به گزارش
جهانبین نیوز؛ برهان حسين پور، سرپرست فرمانداري لردگان در گفتگو با خبرنگار
سلام لردگان اظهار داشت: براي اسکان مهمانان نوروزي در شهرستان لردگان بيش از 150کلاس درس با امکانات رفاهي از جمله يخچال، فرش، وسايل گرمايشي و ... آماده خدمات رساني به مهمانان نوروزي مي باشد.
وي بيان کرد: زيباسازي فضاي مبلمان شهري، نظافت سرويس هاي بهداشتي، بوستان ها، ميادين سطح شهر و ترميم جدول هاي خيابان ها و معبرها از جمله طرح هاي در دست اقدام شهرداري هاست تا بسترهاي ميزباني از مسافران و مهمانان نوروزي در اين شهرستان فراهم شود.
وي در ادامه خواستار رفع نواقص خودپردازهاي بانکي، زيباسازي فضاي شهر، رسيدگي به مراکز سياحتي و تفريحي شهرستان، احداث کمپ هاي راهنمايي مسافران و نصب بنر و پلاکاردهاي معرفي مکان هاي گردشگري شهرستان شد.
حسين پور آقائي در ادامه گفت: اکيپ هاي هلال احمر و اورژانس 115 شهرستان لردگان نيز در سه نقطه ورودي شهر، سه راهي گوشکي و پل قرح و منج نيز آماده خدامات رساني به ميهمانان نوروزي هستند.
وي در پايان ضمن اشاره به مهيا بودن کليه امکانات جهت استقبال از ميهمانان نوروزي از هموطنان خواست که به شهرستان لردگان سفر کنند تا ضمن استفاده از فضاي بکر و طبيعت زيباي اين شهرستان از جمله:چشمه برم لردگان، چشمه سندگان در فلارد، آبشار آتشگاه، باغ پروز در فلارد، امامزاده علياکبر (ع)، امامزاده پيرمحمدعلي(ع) در لردگان، امامزاده جعفر (ع) در لردگان، امامزاده سيد سلطان در لردگان، سواحل درياچه سد کارون چهار، مناطق جنگلي درختان بلوط و ديگر نقاط زيبا و ديدن کنند و با آداب و رسوم مردم مهمان نواز اين منطقه آشنا شوند و از سوغاتي هاي اين شهرستان استفاده نمايند.
معرفي مکان هاي تفريحي و ديدني شهرستان لردگان
شهرستان لردگان يکي از شهرهاي زيبا و ديدني استان چهارمحال و بختياري است که با وجود وسعت کمي که دارد اما بسياري از زيباترين و ديدنيترين مکانهاي تفريحي و توريستي ايران را در خود جاي داده است. مردم لردگان بسيار خونگرم و مهماننواز هستند و در کتابهاي تاريخ کهن به شهر لردگان، لردجان نيز ميگفتند.
شهر لردگان مرکز شهرستان لردگان با يک هزار و 700 متر ارتفاع از سطح دريا در 160 کيلومتري جنوب شرقي استان چهارمحال و بختياري قرار گرفته است. مردم لردگان به زبان لري گويش بختياري سخن مي گويند. قالي بختياري، گليم، لباس هاي محلي، چنته، نمکدان، مفرش کشک و قارا بنه يا پسته وحشي انواع سوغات اين شهرستان هستند. شهر لردگان از ديرباز مرکزي براي مبادلات عشاري بوده است.در متون تاريخي از لردگان به نام لردجان نام برده شده است.
آبشار آتشگاه
آبشار آتشگاه لردگان طولاني ترين آبشار ايران است. اين آبشار سه کيلومتري که به آبشار مينياتوري ايران معروف است، يکي از بينظيرترين جاذبههاي طبيعي کشور به شمار ميرود که در 190 کيلومتري شهرکرد و در 40 کيلومتري شهر لردگان قرار دارد و به درهاي مي ريزد که با پستي و بلنديهاي خود آبشارهاي کوچک متعددي را ايجاد مي کند. براي رسيدن به اين آبشار بايد به 40 کيلومتري شهر لردگان، پس از روستاهاي ميلاس و سردشت شوش در روستاي آتشگاه سفر کنيد. روستاي آتشگاه که خاطرات سرداران عيلامي را به ياد مي آورد، دره اي تنگ و زيبا با خصوصيات بکر و طبيعي است که در ميان آن، نهر خروشاني جاري است و سنگ هاي آهي و گچي و درختان کهنسال گردو، چنار، بلوط و زبان گنجشک پيرامون آن را فراگرفته اند. در فاصله 200 متري دره هم دو آبشار نسبتا بزرگ خواهيد ديد که در کنار عناصر زيباي طبيعي مانند دره، سبزه زار و اقليم مناسب، فضاي بسيار فرحبخشي را جهت گذران اوقات فراغت فراهم آورده اند.
