در حالی که کارشناسان رسانه وابسته به وزارت خارجه آمریکا، ادعاهای کمک ایران به حوثی ها را قویا رد می کنند، جان کری مدعی شد: «به وضوح تجهیزاتی از ایران میرسد. هر هفته چند پرواز انجام میشود و ما آنها را رصد میکنیم و میدانیم.»
ناهماهنگی در جنگ رسانه ای علیه ایران؛
جان کری: ایران به حوثیها کمک میکند/ VOA: ادعای کمک ایران به حوثیها تنها یک بهانه است
20 فروردين 1394 ساعت 8:28
در حالی که کارشناسان رسانه وابسته به وزارت خارجه آمریکا، ادعاهای کمک ایران به حوثی ها را قویا رد می کنند، جان کری مدعی شد: «به وضوح تجهیزاتی از ایران میرسد. هر هفته چند پرواز انجام میشود و ما آنها را رصد میکنیم و میدانیم.»
به گزارش جهانبین نیوز، جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی پیبیاس، میگوید واشینگتن به خوبی از حمایتهای ایران در یمن باخبر است.
او با تاکید بر حمایت از متحدان منطقهای ایالات متحده میگوید تهران باید بداند که آمریکا به بیثبات و عدم امنیت در منطقه و در یک نمای بازتر در مرزهای بینالمللی و دیگر کشورها، بیتوجه نیست.
به گزارش رادیو فردا، وزیر خارجه آمریکا در گفتوگوی تلویزیونی در ۱۹ فروردین، میگوید واشینگتن به آنچه در منطقه میگذرد اهمیت زیادی میدهد؛ «به وضوح تجهیزاتی از ایران [به یمن] میرسد. هر هفته چند پرواز انجام میشود و ما آنها را رصد میکنیم و میدانیم.»
این سخنان در حالی است که بسیاری از کارشناسان، ادعای کمک ایران به حوثی ها را رد کرده و آن را بهانه ای برای فشار به جمهوری اسلامی می دانند.
نیما تمدن، کارشناس صدای آمریکا و مدیر پیشین تحریریه یمن تایمز چاپ صنعا، با اشاره به تاثیرپذیری و الهام گرفتن حوثی ها از انقلاب اسلامی ایران گفت: «از بُعد کمک های مالی و نظامی ایران به حوثی ها که معمولا عربستان سعودی و همپیمانان منطقه ای عربستان ادعا می کنند، چیزی وجود ندارد. فراموش نکنیم حدود ده سال قبل، حکومت علی عبدالله صالح می گفت که حوثی ها دست پرورده معمر قذافی هستند. قبل تر از آن، حکومتی شبیه عربستان سعودی، مخالفان علی عبدالله صالح در دهه نود را وابسته به صدام می دانستند.»
تمدن که مدتی را در یمن زندگی کرده است، افزود: «اتهام تحت تاثیر ایران بودن حوثی ها، من فکر می کنم تنها یک بهانه است. چیزی که عربستان را نگران می کند و باعث شده عملیات طوفان قاطع را راه بیاندازد، خارج شدن یمن از سیطره عربستان سعودی به هر نحوی است.»
فرهمند علیپور، دیگر کارشناس صدای آمریکا نیز در این زمینه گفت: «اینکه گفته می شود ایران ۲۶ هواپیما سلاح به یمن فرستاده که زیره به کرمان بردن است؛ یمن بازار سیاه اسلحه است و هر کسی که بخواهد سلاح بخرد، از یمن می خرد؛ حال چه نیازی است که ایران سلاح بفرستد. گذشته از این، هر هواپیمایی که در فرودگاه یمن به زمین می نشیند، خبرنگاران که اکثرا خبرنگاران رسانه های سعودی هستند، آنجا حضور دارند.»
علیپور افزود: «اینکه گفته می شود ایران در یمن آچمز شده و یا روزنامه های مصری تیتر می زنند نیروهای دلاور ارتش مصر، حمله کردند به نیروی دریایی ایران در باب المندب و آنها را فراری داده اند، مثل این است که از یک رزمایش گزارش می دهند که رفته اند و بر یک دشمن فرضی پیروز شده اند و می خواهند خود را قهرمان نشان دهند.»
کارشناس صدای آمریکا، علت این جنگ رسانه ای سران عرب را سرخوردگی آنها از شکست های متعدد، بعد از جنگ جهانی دوم دانست.
خبرنگار سابق روزنامه الشرق الاوسط، درباره ادعاهای حکومت یمن در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ مبنی بر توقیف کشتی های ایران که حامل سلاح برای حوثی ها بوده است گفت: «همین امروز وب سایت سازمان سیا، گزارشی را منتشر کرده است که نشان می دهد تا ۲۰۰۹ هیچ سلاحی به یمن ارسال نشده است. در همین سال هایی که اشاره شد، اسناد ویکی لیکس نشان می دهد که زمان عبدالله صالح، یکی از هواپیماهای جاسوسی آمریکا که به دنبال القاعده بود، وقتی که سقوط می کند، دولت عبدالله صالح با اینکه می دانستند هواپیما آمریکایی است، مدعی شدند که توانسته اند یک جت سپاه پاسداران را ساقط کرده اند... ادعاهایی که دولت های یمن مطرح می کنند، خیلی قابل اعتماد نیست.»
انتهای خبر/۱۰۲۴ج
کد مطلب: 21664