کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پرده‌خوانی دیجیتالی داستان‌های شاهنامه/ احیای به‌روز سنت نقالی

1 مرداد 1396 ساعت 12:24

قصه «فریدون و پسرانش» همچنین داستان «اسب‌ها» در شاهنامه به روش پرده خوانی دیجیتال برای بچه‌ها گفته می‌شود.


به گزارش جهانبین نیوز؛ لاله خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر، معرفی قصه‌های شاهنامه به کودکان و نوجوانان را ضروری دانست و گفت: شاهنامه بخشی از فرهنگ و هویت ماست و ضروری است که کودکان و نوجوانان با داستان‌های حکیم توس آشنا شوند و رمز و راز آن را بشناسند. از سوی دیگر، شرایط دنیای امروز تغییر کرده و ما ناگزیر به پذیرش این تغییرات و همراه شدن با دنیای امروز و کودک و نوجوان امروز هستیم.

او که از اعضای موسسه قصه‌گویی دیجیتال شهرزاد است به پرده‌خوانی دیجیتال قصه‌های شاهنامه اشاره و بیان کرد: پرده‌خوانی و نقالی، یکی از روش‌های پرمخاطب در روایت داستان‌های شاهنامه بوده است. از این رو نمی‌توان پرده‌خوانی را نادیده گرفت و به ورطه فراموشی سپرد اما برای زنده ماندن این شیوه، لازم است که تغییراتی در آن پدید اورد تا برای مخاطب امروز جذاب و اثرگذار باشد.

خسروی در پاسخ به این که چرا داستان «فریدون و پسرانش» را برای پرده‌خوانی انتخاب کرده گفت: با مرگ فریدون دوره اساطیری شاهنامه به پایان می‌رسد و مرزهای ایران مشخص می‌شوند. ضمن این که رقابت و کشمکشی میان ایرج، سلم و تور، پسران او درگرفت که این رقابت برای بچه‌ها جذاب است.

این کارشناس قصه‌گویی به ویژگی‌های قصه‌گویی دیجیتال اشاره و بیان کرد: انعطاف، تنوع و دسترسی آسان سه ویژگی برجسته قصه‌های دیجیتالی به شمار می‌آیند. به علاوه قصه‌گویی دیجیتال، طی یک دهه گذشته به طور فزاینده‌ای مورد توجه پژوهشگران در حوزه‌های مختلف نیز قرار گرفته و کاربرد آن در زمینه‌های مختلف از ادبیات و هنر تا علوم تجربی و اجتماعی با محور درمان و آموزش، هم اکنون موضوع تحقیق متخصصان و پژوهشگران در موسسات علمی‌و دانشگاهی سراسر جهان است. همچنین آموزش در مدارس و مشارکت اجتماعی شهروندان دو رویکرد برجسته نسبت به پدیده نوظهور قصه‌های دیجیتالی هستند.

منبع: مهر

انتهای پیام/1026ج


کد مطلب: 35508

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/35508/پرده-خوانی-دیجیتالی-داستان-های-شاهنامه-احیای-به-روز-سنت-نقالی

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir