به گزارش
جهانبین نیوز؛ با فرارسیدن فصل بهار طبیعت سرشار از گلها و گیاهان خوشآب و رنگی میشود که نهتنها جلوهای زیبا و بانشاط به دشتها و کوهپایهها میبخشند، بلکه میتوانند سفرههای غذا و خوراکیهای ما را نیز پرنشاط، باطراوت و خوشآب و رنگ کنند؛ سفرههایی که مملو از موادغذایی طبیعی، سالم و سرشار از خواص درمانی و شفابخش است.
شناختهشدهترین گیاه کوهی که مردم بیشتر مبادرت به مصرف آن میکنند کنگر است، کنگر یکی از گیاهانی است که در فصل بهار میروید و علاوه بر ارزش غذایی، از ارزش دارویی قابل توجهی میان کسانی که از طب گیاهی بهره میگیرند، برخوردار است.
کنگر به عنوان مکملی شناخته شده، برای کمک به هضم غذا و مواد غذایی و در درمان بیماران به کار میرود و نیز از سوی متخصصان و درمانگران طب سنتی و گیاهی، برای برطرف کردن مشکلات و بیماریهای مربوط به کلیه، کیسه صفرا و کبد کاربرد فراوانی دارد.
کنگر گیاهی خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس است. از برگهای سبز آن به صورت خام در تهیه سالاد و از ساقه آن در تهیه خورش استفاده میشود.
این گیاه، طبع گرمی دارد و بسیار نیرو بخش و مقوی قلب است. برگهای این سبزی، موجب کاهش چربی خون شده و به دلیل فیبر نامحلول، بسیار ملین و برای پایین آوردن قند خون سودمند است. اینولین آن باعث افزایش باکتریهای مفید دستگاه گوارش شده و از سرطان روده باریک میکاهد. آنتی اکسیدانهای موجود در آن نیز پوست را در برابر سرطان محافظت میکند.
کنگر به دلیل دارا بودن هورمونهای گیاهی، ترشحات غدد را تقویت کرده و باعث افزایش نیروی جنسی میشود. این سبزی، دارویی موثر برای جلوگیری از حالت تهوع و ویار زنان باردار است. قابلتوجه آن که برگهای کنگر محرک انقباض کیسه صفرا و کلیه بوده و افرادی که دارای سنگ کلیه و صفرا هستند نباید از آن استفاده کنند.
* كنگر ضدعفونیكننده، اشتهاآور، تببر و هضمكننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
* این گیاه و بهخصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت میكند.
* كنگر در درمان یرقان، نارسایی كبد و كمخونی مؤثر بوده و از كبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میكند.
* محققان معتقدند وجود مادهای به نام سینارین در عصاره برگ كنگر، باعث كاهش كلسترول و تریگلیسیرید خون میشود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید كافئیك موجود در كنگر، كبد را در برابر عفونت حفظ میكنند.
انتهای پیام/1022ج