرآن کریم آیه‌ای به صراحت به وقف اشاره نکرده اما توجه به آیات متعدد، نشان‌  می‌دهد که  وقف یکی از مصادیق بارز اعمال صالحه یا باقیات صالحات است.
 
نگاهی به تاریخ نشان می‌دهد که پیامبر گرامی اسلام (ص) در زمانی که مدینه بازار نداشت، بازار دائمی را در این شهر ساخته و آن را وقف کردند یا در جایی دیگر روایاتی از وقف مزارع و نخلستان‌هایی توسط امام علی (ع) برای  فقرا و مساکین آمده است که همه این‌ها نشان از اهمیت وقف در اسلام دارد.
 
در چهارمحال و بختیاری نیز از دیرباز وقف رواج داشته و موقوفات باقی مانده از گذشته همگی نشان‌دهنده جایگاه این سنت حسنه است، موقوفه فرهنگی تربیتی امام صادق (ع) شهرکرد که توسط بی بی ماه بیگم صمصام بختیاری و حاج عبدالله موسوی نافچی وقف شده است نمونه‌ای از رواج سنت حسنه وقف در بین مردم چهارمحال و بختیاری است.
 
این موقوفه سالیان سال است که با تحت پوشش قرار دادن کودکان یتیم درحال خدمت‌رسانی به این قشر آسیب‌پذیر می‌باشد.

 

در سال ۱۳۲۲ هجری شمسی که استان چهارمحال و بختیاری ایجاد شد مرتضی‌قلی خان صمصام بختیاری (همسر بی بی ماه بیگم) به‌عنوان استاندار برگزیده شد و این فرصت پیش آمد تا بی‌بی ماه بیگم به آرزوی دیرین خود یعنی ساختن پرورشگاه برای پسران بی‌سرپرست بختیاری دست یابد.
 
یکی از دلایل نگرانی بی بی ماه بیگم برای پسران یتیم این بود که وی بر این اعتقاد بود که دختران ازدواج می‌کنند و وارد خانواده می‌شوند اما پسران بی‌سرپرست شانس خیلی کمی برای ساختن زندگی خود خواهند داشت.
 
به این ترتیب اقدام به ساخت پرورشگاهی با مساحت 11 هزار مترمربع با یک سری اتاق خواب برای کودکان، کلاس‌های درس، اتاق‌ مدیر و آموزگاران، اتاق‌هایی برای بی‌بی و خدمتکارش، ساختمانی در ورودی مرکز برای سرایدار و خانواده‌اش، آشپزخانه، انباری و... در مرکز استان کرد.

 مدیریت این مجموعه در آن زمان به عهده خود بی ‌بی ماه بیگم بود  و امروز اداره اوقاف شهرستان شهرکرد در آن مستقر است.
 
بی بی ماه بیگم صمصام با ساخت این پرورشگاه، احسانی ماندگار از خود به جای گذاشت و درحالی این دنیا را ترک کرد که نامی نیک از وی در ایران باقی ماند، بعد از مرگ این بانوی خیر ورثه وقف‌نامه‌ای تنظیم و پرورشگاه را به‌صورت رسمی ثبت کردند.
 
زمین مجتمع تجاری، خدماتی و کانون فرهنگی تربیتی امام صادق (ع) شهرکرد در سال 1336 توسط بی بی ماه بیگم بختیاری با نیت نگهداری از ایتام وقف شد و در سال 1374 مجتمع تجاری بسیار بزرگی با حدود ۲۰۰ مغازه با کاربری خدماتی و تجاری در قسمتی از این زمین ساخته شد.  
 
 در سال 1384 مرحوم سید عبدالله موسوی نافچی یکی دیگر از واقفان نیک‌اندیش یک باب ساختمان چهارطبقه به مساحت 2 هزار و 860 در قسمتی از موقوفه ساخت.
 


بی بی ماه بیگم صمصام بختیاری از بزرگ‌ترین واقفان در چهارمحال و بختیاری است
 
حجت‌الاسلام حسن امیری مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: بی بی ماه بیگم صمصام بختیاری یکی از بزرگ‌ترین واقفان در چهارمحال و بختیاری است که توانسته با این اقدام خود هم سنت وقف را در استان نهادینه کند و این را می‌تواند از املاکی که بعد از ایشان توسط خانواده‌اش وقف شد متوجه شد و هم با به جای گذاشتن پرورشگاهی بزرگ زمینه زندگی و ادامه تحصیل دانش‌آموزان بسیاری را فراهم آورد.
 
وی با اشاره به وقف‌نامه به جای مانده از بی بی ماه بیگم افزود: در این وقف‌نامه اولویت را به کودکان پسر و یتیمانی که پدر و مادرشان را از دست داده‌اند، داده شده است و در سال تحصیلی 98-97 بیش از 85 دانش‌آموز پسر مقطع راهنمایی از امکانات شبانه‌روزی این مرکز استفاده می‌کنند.
 
امیری ادامه داد: حاج عبدالله موسوی نافچی خیری نیک‌اندیشی بود که بعد از بی بی ما بیگم به گسترش این موقوفه کمک کرد.
 
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در کانون فرهنگی تربیتی امام صادق (ع) شهرکرد افزود: فعالیت‌های عبادی و مذهبی، برنامه‌های آموزشی، برنامه‌های اجرایی، ورزشی و مالی ازجمله مهم‌ترین اقداماتی است که در کانون انجام می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه خیران بسیاری امروز ادامه‌دهنده راه بی بی ماه بیگم صمصام بختیاری هستند خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی برای هدایت نیت واقفان بسیار مهم است و این اداره برای تحقق این امر اقدام به برپایی خیمه‌های معرفت در امامزادگان  و راه‌اندازی غرفه‌هایی درقالب غرفه مشاور وقف جدید کرده که در آن واقفان درخصوص نیت وقف راهنمایی می‌شوند.
 
به گزارش جهانبین نیوز؛ این موضوع که واقف هرگز نمی‌میرد و یاد و خاطره آن به واسطه وقفی که صدقه جاریه است تا ابد باقی می‌ماند و چه خوب است اگر می‌خواهیم نامی نیک از خود به جای بگذاریم بخشی از اموالمان را وقف کنیم.
 
 
انتهای پیام/1026ج


کد مطلب: 42071

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/42071/این-نام-نیک-می-ماند-نه-سرای-زرنگار-مجتمع-فرهنگی-تربیتی-امام-صادق-ع-شهرکرد-موقوفه-یا-مصداق-انسانیت

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir