به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از جام نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، تقریبا میتوان گفت Web Cam ها در نسل سوم و چهارم ارتباطات همیشه حرفی برای گفتن دارند. دیگر ارتباطات صوتی به تنهایی نیاز کاربران را برطرف نمیکند. اما در همین میان که استفاده از این دوربین بسیار لذتبخش است این احتمال را هم همیشه بدهید که زمانیکه مشغول صحبت کردن تصویری با یکی از دوستان خود هستید، افرادی میتوانند بصورت خواسته یا ناخواسته تصاویر Webcam شما را دریافت کنند و شما را ببینند.
به راستی چقدر از امنیت اطلاعات شخصی خود در فضای مجازی مطمئن هستید. همه کاربران اینترنت و به خصوص افراد تازه کار از چند جبهه تحت هجوم قرار دارند. از یک سو دولتها و سازمانهای جاسوسی، آنها سعی در سرقت اطلاعات شهروندان دارند. از سوی دیگر هکرها و خرابکاران مستقل مدام در حال نفوذ به حریم خصوصی افراد هستند. و در نهایت این شرکتهای بزرگ چندملیتی هستند که با ادعای تبلیغات هدفمند، به فروش و بعضاً سوء استفاده از اطلاعات کاربران میپردازند.
احتمالاً اصطلاح «آزار جنسی سایبری» به گوشتان خورده است. مدتی است که محققان به ویژه جامعهشناسان و روانشناسان حوزه امنیت روانی خانواده از بابت وجود و بسط این پدیده در فضای مجازی اخطار میدهند. ناآگاهی افراد از مخاطرات پیش رو در فضای مجازی راه نفوذ و سوءاستفاده افراد سودجو را هموارتر میکند.
در واقع امروزه جاسوسهای Webcam ها یا Webcam Spy ها بسیار زیاد شدهاند و همین مورد میتواند کاربران Webcam را بسیار دچار مشکل کند. به ویژه اینکه امروزه نرم افزارهای جاسوسی Webcam نیز به وفور در اینترنت یافت میشوند. توجه کنید که افراد سودجو میتوانند از تصاویر Webcam شما و یا دوستانتان برای مقاصد مختلفی سوءاستفاده کنند. اما از کجا میتوانیم مطمئن باشیم که شخصی در حال مشاهده کردن ما با استفاده از Webcam و بدون اجازه ما میباشد؟
به چراغ وضعیت یا Indicator Lightها بر روی Webcam توجه کنیدتقریبا امروزه همه گوشیهای هوشمند و لپ تاپها در کنار Webcam یک چراغ LED کوچک دارند که در صورت استفاده شدن و ضبط تصاویر توسط Webcam این چراغها روشن میشوند، به این چراغ در اصطلاح فنی Indicator Light گفته میشود که تصویر بالا نیز نمایانگر این موضوع است. زمانیکه از Webcam خود استفاده نمیکنید اما مشاهده میکنید که این چراغ روشن است احتمال زیاد است که تصاویر شما در حال ضبط شدن میباشد. البته توجه کردن به این نکته تنها راهکاری ساده برای تشخیص ضبط شدن تصاویر توسط Webcam است، در برخی از لپ تاپها و گوشیهای هوشمند میتوان با استفاده از هکها نرمافزاری و دستکاری در تنظیمات و پیکربندی سیستم کاری کرد که حتی در صورت ضبط شدن تصاویر نیز این چراغها خاموش باقی بمانند، بنابراین همیشه زمانیکه این چراغ خاموش است خیالتان راحت نباشد که کسی در حال مشاهده شما نمیباشد، اما دانستن این موضوع هم خالی از لطف نبود.
سادهترین راهکار: روی لنز Webcam خود را بپوشانیدبرخی اوقات سادهترین راهکار بهترین راهکار هم هست. اگر میخواهید واقعا مطمئن شوید که هیچکس نمیتواند از داخل webcam شما را مشاهده کند براحتی روی وب کم خود را با یک نوارچسب بپوشانید. فقط در همین جا به این نکته توجه کنید که برخی از هکرهای نخبه در دنیا حتی میتوانند از پشت نوارچسب هم با روشهایی تصاویر شما را دریافت کنند برای اینکه این مشکل نیز پیش نیاید بهترین راهکار این است که نوارچسب را ابتدا بر روی یک قطعه فلزی مانند یک سکه بپیچانید و سپس با استفاده از نوار چسب دیگری روی Webcam خود متصل کنید. دقت کنید که این فقط افراد و هکرها نیستند که میخواهند از شما سوءاستفاده کنند بلکه ارگانهای جاسوسی خارجی با استفاده از همین Webcamها از کاربران جاسوسی میکنند و یکی از ابزارهای جاسوسی مرسوم محسوب میشود. امروزه برچسبها و قطعات پلاستیکی ویژه همین کار نیز در بازار وجود دارد.
وقتی از لپ تاپ یا Notebook خود استفاده نمیکنید آن را ببندیداگر نمیخواهید یا نمیتوانید به روش قبلی روی Webcam خود را بپوشانید حداقل به این مورد توجه کنید که زمانیکه از لپ تاپ یا Notebook خود استفاده نمیکنید درب آن را ببندید، اینکار را مانند یک عادت برای خود در بیاورید. یکی از بهترین مواردی که برای جاسوسی استفاده میشود زمانی است که شما پشت کامپیوتر خود نیستید، توجه کنید که شما هیچوقت نمیتوانید بصورت کامل لپ تاپ و Webcam خود را امن کنید اما همین نکات ساده میتواند تا حدودی احتمال جاسوسی را کاهش دهد. فقط زمانی از Webcam استفاده کنید و آن را فعال کنید که نیاز قطعی به استفاده از آن داشته باشید.
کامپیوتر خود را برای شناسایی ابزارهای جاسوسی از Webcam اسکن کنیدهمانطور که عنوان کردیم بهترین روش جاسوسی برای هکرها استفاده از نرمافزارهایی ویژه جاسوسی در webcamها میباشد که امروزه به وفور در اینترنت مشاهده میشود، این ابزارها معمولا توسط آنتیویروسهای معمولی شناخته نمیشود و به شما پیشنهاد میکنیم که همیشه علاوهبر آنتیویروس خود یک ضدجاسوس افزار یا Anti-Spyware نیز نصب کنید تا بتوانید با اسکن دائمی این بدافزارها را پیدا کنید، در واقع سعی کنید بر روی سیستم خود Anti-X داشته باشید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن از سیستم محافظت کنید.
پیوستهای ایمیلی که از منابع نامعلوم ارسال میشوند را باز نکنیداگر در ایمیلهای خود ایمیلی دریافت کردید که در آن مبدا یا همان فرستنده مشخص نبود و ایمیل دارای یک فایل پیوست بود به هیچ عنوان فایل را باز نکنید، یا اگر میخواهید باز کنید ابتدا محتویات آن را به وسیله یک نرمافزار آنتیویروس خوب به دقت اسکن کنید و بعد باز کنید. احتمالات زیادی وجود دارد که در داخل اینگونه فایلهای پیوستی ابزارهای Trojan یا جاسوسیای Webcam وجود داشته باشد. اگر میدانید که ایمیل مربوطه از طرف یکی از دوستان شما میباشد قطعا قبل از باز کردن آن با وی تماس بگیرید و در خصوص محتویات پیوستی سئوال کنید و همچنین سئوال کنید که آیا ایمیل وی هک شده است یا خیر ؟
بر روی لینکهای خلاصه شده و لینکهای ناشناخته کلیک نکنیدیکی از روشهایی که بدافزارها و نرم افزارهای جاسوسی Webcam از آنها برای تکثیر خود استفاده میکنند وب سایتهایی هستند که در آنها تصاویر و ویدیوها به اشتراک گذاشته میشوند به ویژه اتاقهای گپ و گفتگو یا همان Chat roomها ، دقت کنید به هیچ عنوان بر روی لینکهایی که در این وب سایتها و Chat roomها به شما نمایش داده میشود کلیک نکنید، با اجرا شدن یک آدرس URL ممکن است کدهای مخربی بر روی سیستم شما در قالب Script های کوچک اجرا شوند و به جاسوسها اجازه استفاده از سیستم شما را بدهند. ممکن است برای این آدرسهای URL عناوین جذابی انتخاب شود، دقت کنید که عناوین جذاب جزئی از تکنیکهای یک هکر برای متقاعد کردن شما برای کلید کردن بر روی آدرس URL میباشد.
وب کمها یکی از موارد به شدت آسیبپذیر کاربران اینترنت هستند که روزانه هزاران قربانی میگیرند. در این بررسی مشخص شده که تعداد کسانی که به نفوذ و ضبط تصاویر وب کم کاربران در فضای مجازی میپردازند، به علت سهولت انجام این کار بسیار زیاد است و این در حالی است که اکثر قربانیان از دانش کافی برای جلوگیری از آن برخوردار نبودهاند.
آنها با ضبط ویدیوی قربانیان خود یا آن ویدیوها را به اشخاص دیگر میفروشند، یا برای منتشر نکردن تصاویر از قربانی باج طلب میکنند. یا حتی او را مجبور به نشان دادن دیگر اعضای بدن خود میکنند. اینها و دیگر موارد از این دست مادامی که خود کاربران در صدد حفظ حریم خود بر نیایند تمامی نخواهد داشت.
حافظ اصلی، خودتان هستید و هرگز نباید از کنار این مسأله بیتفاوت بگذرید. برای پیشگیری و ممانعت از نفوذ خرابکاران به وب کم رایانه راه کارهایی وجود دارد که البته همه آنها فقط در صورتی که با هم به کار برده شوند مؤثر خواهند بود:
ضدبدافزارها و فایروالها فقط زمانی مفید هستند که به هنگام باشند. روزانه هزاران ویروس و تروجان ساخته میشود که میتوانند راه نفوذ به وب کم و رایانه شما را برای خرابکاران هموار کنند، و فقط زمانی میتوانید جلوی آنها را با آنتیویروسها بگیرید که به روز باشند.
هشدارها را جدی بگیریدمراقب ایمیل از سوی افراد ناشناس باشید. بهتر است به طور کل ایمیلهای ناشناس را باز نکنید. ولی در صورت باز کردن، هرگز روی لینکهای احتمالی موجود در آن کلیک نکنید.
از اعتبار سایتهایی که برای ثبتنام، ایمیل شما را میخواهند مطمئن شوید. بسیاری از سایتها و حتی تالارهای گفتگو با مبالغ ناچیز حاضر به فروش ایمیلهای کاربران خود به اشخاص ثالث میشوند.
وقتی از وبکم خود استفاده نمیکنید اگر قابلیت بستن لنز در آن وجود دارد آن را ببندید در غیر این صورت یا روی آن را بپوشانید یا آن را به سمت دیوار بگردانید.
اگر حین گپ با غریبهای احساس نزدیکی بیش از حد کردید، قبل از تبادل تصویر به خود متذکر شوید که او میتواند این مکالمه تصویری را ضبط و احیاناً منتشر کند.
قبل از هرکاری راه و رسم آن را باید آموزش داد. والدین باید بدانند همانطور که فرزند خود را به کلاس شنا و زبان و… میفرستند تا آموزشهای لازم را ببیند، نباید او را بدون آموزش در دریای متلاطم و بی رحم اینترنت و شبکههای مجازی رها کنند.
با مهربانی باید کودکان را ترغیب کرد که اگر از طریق وب کم مورد سوءاستفاده قرار گرفتند به والدین خود گزارش دهند تا از گسترش قضیه جلوگیری شود.
خود شما هم اگر حس کردید که ممکن است قربانی شده باشید به مراجع ذیصلاح اطلاع دهید.
در همه حال مراقب باشید و چشم از چراغ وب کم خود بر ندارید!
انتهای پیام/1026ج