سرهنگ مرتضی عسگری رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: بسیاری از تهدیدات در فضای مجازی به علت عدم اطلاعات صحیح در این حوزه و آگاهی کافی در این زمینه است.
وی با بیان اینکه جرایم رخ داده در فضای مجازی در دو بحث کلاهبرداریهای مالی و جرایم مربوط به مباحث خانوادگی و عاطفی هستند افزود: در این بین جرایم مالی بیشتر است و این موضوع در تلگرام بیشتر به چشم میخورد، اما متاسفانه اخیرا جرایم در اینستاگرام هم افزایش یافته و در رقابت نزدیکی با تلگرام قرار دارد و میتوان گفت در آیندهای نزدیک گوی سبقت را از تلگرام خواهد ربود.
عسگری با تاکید بر اینکه فضای کلاهبرداریهای مالی مانند یک بازار است و کلاهبرداران مشتریهای خود را از بین اقشار خاصی انتخاب میکنند، اضافه کرد: این کلاهبرداریها با عناوین مختلفی چون صیغهیاب، همدمیاب، هک وای فای، افزایشدهنده فالوور اینستاگرام و... قربانیان خود را به دام میاندازند.
وی با اشاره به حضور گسترده مردم در اینستاگرام بیان داشت: متاسفانه اخیرا شاهدیم که اینستاگرام تلفات بالایی میگیرد و این موضوع در مورد خانمها بیشتر صدق میکند.
پیج خصوصی تا ابد خصوصی نمیماندرئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری به سنین بحرانی دختران حاضر در اینستاگرام و ایجاد صفحاتی برای اثبات خودشان اشاره و گفت: عدم ایجاد فضای دوستانه در خانوادهها دختران را به این فضا میکشاند و پستها، لایوها و استوریهایی که از عکسهای شخصیشان منتشر میشود، راه را برای سوءاستفادهکنندهها باز میکند.
وی ادامه داد: مشکلات و سوءاستفادههای خانوادگی و عاطفی در اینستاگرام بیش از کلاهبرداریهای مالی است و علت آن اعتماد بیجهت در این فضا است.
عسگری با اشاره به انتشار کلیپی از آزاد و اذیت دختر نوجوان در فضای مجازی تاکید کرد: برخی تصور میکنند انتشار این کلیپ شایعه بوده اما اگر این چنین بود خبرنگاران حتما موضوع را متوجه و خبررسانی میکردند و باید بگویم این تنها نمونهای از صدها بداخلاقی است که در فضای مجازی رخ میدهد.
وی بیان داشت: کاربران اینستاگرامی این نکته را در نظر داشته باشند که پیج خصوصی تا ابد خصوصی نمیماند و اعتماد بیجا به فالوورها تا به امروز قربانیان بسیاری گرفته است.
افزایش ۸۰ درصدی جرایم فضای مجازی در چهارمحال و بختیاریرئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پلیس با اسکرین شات از هر محتوایی اگر شکل تهدید و سوءاستفاده به خود بگیرد برخورد میکند افزود: حریم خصوصی کاربران خط قرمز پلیس است و قربانیانی که بالای سن ۱۸ سال هستند بعد از مراجعه به پلیس میتوانند ماموران را امین خود دانسته و مطمئن باشند موضوع به خانواده آنها اطلاع داده نخواهد شد.
وی از افزیش ۷۰ تا ۸۰ درصدی جرایم فضای مجازی در این استان خبر داد و گفت: هتک حرمت و حیثیت کاربران و سوءاستفادههای خانوادگی در این استان کم است و یکی از علل آن را میتوان پایبندی به اصول خانواده ساکنان استان دانست.
عسگری تاکید کرد: خانوادهها با فرزندانشان دوست باشند و اجازه ندهند مهر و محبت را در خارج از خانواده جستجو کنند.
رئیس پلیس فتای چهارمحال و بختیاری از آمادگی این پلیس برای برگزاری دورههای آموزشی به خانوادهها و جوانان خبر داد و یادآور شد: نباید به صورت جزیرهای عمل کنیم بلکه باید همه دست به دست هم داده و در جهت آگاهسازی گام برداریم.
انتهای پیام/۱۰۲۶ج