به گزارش
جهانبین نیوز؛ چهارمحال و بختیاری با مساحت ۱۶۴۱ هزار هکتار، یک درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده و دارای ۲۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۳۴۱ هزار هکتار جنگل و بیش از یک میلیون هکتار مرتع میباشد، شغل بیشتر مردم در این استان کشاورزی است و اکثر آنها از این طریق امورات خود را میگذرانند و زندگی میکنند.
در این استان سالانه بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید میشود که از این مقدار حدود ۸۲۰ هزار تن (۶۵ درصد) مربوط به محصولات زراعی، ۲۰۰ هزار تن (۱۶ درصد) به محصولات باغی و مابقی به محصولات دام و طیور و کشت گلخانهای اختصاص دارد.
موقعیت جغرافیایی این استان، سبب شده تا به یکی از مساعدترین مکانها برای کشت بادام تبدیل شود و این محصول بهعنوان مهمترین تولید باغی مطرح شود، از سویی دیگر، بادام جزء خشکبارهای صادراتی بوده، حمایت از تولید آن و برنامهریزی برای گسترش صنایع تبدیلی و صادرات میتواند زمینههای لازم را برای ارزآوری به استان فراهم سازد و سطح زیر کشت آن را افزایش دهد.
باغداران نیازمند حمایت و پشتیبانی دولت هستند
مرادی یکی از باغداران سامانی در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: باغداری شغل پدرانمان بوده و میراثی است که از آنها برایمان به یادگار مانده است.
وی بابیان اینکه حدود 40 سال است که از راه باغداری مخارج خود و خانوادهام را تامین میکنم افزود: بادام از مهمترین محصولاتی است که در باغم پرورش میدهم اما هلو، زردآلو و آلوچه هم در باغم وجود دارد.
این باغدار سامانی با اشاره به خشکسالیهای اخیر در کشور ادامه داد: مشکل نبود آب باعث شده بسیاری از زمینهایمان را بدون آنکه کشتی در آن صورت دهیم رها کنیم و عملا به صورت بایر باقی مانده و هیچ کشتی در آن صورت نمیگیرد.
مرادی اضافه کرد: سم و کودهایی که برای باغهایمان استفاده میشود به صورت آزاد تهیه میکنیم و قیمت آن بسیار بالا است و من به شخصه چون سرمایه کافی ندارم و همه درآمد باغم صرف گذران زندگیم میشود نمیتوانم از سموم مناسب استفاده کنم که در بیشتر موارد محصولاتم آفت زده شده و از بین میرود.
این باغدار سامانی با اشاره به باز شدن شکوفههای بادام در اوایل فصل بهار و گاهاً قبل از آغاز فصل بهار بیان داشت: زمانی که شکوفهها باز میشود هوا هنوز آنگونه که باید گرم نشده و همین امر سبب میشود گیاه دچار سرمازدگی شود و محصول آن سالمان بهطور کلی از بین برود.
وی ادامه داد: ما محصولاتمان را به صورت آزاد بیمه میکنیم اما پولی که بهعنوان خسارت دریافت میکنیم بسیار کم بوده و علاوهبر آن بسیار دیر به دستمان میرسد.
مرادی یادآور شد: ما محصولاتمان را با قیمت پایین به دست واسطه میدهیم و به این ترتیب بیشتر سود به جیب واسطهها میرود.
۳۷ درصد از سطح زیر کشت بادام در چهارمحال و بختیاری به بادام اختصاص دارد
ذبیحالله غریب رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ تعداد بهرهبرداران محصول بادام در استان را حدود ۳۰ هزار نفر اعلام و اظهار کرد: سطح زیر کشت باغات در استان ۴۲ هزار هکتار است که ۱۶ هزار هکتار آن معادل ۳۷ درصد به کشت بادام اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۶ هزار تن از محصول بادام تولیدی استان را رقم مامایی صادراتی تشکیل میدهد.
غریب بیان داشت: طی ۹ ماهه امسال ۶۲ میلیون دلار بادام از استان صادر شد که معادل ۷۵ درصد ارزش کل صادرات استان به شمار میرود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ارزش تولیدات کشاورزی استان را ۳۴ هزار میلیارد ریال در سال اعلام کرد و گفت: بیش از ۷ هزار میلیارد ریال این تولیدات اختصاص به بادام دارد که ۲۲ درصد ارزش تولیدات کشاورزی استان را شامل میشود.
وی، بازار هدف صادرات بادام استان را کشورهای حاشیه خلیج فارس، هند، روسیه و پاکستان دانست و افزود: برای رقابت در عرصه تجارت خارجی ضمن تقویت مراکز بسته بندی و تقویت برند بادام استان باید موفق به کسب استانداردهای تشویقی این عرصه شویم.
غریب خاطرنشان کرد: ۱۰ هزار نفر بصورت مستقیم در عرصه تولید و عرضه بادام در استان فعالیت دارند که ۵ درصد کل اشتغال استان را شامل می شود.
۷۰ درصد باغات بادام استان در شهرستانهای سامان و بن قرار گرفته است
برزگر معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ با بیان اینکه بیشتر باغات استان در شهرستانهای سامان و بن قرار دارد، گفت: این درختان که را شامل میشود و بصورت قطرهای آبیاری می شود.
وی با بیان اینکه درخت بادام نسبت به شرایط کمآبی و خشکسالی مقاوم است، تصریح کرد: همین موضوع میتواند ما را در مواجه با خشکسالی کمک کند و باغات بادام جایگزین باغات آببر شود.
برزگر با اشاره به مشکلات فراروی صادرات بادام تولیدی استان، افزود: برای موفقیت در عرصه صادرات بادام ضروری است تا نسبت به تقویت مراکز بستهبندی و سورتینگ (درجهبندی) بادام، تقویت برند و نام تجاری و کسب استانداردهای تشویقی و اعمال در بستهبندی محصول اقدامات بیشتری انجام دهیم.
به گزارش
جهانبین نیوز؛ خشکسالیهای اخیر سبب شده تا بسیاری از کشاورزان و باغداران زمینهای خود را رها کرده و مهاجرت و حاشیهنشینی در شهرها را بر ماندن و ادامه کشاورزی ترجیح دهند.
حمایت از کشاورزان و باغداران در جهت تولید بیشتر محصولاتی چون بادام میتواند زمینه افزایش تولید این محصول و درنتیجه رونق باغداری و کشاورزی در استان را فراهم سازد.
دولت باید با تعیین قیمت واحد و نظارت بر چگونگی فروش، جلوی ضرر و زیان کشاورزان و باغداران و سود ناعادلان واسطهها را بگیرد.
اما از حمایت دولت از طریق توزیع نهادههای مورد نیاز باغداران، ارائه تسهیلات، توسعه صنایع تبدیلی برای بستهبندی و برندسازی و کمک به تغییر کشت و کار از شیوه سنتی به صنعتی نباید غافل شد.
انتهای پیام/1026ج