مصرف دخانيات، قليان، الكل و فست فودها ،چاقي و كم تحركي از عوامل خطر ابتلا به سرطان اند
به گزارش
جهانبین نیوز؛ به نقل از
مشکات برين؛ مرتضی هاشم زاده رئيس دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري، كاهش موارد بروز، مرگ و مير و بهبود زندگي بيماران از مهمترين اهداف اطلاع رساني پيرامون سرطان عنوان كرد.
وی افزود: انتخاب شعار "سرطان قابل پيشگيري " خود، معرف نكات حائز اهميتي است كه توجه به آن تاثير بسزايي در كاهش موارد ابتلا خواهد داشت.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياريبا بيان اينكه در برخي از كشورها اقدامات خوبي در راستاي پيشگيري و ارتقاء كيفيت بيماران و مبتلايان به سرطان صورت گرفته است خاطرنشان کرد: در ايران سالانه به ازاي هر 100 هزار نفر 130 بيمار مبتلا به سرطان وجود دارد.
هاشم زاده ادامه داد: با توجه به اين آمار پيش بيني مي شود در جمعيت يك ميليوني چهارمحال و بختياري حدود يك هزار مبتلا به سرطان وجود داشته باشد.
به گفته وي، حدود 13 درصد از علل مرگ و مير در كشورهاي در حال توسعه بعلت ابتلا به سرطان اتفاق مي افتد و سرطان سومين علت مرگ و مير بعد از بيماري هاي قلبي و عروقي و حوادث در ايران بشمار مي رود.
وي تصريح كرد: با شناسايي ريزفاكتورها و عوامل خطر مي توان نسبت به ارائه آموزش و برنامه ريزي براي پيشگيري از آنها اقدام كرد.
وي، جلب مشاركت هاي مردمي، حمايت خيرين، انجمن و سمن ها و همكاري مردم را در تحقق اهداف نظام سلامت ضروري دانست و خاطر نشان كرد: سرطان قابل پيشگيري و درمان است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، در شرايط كنوني بر لزوم تغيير و اصلاح شيوه زندگي و ترويج فرهنگ خود مراقبتي و پرهيز از عوامل خطر تاكيد كرد.
دكتر هاشم زاده تصريح كرد: آلودگي هاي محيطي از جمله عوامل خطري است كه قرار گرفتن در معرض آنها موجب تشديد احتمال بروز بيماري مي گردد.
وي، ذائقه سازي صحيح و تشويق فرزندان به مصرف مواد غذايي سالم از سوي والدين را دراصلاح سبك زندگي آنها موثر دانست.
وي، مصرف دخانيات، قليان، الكل و انواع فست فودها ،چاقي و كم تحركي را از عوامل خطر عنوان كرد و همه افراد را به پرهيز از اين عوامل توصيه نمود.
انتهای پیام/1026ج