به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از
زنگ خبر، مردم در اين شب ها تا سحر بيدارند و با خداي خود راز و نياز ميکنند، قران به سر ميگذارند و بعد از استغفار و توبه از درگاه خداوند منان حاجات خود را طلب ميکنند و مي دانند که در اين شب هاي پر برکت هيچکس دست خالي از درگاه خالق هستي رد نميشود.
شب قدر يکي از شب هاي مقدس است که در اين شب قرآن براي هدايت انسان ها نازل شده است.
اين شب فرصت مناسبي براي خلوت با خالق هستي و پاک کردن دل از گناهان است پس بايد اين زمان را مغتنم بشماريم و با دعا و راز و نياز در اين شب
دل هاي مرده مان را زنده کنيم.
پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله فرمود: «مَنْ حُرِمَها فَقَدْ حُرِمَ الْخَیْرَ کُلَّهُ؛ هر کس از شب قدر محروم گردد، از تمام خيرات بىنصيب شده است.»( کنز العمّال، على متقى هندى، مؤسسة الرسالة، ج ۸، ص ۵۳۴.)
از اعمال اين شب ميتوان به غسل، ۱۰۰رکعت نماز(۵۰ نماز ۲ رکعتي)، قرائت دعاي جوشن کبير در شب قدر، قرآن به سرگرفتن و خدا را به چهارده مصوم
سوگند دادن، خواندن زيارت امام حسين عليه السلام و احياي اين شبها اشاره
کرد.
انس بن مالک از پيامبر گرامى اسلام صلىالله عليه وآله نقل کرده که فرمودند: «مَنْ صَلّى مِنْ اَوَّلِ شَهْرِ رَمَضانَ اِلى آخِرِه فى
جَماعَةٍ فَقَدْ اَخَذَ بِحَظٍّ مِنْ لَیْلَةِ الْقَدْرِ؛ کسى که از اوّل تا آخر ماه رمضان در نماز جماعت حاضر شود، بهرهاى از شب قدر گرفته است.»
و در جايي ديگر انس بن مالك" از پيامبر (ص) نقل مي کنند كه فرمودند: ماه مبارك رمضان به شما رو آورده است و در اين ماه شبي است كه برتر از هزار ماه است و هر كس از فيض شب قدر محروم گردد، از تمام خيرات بينصيب مانده است و محروم نميماند از بركات شب قدر، مگر كسي كه خويشتن را محروم كرده است.
رهبر معظم انقلاب در سخنراني ۲۹ مهر سال ۸۷ در خصوص بهترين اعمال در اين شب ها ميفرمايند: «ليلةالقدر خير من الف شهر»؛ شبي که به عنوان ليلةالقدر شناخته شده است و مردد است بين چند شب در ماه رمضان، از هزار ماه برتر و بالاتر است.
در ساعت هاي کيميايي ليلةالقدر، بنده ي مؤمن بايد حداکثر استفاده را بکند. بهترين اعمال در اين شب، دعاست... احياء هم براي دعا و توسل و ذکر است.
نماز هم - که در شب هاي قدر يکي از مستحبات است - در واقع مظهر دعا و ذکر است. در روايت وارد شده است که دعا «مخّ العبادة»؛ مغز عبادت، يا به تعبير رايج ماها، روح عبادت، دعاست.
دعا يعني چه؟ يعني با خداي متعال سخن گفتن؛ در واقع خدا را نزديک خود احساس کردن و حرف دل را با او در ميان گذاشتن. دعا يا درخواست است، يا تمجيد و تحميد است، يا اظهار محبت و ارادت است؛ همه ي اينها دعاست. دعا يکي از مهمترين کارهاي يک بنده ي مؤمن و يک انسان طالب صَلاح و نجات و نجاح است.
دعا در تطهير روح چنين نقشي دارد.
يادداشت از: فاطمه بياتي اشکفتکي
انتهای پیام/1020ج