کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت:

سال 94 ،سال رونق تولید ،صنعت و اقتصاد است

20 ارديبهشت 1394 ساعت 8:27

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باتوجه به اینکه سال جاری سال رونق تولید ،صنعت و اقتصاد است و تمام تمرکز این وزارتخانه رفع مشکلات و چالش‌های پیش روی تولید کشور است.


به گزارش جهانبین نیوز؛ محسن صالحی‌نیا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست تخصصی بررسی مسائل و مشکلات صنعت چهارمحال و بختیاری که در استانداری برگزار شد، افزود: باتوجه به اینکه سال جاری سال رونق تولید ،صنعت و اقتصاد است و تمام تمرکز این وزارتخانه رفع مشکلات و چالش‌های پیش روی تولید کشور است.

صالحی نیا از پرداخت پنج درصدی یارانه سود تسهیلات به صورت بلاعوض به طرح‌های تولیدی کوچک و متوسط نیمه تعطیل و تعطیل خبر داد و پیش‌بینی کرد: امسال ۲۰۰۰ میلیارد تومان به بخش صنعت و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به توسعه صادرات کشور اختصاص یابد که تا دو هفته آینده نهایی می‌شود و پس از آن طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده به صورت ماهانه به بخش تولید تزریق شود.

وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز برای حیات بخشیدن به صنایع و تولید کشور بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است، اظهار کرد: این در حالی است که تنها رقمی معادل ۱۰۳ هزار میلیارد تومان به این بخش تخصیص یافته و تنها ۳۱ درصد آن از محل اعتبارات و تسهیلات بانکی تأمین شده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت فقدان نقدینگی برای تأمین مالی پروژه‌های تولیدی و صنعتی و نرخ سود تسهیلات را از جمله مهم‌ترین چالش‌های تولید کشور دانست و تصریح کرد: باید تدابیر لازم برای رفع این موانع و راه‌اندازی واحدهای صنعتی اندیشیده شود.

وی از رشد ۵.۱ درصدی تولیدات داخل در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: طبق برآوردهای انجام شده برآیند تولید در سال گذشته تولیدات صنعتی و معدنی رشد داشته‌اند.

استاندار چهارمحال و بختیاری در اين نشست از وضعیت نابسمانان صنایع و معادن استان باوجود تلاش‌های انجام شده خبر داد و افزود: هرچند استان پتانسیل‌ها و استعداد قابل توجهی در جذب سرمایه و گسترش تولید و اشتغال دارد اما علی‌رغم کارهای مهم انجام شده در استان امروز تنها ۱۰ درصد صنایع استان با ظرفیت کامل،۵۰ درصد با ظرفیت کمتر از ۶۰ درصد و مابقی واحدهای تولیدی استان به دلیل مشکلات مالی تعطیل هستند.

قاسم سلیمانی عدم همکاری بانک‌های عامل برای اعطای تسهیلات و مشکلات ساختاری و امکانات شهرک‌های صنعتی را جز مهم‌ترین دلایل تعطیلی واحدهای صنعتی استان ذکر کرد.

وی اظهار كرد: در بررسی مشکلات ۳۵۰ واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل استان با رایزنی‌های انجام شده و حل مشکلات بیمه‌ای، بانک در ضمینه تأخیر در پرداخت معوقات و اقساط، برق و حامل‌های انرژی به‌طور موقت راه اندازی شدند.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: هم‌جواری استان و اتصال راه‌ها به دو استان بزرگ صنعتی کشور یعنی خوزستان و اصفهان با هدف ترانزیت آسان حمل‌و نقل خود زمینه رشد و توسعه صنعت استان را به همراه دارد حال آنکه به دلیل بی‌توجه استان در ضعف خود باقی مانده است.

استاندار چهارمحال و بختیاری آبرسانی به شهرک‌های صنعتی استان را چالشی دیگر دانست و اظهار کرد: از ۲۱ شهرک صنعتی استان ۱۲ شهرک با تانکر آبرسانی می‌شوند این در حالی است که آب خود یک نیاز اساسی برای حیات صنعت است.

وی در خصوص پروژه انتقال آب بن-بروجن افزود: تاکنون رقمی بیش از ۹۰ میلیارد تومان به این پروژه تخصیص یافته که مبلغ ۴۰ میلیارد تومان آن از ردیف بودجه استان، ۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارت وزارت نیرو بوده است كه مي تواند به حل مشكلات آب شهرك هاي صنعتي استان كمك شاياني بكند.

سلیمانی در ادامه با تأکید بر اینکه براساس آخرین مطالعات انجام شده تمام بخش‌های تولیدی استان جزء مناطق محروم و توسعه نیافته محسوب می‌شوند خاطرنشان کرد: تمام صنایع استان باید از صندوق توسعه ملی تأمین اعتبار شده و راه‌اندازی شوند.

رضا گنجي رئيس هيات مديره شركت شهرك هاي صنعتي استان چهارمحال و بختياري در حاشيه اين نشست گفت: با وجود تمامي مشكلات اين شركت سعي در بهبود وضعيت صنعت و انجام تعهدات خود به صنعتگران دارد و هيچگاه در اين راستا عقب نشيني نخواهد كرد.

مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي استان چهارمحال و بختياري در ادامه افزود: ما نبايد با بهانه وجود تحريم و نبود پول دست از تلاش منطقي و اصولي برداريم و اميدواريم در اين گام مسئولين كشور نيز به كمك و پشتيباني ما بشتابند تا چرخ خسته و پر درد صنعت اين استان از حركت نه ايستد.



انتهای پیام/1020ج


کد مطلب: 22299

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/22299/سال-94-رونق-تولید-صنعت-اقتصاد

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir