کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جلوه‌هاي اكوتوريسم چهارمحال و بختياري مي‌تواند سهم بسزايي در رونق دادن به صنعت گردشگري ايفا كند

18 اسفند 1393 ساعت 9:27

جلوه‌هاي اكوتوريسم استان چهارمحال و بختياري از تنوع بسياري برخوردار بوده ومي‌تواند سهم بسزايي در رونق دادن به صنعت گردشگري ايفا كند


به گزارش جهانبین نیوز استان چهارمحال و بختیاری ؛ بام ایران ، مهد رشد و بالندگی علما و شعرا و عرفای بنام و سرزمین شاهکارهای خلقت و زیباییهای طبیعی، منشاء آبهای گوارا ( با ۱۰ درصد منابع آب کشور ) و دشت لاله‌های واژگون است.

استان چهارمحال و بختیاری با مساحت حدود ۱۶۳۳۲ کیلومتر مربع که تقریباً یک درصد از مساحت کل کشور را شامل می‌شود و در جنوب غربی کشور در محدوده رشته کوه‌های زاگرس قرار گرفته است.

این استان از سمت شمال و شرق به استان اصفهان، از جنوب به استان کهکیلویه و بویراحمد و از غرب به استانهای لرستان و خوزستان محدود می‌شود.

این استان محل اصلی ییلاق عشایر بختیاری است و مردم آن به زبان‌های فارسی ـ ترکی قشقائی و گویش بختیاری تکلم می‌کنند.نام " چهارمحال و بختیاری " اشاره به دو بخش چهارمحال و منطقه بختیاری دارد. 

چهارمحال بخشی روستانشین میان اصفهان و منطقه بختیاری بود که از چهار ناحیه لار، کیار، میزدج و گندمان تشکیل می‌شد ( در تقسیمات کنونی استان؛ لار در شهرستان شهرکرد، کیار در شهرستان کیار، میزدج در شهرستان فارسان و گندمان در شهرستان بروجن قرار می‌گیرد. ) و " بختیاری " هم شامل شهرستان‌های کوهرنگ، فارسان، اردل و لردگان می‌باشد.

طبق آخرین اطلاعات از کل جمعیت استان ۱۰۰% مردم این استان مسلمان و با توجه به شواهد مسلم تاریخی و آثار موجود می‌توان گفت که در دوران حکومت خلفای عباسی بعد از یاران و پیروان خاندان عترت که خانوادگی و فامیلی به ائمه اطهار (ع) و اولاد علی عشق می‌ورزیدند و مذهب شیعه داشتند، بختیاری‌ها اولین قوم ایرانی بودند که به طور عام و همه گیر با آغوش باز مذهب شیعه را پذیرفتند.

تشیع ناب و اعتقادات خالص و توسل به ائمه اطهار (ع) و احترام به سادات و پایبندی به شریعت محمدی و سیره علوی از آنها مردمانی با اخلاق نیکو ، دیندارانی پارسا و مجاهدانی بزرگ ساخته است. استان چهارمحال و بختیاری تاریخی کهن دارد، پژوهشهای علمی و کند و کاوهای باستان شناسی، آثار و نشانه‌های متنوع و مختلف از سیر تکوینی فرهنگ و تمدن ساکنین قدیمی این منطقه و وجود ابنیه و آثار تاریخی به جا مانده و پیدایش مسکوکات و اشیاء فلزی از ادوار مختلف ایلامی، هخامنشی، سلوکی، اشکانی و ساسانی، گواه قدمت تاریخ این سرزمین باستانی بوده و برگهایی از تاریخ ۹ هزار ساله این منطقه را ورق می‌زند و مؤید این مدعاست که این منطقه در دوران قبل از اسلام تا تسلط اعراب، منطقه دارای فرهنگ و سوابق درخشان تاریخی است.استان چهارمحال و بختیاری علاوه بر اینکه محل رشد و بالندگی علما و شعرا و عرفای فراوان و بنامی از جمله؛ حضرت آیت اله سید ابوالقاسم نجفی حسینی دهکردی(ره) ( صاحب کتاب منبرالوسیله و ... )، میرزا حبیب دستان بنی، میرزا نوراله عمان سامانی ( صاحب گنجینه الاسرار )، میرزا ابوالفتح خان دهقان سامانی ( صاحب شکرستان و هزار و یک شب )، آصف قهفرخی، پژمان بختیاری، داراب افسر بختیاری، قطره سامانی ( صاحب مختارنامه که بر یکصد و پنجاه هزار بیت بالغ می‌گردد. )، دفتری، نیره، واهب بختیاری ( معاصر شاه عباس صفوی )، محرم قهفرخی و ... می‌باشد.

جنگل‌هاي بلوط و زالزالك، آبشار‌، گردشگاهها وگرداب‌ها از زيباترين عوامل اكوتوريسم چهارمحال و بختياري است.

استان چهارمحال و بختياري با دارا بودن بيش از ۲۵۰ جاذبه شناخته شده طبيعي تاريخي و مذهبي از مهمترين مناطق كشور براي جذب گردشگر به شمارمي‌رود.

فرونشست‌هاي بوجود آمده همزمان با حركات زمين ساختي زاگرس و آب حاصل ازذوب برف كوههاي بلند، تالابهاي متعددي را در استان تشكيل داده است كه زيستگاه انواع پوشش گياهي- جانوري است و وجود اين مواهب خدادادي، گردشگري طبيعي استان را ازپتانسل بسيار بالايي برخوردار ساخته است.

شكل طبيعي استان چهار محال و بختياري بر مبناي ارتفاعات مياني رشته كوه زاگرس استوار گشته است.

انباشت برف در ارتفاعات استان سبب شده معروفترين رودخانه‌هاي دايمي جنوب غربي و مركزي ايران يعني كارون، زاينده رود و دز از ارتفاعات اين استان سرچشمه گيرند. جنگلهاي بلوط، زالزالك و برخي ديگر از گياهان پهن برگ و نيز آبشار‌ها، غارها، چشمه سارهاي با آب فراوان،مناطق حفاظت شده، گردشگاهها و گردابها از ديگر عوامل طبيعي و اكوتوريسم استان محسوب مي‌شوند.

بهار و تابستان فصل رونق اكوتوريسم در استان چهارمحال و بختياري است.

جلوه‌هاي اكوتوريسم استان چهارمحال و بختياري از تنوع بسياري برخوردار بوده ومي‌تواند سهم بسزايي در رونق دادن به صنعت گردشگري ايفا كند.

تالابها، چشمه‌ها،آبشارها، غارها، مناطق حفاظت شده و ساير چشم‌اندازهاي طبيعي استان چهارمحال وبختياري زيباترين پتانسيلهاي گردشگري كشور را تشكيل مي‌دهند و بر خلاف بسياري ازمناطق طبيعي كشورمان كه تاكنون ناشناخته مانده‌اند، اين مناطق طبيعي از امكانات گردشگري متوسطي برخوردار بوده و در صورت ايجاد كامل زيرساختهاي اين صنعت در اين مكانها و معرفي كامل آنها به علاقه‌مندان، چهارمحال و بختياري به تنهايي مي‌تواند، مكاني براي جذب بسياري از گردشگران داخلي و خارجي و رونق اين صنعت در كشور باشد.


انتهای پیام/1020ج


کد مطلب: 21319

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/21319/جلوه-هاي-اكوتوريسم-چهارمحال-بختياري-مي-تواند-سهم-بسزايي-رونق-دادن-صنعت-گردشگري-ايفا-كند

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir