به گزارش
جهانبین نیوز؛ کودکان مرکز فرهنگی هنری بن عروسک بومی محلی منطقه خود را در ابعاد کوچک تولید کرده و به عرضه نمایشگاههای فرهنگی در این شهر در آوردند.
بر اساس این خبر چمچه گلین عروسکی است که بیش از ۵۰ نفر از اعضای کودک مرکز فرهنگی هنری بن آن را به صورت دستسازههای فرهنگی در ابعاد کوچک ساختهاند تا بتوانند با استفاده از تولید آن این عروسک و فرهنگ منسوب به آن را احیا کرده و ترویج دهند.
در این کارگاه ابتدا کودکان با عروسک و فرهنگ استفاده از آن آشنا میشوند و بعد خود شروع به ساختن آن و ترویج این آداب میکنند.
احیای فرهنگ غنی بومی محلی در میان کودکان و نوجوانان کار گروهی و اتحاد رویه در میان اعضا، آشنایی با آیین محلی، آشنایی با اشعار و متون در فرهنگ طبیعت و مردمان گذشته، اهمیت بارش باران و استفاده بهینه از منابع طبیعی و... از اهداف اجرای این برنامه محسوب می شود.
بر این اساس عروسک چمچه گلین عروسکی بوده است که برای طلب باران در منطقه بن از آن استفاده می شده است.
عروسک چمچه گلین یا ملاقهای از یک ملاقه چوبی و پارچه ساخته شده است و از سالیان دور بهعنوان عروسک باران مورد استفاده قرار میگرفته بهطوری که همسایهها بهصورت گروهی ملاقهای را به شکل یک عروسک تزیین میکردند و با خوانش شعر به زبان محلی از خانههای مختلف موارد لازم برای پخت آش را جمعآوری کرده و بعد از پخت آش مقداری از آن را از ناودانی بر زمین میریختند و طلب باران میکردند، چمچه گلین به نوعی در فرهنگ مردمان بن نمادی از برآورده شدن آرزوها و آمال افراد بوده است.
انتهای پیام/1026ج