چشمه برم لردگان
جوشش چشمه هاي مصفاي برم در مرکز شهر لردگان، گردشگاهي با همين نام را به وجود آورده است. اين چشمه علاوه بر تامين آب کشاورزي، يکي از سرشاخه هاي کارون به حساب مي آيد و چشم انداز زيبايي را براي شهر لردگان به وجود آورده است.
پارک جنگلي پَروَز
پارک جنگلي پَروَز در 50 کيلومتري شهرستان لردگان و 155 کيلومتري شهرکرد (مرکز استان چهارمحال و بختياري) قرار دارد. گردشگاه زيباي پروز با طبيعت بهشت گونه خود و قرارگيري در امتداد دره اي سرسبز، سالانه ميزبان هزاران گردشگر از داخل و خارج استان مي باشد. محيط دنج و خلوت، سايه درختان بلند و قد برافراشته، چشمه هاي زلال، شاليزارهاي سرسبز و درختان جنگلي پيرامون آن، از ويژگي هاي جالب توجه اين گردشگاه به شمار مي روند. جاده آسفالته، فضاي سبز، سکوي نشيمن، سرويس بهداشتي، پارکينگ و دسترسي به واحدهاي اقامتي لردگان، مهم ترين زيرساخت هاي اين منطقه زيبا و دلنشين است.
پارک جنگلي پَروَز در ۵۰ کيلومتري شهرستان لردگان و ۱۵۵ کيلومتري شهرکرد قرار دارد.
منطقه حفاظت شده سبزکوه
در منطقه حفاظت شده سبزکوه که در فاصله 150 کيلومتري شهرکرد (مرکز استان چهارمحال و بختياري) و 30 کيلومتري شهر لردگان واقع شده است، تعدادي آبشار پرآب و ديدني به نام هاي تنگ زندان و معدن وجود دارند. منطقه حفاظت شده سبزکوه با مساحت 56308 هکتار در شهرستان هاي بروجن، لردگان و کيار واقع شده و داراي چشم اندازهاي طبيعي، مرتعي، جنگلي و کوهستاني است.
منطقه حفاظت شده سبزکوه در شهرستان هاي بروجن، لردگان و کيار واقع شده است
آبشار تنگ زندان
اين آبشار در دره تنگ زندان در منطقه حفاظت شده سبز کوه روبري قله کلار قرار دارد. کرودي کن در زبان محلي مرکب از کلمه هاي کر به معناي مه و دي به معناي دود است نامي زيبا براي اين آبشار که به خاطر ريزش آب از ارتفاع بالا و باد که باعث معلق شدن ذرات ريز آب در آسمان مي شود به آن داده شده است. اين آبشار در 55 کيلومتري شمال لردگان در استان چهارمحال و بختياري قرار دارد. اين آبشار در بين ديواره هاي سنگي بلندي از دو طرف در ميان دره اي عميق واقع شده است. به دليل سختي دسترسي به اين مسير نام اين دره تنگ زندان گذاشته شده که مجموعه اي زيبا از کوهستان، آبشار، جريان آب، گياهان خودرو و حيات وحش است، چند صباحي بيش نيست که آبشار به شکل اتفاقي طي يک گشت هوايي نقاب از رخ زيباي بي مثال خود باز کرد و الان تنها گردشگران و کوهنورداني که خستگي سفري چند روزه از ميان صخره ها و ناهمواريهاي کوهستان را به جان مي خرند، مي توانند حظ بصر از اين قطعه گمشده بهشت زميني را در ضمير خاطره يا چشم تنگ دوربين هاي تصويربردار خود جاودانه کنند. مسير اين آبشار از طريق کره بست و پل خدا آفرين است. ارتفاع آن بسيار بلند و منظر آن بسيار ديدني و جالب است. طول کلي آبشار 120 متر است و طي دو مرحله 50 و 70 متري سرازير مي شود. حجم آب فروريخته از بالاي آبشار باعث پخش شدن قطرات و ذرات بسيار ريزي در فضا مي شود که همچون مه يا دود سفيد رنگي تمام فضاي اطراف آن را مي پوشاند و باعث عدم دسترسي نزديک به آبشار مي شود. بطوريکه از فاصله حدود 100 متري آبشار بايد به آن نگريست يا عکسبرداري نمود. و براي کمي نزديک شدن بايد پوشش کامل ضدآب، پانچو يا باراني بر تن داشت.
