کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عواملي که پوکي‌استخوان را سرعت مي‌بخشد

11 آبان 1391 ساعت 11:51




به گزارش جهانبین نیوز به نقل از افکار نیوز شکستگي يکي از علايم پوکي استخوان است؛ شکستگي استخوان بر اثر يک زمين خوردن ساده ممکن است علامت پوکي استخوان باشد. در اين موارد استخوان فرد به علت پوکي ضعيف شده است و با يک ضربه بر اثر زمين خوردن، دچار شکستگي مي شود. افرادي که دچار شکستگي مي شوند بايد به عوامل خطر ديگري مانند داشتن جثه کوچک، سابقه شکستگي در خانواده و وزن پايين دقت کنند.

*ديابت خطر پوکي استخوان را افزايش مي دهد؛ مبتلايان به ديابت يک يا ۲ استخوان هاي ضعيف دارند. بيماران مبتلا به ديابت در خطر پوکي استخوان قرار دارند و در بسياري از موارد مصرف دارو باعث ضعيف تر شدن استخوان ها مي شود.

*لاغري احتمال پوکي استخوان را افزايش مي دهد؛ افرادي که جثه کوچکي دارند تراکم استخوان آن ها کم است و مستعد به پوکي استخوان و شکستگي هستند. نتايج برخي از مطالعات نشان مي دهد خطر بروز پوکي استخوان در افرادي با وزن ۵۷ کيلوگرم يا کمتر، بيشتر است. علاوه بر اين افراد و زناني که استخوان هاي ضعيف تري دارند بايد انجام ورزش مناسب و دريافت کافي کلسيم و ويتامينD را جدي بگيرند.

*کمبود کلسيم، استخوان ها را در معرض خطر قرار مي دهد؛ درست است که مصرف کلسيم ضروري است و هر زن تا ۵۰ سالگي به دريافت ۱۰۰۰ ميلي گرم و پس از ۵۰ سالگي به هزار و ۲۰۰ ميلي گرم کلسيم نياز دارد، اما مصرف مکمل هاي کلسيم خطر حمله قلبي و سنگ کليه را افزايش مي دهد. بنابراين، متخصصان، مصرف شير، ماست، کلم بروکلي، برگ هاي سبز، شلغم و مواد غذايي غني شده با کلسيم را توصيه مي کنند.

*کمبود ويتامين D خطر پوکي استخوان را افزايش مي دهد؛ ويتامين Dکه به بدن در جذب کلسيم کمک مي کند براي حفظ سلامت استخوان لازم است. قرار گرفتن در معرض نور خورشيد سبب ذخيره ويتامين D در بدن مي شود.ويتامين D را نيز مي توان با مصرف مکمل ها و مواد غذايي مانند ماهي هاي چرب، ميگو، غذاهاي غني شده با ويتامين D مانند آب پرتقال، شير و... تامين کرد.

*مصرف بعضي از داروها به استخوان ها آسيب مي رساند؛ داروهايي مانند ضدافسردگي و کورتيکواستروئيد استخوان ها را بيشتر در معرض پوکي قرار مي دهد. در مواردي مصرف داروهاي ضد صرع، سرطان و ديابت نيز باعث از بين رفتن استخوان مي شود. هر چه مدت زمان و دوز دارو بالاتر باشد، خطر بروز بيماري افزايش پيدا مي کند. بنابراين قبل از مصرف هر دارو، از پزشک خود اثر آن را روي استخوان جويا شويد.

* در دوران يائسگي، خطر پوکي استخوان افزايش پيدا مي کند؛ زنان در دوران يائسگي دچار افت شديد استروژن مي شوند، هورموني که براي تقويت استخوان لازم است. يائسگي هر چه زودتر اتفاق بيفتد خطر پوکي استخوان نيز افزايش مي يابد. نتايج بررسي هاي اخير در سوئد نشان مي دهد احتمال ابتلا به پوکي استخوان در زناني که قبل از ۴۷ سالگي يائسه مي شوند نسبت به زناني که ديرتر يائسه مي شوند، ۲ برابر بيشتر است. زنان در ۳تا۵ سال اول دوران يائسگي، بيشترين ميزان استخوان را از دست مي دهند. ميزان استخوان از دست رفته گاه به اندازه ميزان تراکمي است که در سن بلوغ به دست آورده اند. بي گمان اتخاذ شيوه صحيح زندگي در اين دوران اعم از رژيم سالم و ورزش مستمر براي محافظت از استخوان ها امري ضروري است.

*آزمايش تراکم استخوان؛ پزشک معالج با در نظر گرفتن سن و عوامل خطر بروز پوکي استخوان نياز بيمار به اين تست را تشخيص مي دهد و زمان معاينه بعدي بيمار را تعيين مي کند.

*ورزش و فعاليت هاي فيزيکي در پيشگيري از پوکي استخوان بسيار موثر است؛ ورزش هايي مانند پياده روي، دو، تنيس و... براي حفظ سلامت استخوان مفيد است.

*هر فردي که پوکي استخوان دارد، نياز به مصرف دارو ندارد؛محققان در سال هاي اخير، در زمينه عوارض بعضي از داروهاي پوکي استخوان مطالعاتي را انجام داده اند. براساس نظريه ها، اين داروها سرطان مري و مرگ بافت هاي استخوان را در پي دارد. از اين رو تنها زناني که در معرض خطر شکستگي شديد هستند به درمان نياز دارند. متخصصان، تغيير در شيوه زندگي را توصيه مي کنند. همچنين زناني که به پوکي استخوان، روماتوئيد يا آرتريت مبتلا هستند، وزن کمي دارند يا داراي سابقه شکستگي در خانواده هستند به دليل مستعد بودن به اين بيماري بايد تحت نظر پزشک دارو مصرف کنند.


کد مطلب: 3392

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/3392/عواملي-پوکي-استخوان-سرعت-مي-بخشد

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir