کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری:

احداث مرکـز فرهنگی دفاع مقدس استان با ززیر بنای ۵۲۰۰ متر مربع

15 شهريور 1394 ساعت 12:00

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گفت: دفاع مقدس تمام جذابیت های لازم برای جذب انسان های تشنه حقیقت را در خود به عنوان گنجینه ای مهم دارد و باید این ارزش ها نسل به نسل همچون رودخانه ای شفاف و سیال حرکت کند و همه انسان های تشنه معنویت و ارزش ها را سیراب نماید.


مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان در مصاحبه با خبرنگار جهانبین نیوز در خصوص هدف ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس گفت: این مرکز ترکیبی از موزه های دفاع مقدس، فرهنگسراها و یادمان هاست و دلیل اصلی برای احداث این مرکز، نیاز به زنده نگه داشتن یاد قهرمانی ها، شجاعت ها و فداکاری های قهرمانان ملی و شهدای ایران با ۲ هدف ادای دین به شخصیت آنها و دوم انتقال فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس که مجموعه ای از شجاعت، دلیری و فداکاری است از نسل گذشته به نسل حال و آینده خواهد بود.

عباس عباسی اظهار کرد: دفاع مقدس تمام جذابیت های لازم برای جذب انسان های تشنه حقیقت را در خود به عنوان گنجینه ای مهم دارد و باید این ارزش ها نسل به نسل همچون رودخانه ای شفاف و سیال حرکت کند و همه انسان های تشنه معنویت و ارزش ها را سیراب نماید.

عباسی در خصوص مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان و اقدامات اولیه قبل از اجراء تصریح کرد: طی سالهای ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ و پس از کارشناسی های صورت گرفته به تناوب ۸ قطعه زمین از اراضی موجود در شهرکرد و متناسب با عملکرد مرکز فرهنگی دفاع مقدس جهت احداث پیشنهاد گردید و هر کدام به دلائلی در استان مورد موافقت قرار نگرفت که در نهایت در دور دوم سفر هیأت محترم دولت به استان با واگذاری زمین فعلی مرکز فرهنگی دفاع مقدس واقع در شمال بلوار فرعی کاشانی به فرهنگیان و به مساحت ۵ هکتار موافقت گردید .

وی در خصوص طراحی این مرکز فرهنگی خاطرنشان کرد: طراحی این مرکز فوق العاده با اهمیت بود و در این راستا در سال ۱۳۸۷ قرارگاه احداث مرکز فرهنگی دفاع مقدس تشکیل و اهداف کلی طرح تشریح گردید و طی حدوداً دو سال ۹ طرح پیشنهادی توسط گروه مشاورینی از استان و همچنین تهران و اصفهان پیشنهاد شده که پس از بررسی های لازم از بین طرح های ارائه شده ، طرح فعلی توسط بنیاد حفظ آثار مرکز مورد تأئید قرار گرفت .

عباسی در خصوص ویژگیهای این طرح افزود: بخش های اصلی طرح شامل ۱- گنجینه دفاع مقدس ۲- دروازه قرآن ۳- محور عروج ۴- محور آب ۵- محل نمایش ادوات نظامی و دیدارهای نمایشی مورد استفاده در جنگهای کوهستانی ۶- میدان موانع ۷- خط الرأس و سنگرهای دیده بانی ۸- پل اروند ۹- پل ورودی و سیاه چادرها ۱۰- اِلِمان های نصب تصاویر شهداء و یادمان های سرداران و فرماندهان شهید ۱۱- دسترسی های سواره و ... هستند.

وی گفت: در مورد گنجینه دفاع مقدس باید عرض کنم ، این بخش مهمترین عنصر این مجموعه یادمانی بوده و جهت نمایش آثار و جلوه های گوناگون دفاع مقدس در استان و نیز جنگ های کوهستانی در دوران دفاع مقدس بنا می گردد .

وی افزود: طرح این بنا به گونه ای است که با الهام از فرم کلی کوه سعی در ارائه شکلی متناسب با مفهوم گنجینه ویژه جنگهای کوهستانی دارد .




عباسی با بیان اینکه استان چهارمحال و بختیاری به بام ایران شهره بوده ، با این فرم هماهنگی کامل دارد اظهار کرد: از سوی دیگر این بنا با جهت گیری به سمت قبله نگاه توحیدی و اسلامی جامعه ایرانی به ویژه مردم منطقه را به نمایش می گذارد همچنین هر یک از اجزای هشت گانه این بنا نمادی از دوران هشت ساله دفاع مقدس می باشد و بر روی بدنه آن تصویر سازی های متناسب با موضوع گنجینه انجام خواهد شد . این نقش برجسته ها بر روی لوح های سنگی اجرا شده و بر روی بنا نصب خواهد شد .

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان با اشاره به اینکه مراسم آغاز عملیات اجرایی مرکز فرهنگی در هفته دفاع مقدس ۱۳۸۹ رسماً شروع شد افزود: زیر بنای ساختمان اصلی به مساحت ۵۲۰۰ متر مربع می باشد و تاکنون فونداسیون ، اسکلت فلزی پارت جنوبی و سقف سه طبقه از این مجموعه اجرا گردیده است.

وی گفت: در سفر ریاست جمهوری به استان مبلغ سی و شش میلیارد ریال از اعتبارات ملی و پنج میلیارد ریال از اعتبارات استانی مصوب گردید و پیرو آن مناقصه فاز دوم پروژه انجام پذیرفت که پیگیر تخصیص بودجه مذکور و ادامه روند کار هستیم.

عباسی تاکید کرد: مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان متعلق به گروه و نهاد خاصی نبوده و به عنوان تابلوی معرفی نقش استان در دفاع مقدس به کشور خواهد بود و این امر مشارکت، همدلی و همزبانی همه مسئولین استان و عموم آحاد مردم را می طلبد.

انتهای پیام/1020ج


کد مطلب: 24306

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/24306/احداث-مرک-ز-فرهنگی-دفاع-مقدس-استان-ززیر-بنای-۵۲۰۰-متر-مربع

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir