به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از خبرنگار مهر، رئیس جمهور میگوید دغدغه بیکاری جوانان دارد، مسئولان در این باره سخن میگویند و مطرح می شود اگر سرمایهگذاری صورت گیرد، رشد اقتصادی هم مثبت باشد و جوانان نیز با آمادگی بیشتری داوطلب ورود به بازار کار باشند، آنوقت ممکن است کم کم اوضاع بازار کار بهتر شود.
با این حال، آمارها میگویند حال بازار کار کشور خوب نیست و همواره تعداد متقاضیان ورود به این بازار میلیونی است. بیش از یک میلیون جوان فارغ التحصیل دانشگاهی مدتهاست به دنبال کار میگردند و مقامات دولتی آمار دادهاند به زودی ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیگر نیز به این تعداد اضافه میشوند.
از اینرو مهمترین و جدیترین چالش بازار کار کشور در حال حاضر و آینده نزدیک برای دولتها و سیاستگذاران، رسیدگی به امورات شغلی جوانان فارغالتحصیل دانشگاهی است؛ جوانانی که اغلب مهارت خاصی برای جذب در بنگاهها ندارند و تنها یک مدرک دانشگاهی را با خود یدک میکشند. در واقع باید گفت فعلا بین آموزش در دانشگاهها و نیاز بازار کار هیچگونه ارتباط منطقی و قابل قبولی وجود ندارد.
قطع ارتباط دانشگاه و بازار کارنتایج یک بررسی آماری که به تازگی توسط مجلس صورت گرفته است، نشان میدهد با وجود مطرح بودن مسئله بیکاری جوانان، اما در فاصله سالهای ۸۴ تا ۹۲ نه تنها بر تعداد شاغلان جوان کشور افزوده نشده بلکه یک میلیون و ۹۳۰ هزار نفر از آمار اشتغال به کار جوانان در کشور کاسته شده است؛ بنابراین اشتغال جوانان در فاصله ۸ سال ۸۴ تا ۹۲ نه تنها بهبودی نداشته بلکه ۴۲ درصد نیز منفی شده است.
در نقطه مقابل روند ورود کارجویان فارغالتحصیل دانشگاهی به بازار کار در دوره زمانی ۸۴ تا ۹۲ به میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بهتر شده است. به عبارتی در حالی که در سال ۸۴ تعداد جوانان فارغالتحصیل دانشگاهی در بازار کار به میزان ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بوده، این تعداد در پایان سال ۹۲ به ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
همچنین در فاصله سالهای ۸۴ تا ۹۲ بر تعداد شاغلان کشور ۷۳۰ هزار نفر افزوده شده که سهم کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی از این افزایش اشتغال مثبت و سهم سایر جوانان منفی بوده است. به بیان دیگر، میتوان گفت در فاصله ۸ سال گذشته، سالیانه ۱۵۰ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی شانس ورود به بازار کار را یافتهاند، ولی همچنان بیش از یک میلیون نفر در این گروه از جوانان بیکار هستند.
سالی ۱۵۰ هزار فارغالتحصیل شانس اشتغال دارندبا وجود اینکه به جمعیت بازار کار کشور در ۸ سال ۸۴ تا ۹۲ به میزان ۷۳۰ هزار نفر افزوده شده است اما وزیر کار میگوید تعداد شاغلان باید به ۳۱ میلیون نفر در سال ۱۴۰۰ برسد که نسبت به تعداد فعلی شاغلان که ۲۲ میلیون نفر است، نیازمند ایجاد اشتغال برای ۹ میلیون نفر تا ۶ سال آینده هستیم، همچنین مطرح میشود اگر بازار کار کشور روندی غیر از رسیدن به آمار اشتغال ۳۱ میلیون نفری برسد، بحران بیکاری فعلی در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
بر پایه این گزارش، با توجه به شرایط بحران بیکاری جوانان به ویژه اینکه تا یکی دو سال آینده ممکن است تعداد متقاضیان کار فارغالتحصیل دانشگاهی به بیش از ۵.۵ میلیون نفر بالغ شود، باید سهم جوانان از ظرفیتهای بازار کار کشور افزایش یابد.
سهم فعلی جوانان از بازار کار کشور پایین و حداکثر به میزان ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است. به بیان دیگر، جوانان در حال حاضر کمتر از ۱۹ درصد کل جمعیت شاغلان کشور را تشکیل میدهند که اگر بخواهیم وضعیت بیکاری این گروه سنی از بحران خارج شود، باید این سهم افزایش یابد.
انتهای پیام/1026ج