انتخابات استانی به اختلافات قومی و قبیلهای دامن میزند/نمایندگان به جای تغییر در قانون اساسی به دنبال اجرای آن باشند
سمیه کاظمی کارشناس حقوقی در چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: طرح استانی کردن انتخابات با چندین اصل از قانون اساسی مغایرت داشته و تصویب آن موجب نقض این اصول و تغییراتی در قانون اساسی بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی میشود.
وی تصریح کرد: بهتر است به جای تغییر در اصول قانون اساسی با عدالتگرایی و بهبود وضعیت کنونی به سمت اجرای عدالت در روند اجرای قانون توسط خود نمایندگان پیش رویم.
کاظمی به مشکلات طرح استانی کردن انتخابات اشاره کرد و گفت: ازجمله مشکلات این طرح محرومیت بسیاری از مردم مناطق دورافتاده از مرکز استان جهت شرکت در انتخابات و رای دادن و در نتیجه عدم دخالت در تعیین سرنوشت شهر و استان خود خواهد بود.
وی افزود: با پیش بردن این روند یعنی استانی شدن انتخابات هزینههای سنگینی به کاندیدای شرکتکننده تحمیل میشود که این خود باعث ایجاد مشکلاتی دیگر ازجمله ایجاد محرومیت میشود.
کاظمی عنوان کرد: مردم محروم وضع مالی خوبی ندارند و اگر این طرح اجرا شود ممکن است نتوانند وارد این قضیه شوند و این امر موجب ثروتگرایی نیز میشود و کسی که ثروتمند است نمیتواند فقرا را درک کند.
وی یادآور شد: با اجرای این طرح بسیاری از مردم که در مناطق دورافتاده هستند احساس مسئولیت نمیکنند و ممکن است در رای دادن و انتخابات شرکت نکننند.
کاظمی با اشاره به اینکه شناخت مردم از این طرح کافی نیست بیان داشت: بهتر است انتخابات به مانند همان روال قبلی در جهت اجرای عدالت طی شود.
وی با اذعان بر اینکه اگر فرد نماینده یک جای کوچک باشد شاید بهتر بتواند برای حل مشکلات آن منطقه اقدام کند خاطرنشان کرد: وقتی این طرح گسترده باشد فعالیت نیز نمیتواند به این گستردگی باشد و در روند بهبود مسائل نهتنها اثر مثبتی ندارد بلکه تاثیر منفی نیز به همراه دارد.
کاظمی در پایان خاطرنشان کرد: مطمئنا" اختلافات قومی و قبلیهای در طرح استانی شدن انتخابات پیش خواهد آمد که همین امر مشکلات دیگری که گریبانگیر همه خواهد شد را درپی خواهد داشت.
انتهای پیام/۱۰۲۰ج