به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از پايگاه خبري تحليلي
کوهرنگ خبر، همانگونه که شما عزيزان اطلاع داريد، رهبر معظم انقلاب در پيام نوروزي، امسال را سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل ناميدند تا علاوه بر اينکه راه و هدف را براي مسئولين اجرائي مشخص کرده باشند، براي حل دغدغه اقتصادي مردم نيز راه چاره اي انديشه و بيان کرده باشند.
البته معظم له از سال 1390 به بعد با نامگذاري سالها با عناوين جهاد اقتصادي– توليد ملي و حمايت از کار – حماسه سياسي، حماسه اقتصادي – اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي و ... و در سال 1395 اقتصاد مقاومتي-اقدام و عمل، موضوع اقتصاد را گوشزد کرده اند و در بهمن ماه سال 1392 سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي که در 24 بند تنظيم شده بود را به قواي کشور و مجمع تشخيص مصلحت نظام ابلاغ کردند و در همه نشستها با مديران و مسئولين اجرائي کشور، دانشجويان و دانشگاهيان، معلمان ، روحانيون، نمايندگان مجلس، صنعت گران و... همواره بر موضوع اقتصاد تأکيد فراوان داشتند و چون اقتصاد را موتور توسعه و پيشرفت کشور مي دانستند و تا پايان سال 1394 عليرغم اينکه از طرف قواي مختلف اقداماتي نظير جلسات متعدد اقتصادي، همايش هاي زيادي در باب اقتصاد در دانشگاهها و راهکارهاي اقتصادي زيادي از طرف وزارتخانه ها و نشست ها، گفتگوهاي ويژه خبري و صاحبنظران اقتصادي و نطق هاي پيش از دستور نمايندگان و کميسيون هاي مختلف مجلس و... بيان شد (جنبه اقدام).
اما بازخورد و عملکرد اين موارد (جنبه عمل) را معظم له در زندگي مردم کافي ندانسته و سال 1395 را اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل نامگذاري ناميدند البته ايشان اقتصاد مقاومتي را فقط مربوط به وضع و شرايط کنوني کشور نميداند بلکه يک تدبير بلندمدت براي اقتصاد کشور ميدانند و بارها و بارها اعلام نمودهاند که در سالهاي گذشته موضوع اقتصاد مقاومتي بيان شده و امسال نوبت اجراي آن رسيده زيرا کشور بدون اقتصاد رشد نخواهد کرد و گرفتاريها و مشکلاتش نيز رفع نخواهد شد.
در ضمن اقدام و عمل نيز مربوط به کليه سالهاي پيش رو مي باشد چرا که تحريم و تقاضاي کار و اشتغال و نياز به فناوري و تکنولوژي محدود به زمان خاص نيست.
در پايان اين يادداشت برآنم اولا تعريفي کلي از اقتصاد مقاومتي ارائه نمايم و ثانيا چند پيشنهاد که مي تواند در استان به موضوع «اقتصاد مقاومتي- اقدام و عمل» کمک نمايد به اختصار بيان مي کنم.
اقتصاد مقاومتي يعني مقاومت در برابر اقدامات تخريبي اقتصادي و يا ضربات اقتصادي به دنبال تهديد تحريم و توطئه هاي گوناگون اقتصادي و ادامه توسعه و پيشرفت کشور در شرايط تحميل فشار سياسي و نظامي و ... و در يک کلام حفظ شعار استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي است و اما پيشنهادات:
1- يکي از صحنه هاي اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتي بخش کشاورزي است (باتوجه به قطب بودن استان در بخش کشاورزي و دامپروري) و چون بخش کشاورزي و دامپروري جايگاه مهمي در اقتصاد دارد.
2- يکي ديگر از صحنه هاي اقدام و عمل صنعت توريست و گردشکري است که تحقق اقتصاد مقاومتي با تکيه بر منابع خدادادي و يکي از محورهاي مهم توسعه استان است.
3- شايسته بودن، مسلط بودن بر قوانين و بخشنامه ها و هوشياري و هماهنگ بودن مديران اجرائي استان است تا بتواند جذب سرمايه گذار و شرکت هاي سرمايه گذاري کنند چون فراهم نکردن امکانات و شرايط لازم و عدم همکاري دستگاههاي اجرائي و آماده نکردن زيرساختهاي لازم و عدم تشخيص حوزههاي سرمايه گذاري از طريق مسئولين علاوه بر عدم پيشرفت و توسعه استان و رونق اقتصادي مردم باعث مواردي چون دلسردي و بدبيني و... نسبت به مسئولين مي شود.
4- باور و اعتماد جوانان- استان چهارمحال و بختياري جواناني با انرژي، باهوش، متعهد و شايسته و بسيار فعال دارد که اگر مسئولين استان اجازه دهند طرح ها، پيشنهادات خود را به عرصه اجرا در آورند و با آنها نيز همکاري کنند بيکاري و مهاجرت به استانهاي ديگر ريشه کن خواهد شد.
5- پرداختن به مسائل فرهنگي و اجتماعي مردم و ريشه يابي مشکلات و کمک در جهت رفع آنها
در پايان از همه مسئولين اجرايي و مردم عزيز استان تقاضا دارم 24 بند سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي را چندين بار مطالعه کنند و هر بندي که مربوط به خود مي بينند اجرا کنند و از صرف کردن زمان و امکانات در جلسات پشت درهاي بسته و بدون بازخورد بپرهيزند.
صفرعلي محمدحسيني- فعال سياسي
انتهاي پيام1026ج /610ک