کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در دانشگاه تهران؛

پژوهشکده فناوریهای همگرا راه‌اندازی شد/انسجام تحقیقات در ۴فناوری

4 مهر 1395 ساعت 10:18

پژوهشکده فناوریهای همگرا با هدف یکپارچه سازی و انسجام تحقیقات در حوزه ۴ فناوری بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات، نانوتکنولوژی و علوم شناختی در دانشگاه تهران راه اندازی شد.


به گزارش جهانبین نیوز؛ محمود کمره ای سرپرست این پژوهشکده در گفتگو با خبرنگار مهر، جزئیات راه اندازی پژوهشکده NBIC را تشریح کرد و گفت: برای نخستین بار در کشور، پژوهشکده NBIC با هدف تحقیقات منسجم در حوزه ۴ فناوری بیو (BIOTECHNOLOGY)، نانو (NANOTECHNOLOGY)، اطلاعات (INFORMATION) و شناختی (Cognitive) تشکیل می‌شود.

وی با بیان اینکه رئیس هیات امنای این پژوهشکده، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور است، ادامه داد: اعضای هیات امنا را نیز روسای دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران تشکیل می دهند و ۴ مسئول ستاد فناوریهای نوین معاونت علمی نیز از دیگر اعضا هستند.

کمره ای محل راه اندازی این پژوهشکده را در سایت امیرآباد دانشگاه تهران اعلام کرد و گفت: ماموریت اصلی پژوهشکده فناوریهای همگرا ارتباط موثر و یکپارچه میان فعالیتهای تحقیقاتی ۴ شاخه اصلی فناوری است. چرا که با توجه به توسعه علم، در دنیای امروز، تنها زمانی فناوریها می توانند دستاورد موثر و راندمان بالا داشته باشند که با یکدیگر تلفیق شده و مرتبط شوند. برای مثال امروزه دیگر، فعالیت در زمینه بیوتکنولوژی بدون مسائلی چون پردازش اطلاعات ممکن نیست و یا در زمینه علوم شناختی نمی توان موضوعات فناوری اطلاعات را نادیده گرفت.

سرپرست پژوهشکده NBIC با اشاره به اینکه زمانی علوم شناختی در موضوعات مربوط به روانشناسی خلاصه می شود و فناوری اطلاعات نیز به مهندسی برق و تکنولوژی مربوط بود، اضافه کرد: امروزه دیگر بیوتکنولوژی تنها مختص زیست شناسی و نانوتکنولوژی مختص مهندسی شیمی و مواد نیست و تلفیق اینها با هم یک دستاورد فناورانه را شکل می دهد.

وی با بیان اینکه با راه اندازی پژوهشکده NBIC این ۴ محور فناوری می توانند در کنار هم سینرژی و ارزش افزوده برای کار تحقیقاتی ایجاد کنند، ادامه داد: این پژوهشکده در زیرمجموعه دانشگاه تهران قرار دارد اما قرار است از توان تخصصی تمامی زیرمجموعه های دانشگاهی کشور بهره گیرد.

کمره ای با اشاره به اهمیت فناوریهای همگرا (NBIC ) و لزوم پرداختن بخش علمی دانشگاهی کشور به این موضوع، افزود: در همین حال قرار بود رشته تحصیلی با این عنوان در یکی از دانشگاههای کشور ایجاد شود. این موضوع از سوی دانشگاه صنعتی شریف پیشنهاد شده و در صورت دریافت مجوز، ممکن است به عنوان رشته جدید برای ورودی مهرماه سال ۹۶ دانشجو جذب کند.

مسئول راه اندازی پژوهشکده فناوریهای همگرا، هدف از راه اندازی این رشته تحصیلی در دانشگاهها را، تربیت و آموزش نیروی متخصص حول ۴ محور اصلی فناوری عنوان کرد.

وی در مورد استفاده از ظرفیتهای پژوهشی پژوهشگاههای فعلی فناوری در کشور، تاکید کرد: پژوهشکده فناوریهای همگرا به عنوان یک ستاد علمی پژوهشی فعالیت خواهد کرد و قصد دارد محققان این رشته های مختلف را در یکجا جمع کند. البته این به معنای آن نیست که قرار باشد دوباره کاری اتفاق بیافتد. بلکه قصد داریم از امکانات موجود مراکز تحقیقاتی به صورت بهینه و منسجم استفاده کنیم.

کمره ای با بیان اینکه ما قرار نیست آزمایشگاهها را به این مکان منتقل کنیم، گفت: پژوهشکده NBIC به عنوان یک ستاد علمی پژوهشی، چتری برای گردآوری محققان در زمینه های مختلف دانشگاهی می شود تا در نهایت فعالیت این ۴ شاخه اصلی فناوری به هم تلاقی کرده و گروههای پژوهشی تشکیل شود تا بتوانیم پروژه های مورد نیاز را برنامه ریزی و عملیاتی کنیم.

وی اضافه کرد: این پژوهشکده هم اکنون راه اندازی شده و در حال برنامه ریزی هستیم تا شورای علمی و افراد متخصص، برای تقسیم پروژه ها و تعیین محورهای پژوهشی دورهم جمع شوند که با شروع سال تحصیلی به زودی این نشست ها برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/1026ج


کد مطلب: 30763

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/30763/پژوهشکده-فناوریهای-همگرا-راه-اندازی-انسجام-تحقیقات-۴فناوری

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir