به گزارش جهانبین نیوز، شهرکرد مرتفعترین مرکز استان در ایران است. مرتفعبودن شهرکرد باعثشده است که لقب بام ایران را بگیرد. سابقه تاریخی، طبیعت زیبا و آبوهوای معتدل شهرکرد، این شهر را به یکی از بهترین گزینهها برای سفرهای نوروزی تبدیل کرده است.نگاهی داریم به چند جاذبه گردشگری این شهرستان
خانه ستوده چالشتری
خانه ستوده اندرونی قسمت حاکمنشین قلعه چالشتر است و میتوان آن را تنها باقیمانده این مجموعه تاریخی دانست. قلعه چالشتر از دوران صفوی و قاجار به یادگار مانده. خانه ستوده علاوه بر اینکه معماری زیبایی دارد که به خودی خود میتواند باعث جذب گردشگران باشد، این روزها از سه موزه آثار سنگی، موزه کاروزندگی و موزه مردمشناسی هم بهره میبرد.
موزه باستانشناسی (حمام پرهیزکار)حمام پرهیزکار در دهه ۲۰ شمسی احداث شد. این گرمابه یکی از آخرین بناهایی است که در دوران پهلوی به سبک حمامهای قدیمی ایران ساخته شد. این بنا از طرف خانواده آزاده در دهه ۳۰ شمسی وقف عام شد و حالا به عنوان موزه باستانشناسی فعالیت میکند. در این موزه ابزارهای سنگی مربوط به دوران نوسنگی، مجسمههای گلی با قدمت ۹۰۰ سال، ابزار و ظروفی مربوط به هزار دوم و پنجم قبل از میلاد و… نگهداری میشود.
چشمه زنه هفشجانچشمه زنه تفرجگاه مردم هفشجان و مهم ترین جاذبه ی گردشگری نزدیک به شهرکرد است که در طول ایام سال میزبان گردشگران و طبیعت دوستان است. این چشمه در دامنه کوه های جهانبین در ۲ کیلومتری شهر هَفشِجان و ۲۰ کیلومتری شهرکرد قرار دارد. در وجه تسمیه چشمه زنه باید گفت که نام زنه به علت زایش چشمه های جوشان در کوه جهان بین هفشجان می باشد. در برخی منابع از این منطقه با عنوان مَرغ هزار خانی یا منطقه هزار چشمه یاد شده است.
قلعه شمس آبادیکی دیگر از عمارات تاریخی شهرکرد، قلعه ی شمس آباد است که در ۱۵ کیلومتری این شهرستان قرار گرفته و از قدمتی بالغ بر ۱۲۰ سال برخوردار است. این بنای کهن در اوایل دوران حکومت پهلوی، به دستور «یوسف خان امیر مجاهد» از خان های بختیاری و در دو طبقه احداث شد. سازندگان این عمارت تاریخی، با ایجاد و احداث ستون های مکعبی شکل که با نقش هایی از گیاهان و تصاویری از انسان (پیکر مردانی مسلح که لباس محلی به تن دارند)، تزئین شده است، زیبایی خیره کننده ای را به آن بخشیده اند.
در شهرکرد که می توان آن را در گروه یکی از کهن ترین مناطق سکونت بشری نامید، آثار تاریخی، جاذبه های گردشگری و زیبایی های طبیعی متعددی وجود دارد که می توان به کوه غارون، پل خراجی واقع در روستای خراجی، روستای سورک، سقاخانه ی ارباب میرزا، موزه ی کار و زندگی، امام زاده عبدالله سورک، قلعه ی صمصام السلطنه، قلعه سورک، آبشار زرد لیمه (بوینه)، شیر سنگی (بردشیر)، قلعه دزک، منطقه بازفت، کتیبه های سنگی رخ، غار تنگه خراجی، مسجد جامع هرچگان، امامزاده سبزپوش و ... اشاره کرد.
انتهای گزارش /1027ج