آبشار تنگ زندان در دره تنگ زندان در منطقه حفاظت شده سبز کوه روبري قله کلار قرار دارد.
آبشار معدن
آبشار معدن نيز يکي ديگر از آبشارهاي پرآب اين منطقه است که در نزديکي روستاي معدن و در ميان صخره هاي کوهستاني منطقه واقع شده است. ايلامي ها در استخراج فلزات تبحر داشته اند. يکي از معادن مس آنها در روستاي معدن در لردگان و معدن کبالت يکي از معادن استراتژيک دنياست. اين روستا در فاصله 50 کيلومتري شمال لردگان واقع است. منطقه طبيعت گردي ارمند با عبور از روستاي دوپلان در اين مسير آغاز و مسير انتهاي اين مسير با روستاي معدن در اين استان خاتمه مي يابد. روستاي دو پلان از جمله روستاهايي است که در اين مسير با وجود عبور رودخانه کارون، کمپينگ رفتينگ، فعاليت هاي ورزشي بانجي جامپينگ (سقوط آزاد) از دره عميق که در روستاي دوپلان وجود دارد صورت مي گيرد. بعد از اين روستا مسير تاريخي دز پارت که اين راه قديمي ترين ايل راه منطقه است مشاهده مي شود و قدمت اين ايل راه به دوره اتابکان مي رسد که محل عبور قسمتي از عشاير بختياري است.
آبشار معدن در نزديکي روستاي معدن و در ميان صخره هاي کوهستاني منطقه واقع شده است.
منطقه جنگلي بازفت
اين منطقه در غرب شهر لردگان و 180 کيلومتري شهرکرد واقع شده است و 53000 هکتار وسعت دارد. از شمال به مرز لرستان، از جنوب به اردل، از شرق به شهرکرد و از غرب به مرز خوزستان محدود است.
منطقه جنگلي بازفت در غرب شهر لردگان و 180 کيلومتري شهرکرد واقع شده است.
منطقه بارز و شوارز
اين منطقه در قسمت جنوب غربي استان چهارمحال وبختياري واقع شده و درست مابين سه استان خوزستان، کهکيلويه و بويراحمد، و چهارمحال و بختياري قرار دارد.
بارز در حقيقت مجموعه اي از چند روستاست و بيشتر مردم بارز و شوارز را باهم مي شناسند. منطقه بارز و شوارز در فاصله 250 کيلومتري جنوب غرب شهرکرد قرار دارد و منطقه اي زيبا، تاريخي و سرشار از نعمات خداوندي است. اين منطقه در حاشيه روستاي خرسان و کوه قارون واقع شده و ساليان پيش محل عبور تجار وايلات و عشاير بوده است. در اين منطقه آثار تاريخي قلعه اي به چشم مي خورد که مردم منطقه معتقدند متعلق به زمان ساسانيان است. سه راهي ارمند، تنگ حفاظت شده ذحيم آباد توسط منابع طبيعي و در حاشيه جاده خوزستان، پل ارمند و حاشيه رودخانه ارمند، چشمه ميلاس، قدمگاه شاه عبدالعظيم خانميرزا، چشمه سندگان فلارد، چشمه ميشان فلارد، چشمه برم مالخليفه، تنگ سماء منج، حاشيه جاده خوزستان از منج تا سد کارون ۴ پارک جنگلي چارطاق و آبشار گاهکده اشاره کرد.
منطقه بارز و شوارز در قسمت جنوب غربي استان چهارمحال وبختياري واقع شده است.
انتهاي پيام1022ج /630 ل