به گزارش
جهانبین نیوز، در روستای ˈباردهˈ 40 کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری در پشت بافت فرسوده این روستا، قلعه عظیمی با بافت معماری خاص توجه هر رهگذری را بخود جلب می کند.
بنابر بر موقعیت مکانی ومعماری بنا علاوه بر ایجاد قلعه خانی نکات حفاظتی وتدافعی نیز در ساخت آن رعایت گردیده است.قلعه دارای دو بیرونی واندرونی جدا می باشد که اندرونیها دارای زیرزمین وطبقه همکف بوده وجوانب جنوبی وشمالی آنها را اطاقهای نشیمن احاطه کرده است. بیرونیها شامل سرطویله واصطبل هستند که قسمت اعیانی با راه ورودی جداگانه برروی آنها ساخته شده است.
چهار برج مدور در چهار زاویه بیرون بنا متصل به دآن ساخته شده است که برجهای شرقی جنبه دفاعی داشته وبرجهای غربی درقسمت فوقانی مسکونی بوده اند. مصالح بکار رفته دربنا خشت ، آجر وسنگ ونمای بیرونی قلعه سنگی است.
قلعه بارده یکی از محدود بناهای سنگی استان است که با شماره 21440در فهرست آثارملی کشور به ثبت رسیده است.
هر گردشگری که وارد این روستا می شود، هرگز تصور وجود یک بنای تاریخی که پس از سالها چون دژی استوار باقی مانده را به ذهن خود راه نمی دهد، در حالی که دیدن این قلعه کاخ با جاذبه معماری زیبا، هر مسافری را شگفت زده می کند.
داشتن سبک طراحی مناسب با شرایط روز و ایجاد راه پله اندرونی به طرف بالای برج قلعه ، انبار ذخیره غلات وآرد به میزان هفت تن و وجود بخش های خدماتی جداگانه ،اصطبل ، پیش بینی فضاهای خاص زیرزمینی با نگاه ظریف حداکثری استفاده ازفضا بر زیبایی و ظرافت ساخت این بنا با سبکی منحصربفرد افزوده است.
بسیاری از گردشگران از وجود چنین بنایی با شرایط گردشگری و تاریخی اظهار بی اطلاع دارند.
یکی از گردشگرانی که به این منطقه سفر کرده است در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوزاذعان داشت: واقعا از وجود همچین قلعه ای با این شکل معماری شگفت زده شده ام، اما حیف که تبلیغات مناسبی در خصوص معرفی جاذبه های گردشگری به این شکل صورت نگرفته است . به گونه ای که قبل از سفر به این منطقه از وجود این قلعه در این روستا بی اطلاع بودم .
به گزارش جهانبین نیوز، رونق تولید با توسعه صنعت گردشگری محقق میشود،بدون تردید صنعت گردشگری نقش مهم و تاثیرگذاری در رونق تولید بخشهای مختلف اقتصادی دارد.
با توسعه این صنعت، حوزه کسب و کارهای کوچک و متوسط رونق یافته و توزیع مناسب اشتغال در شهر و روستاها برقرار میشود.
انتهای پیام/1027ج