به گزارش جهانبین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ دی ماه سال ۸۹ بود که با هدف کوچکسازی دولت، طرح ادغام سازمان متولی امور جوانان و سازمان تربیت بدنی وزارت ورزش و جوانان فعلی مطرح شد.
اما این وزارتخانه در شرایطی به تصویب رسید که از همان ابتدا مخالفان و موافقتهایی را به همراه داشت.
مرکز پژوهشهای مجلس در ارزیابی خود ادغام سازمان ملی جوانان و ترتبیت بدنی را به دلایل مختلف قابل تامل دانست و کمیسیون فرهنگی مجلس نیز مخالفت خود را با ادغام سازمان ملی جوانان اعلام کرده بود.
همچنین براساس اعلام کمیسیون فرهنگی،مسائل مربوط به جوانان مسائلی فرابخشی بود که هیچ یک از سازمانهای و وزارتخانهها به تنهایی از عهده ادغام آن بر نمیآمدند و منحصر کردن مسائل جوانان در یک وزارتخانه لطمهای جدی به تحقق اهداف و حل مشکلات آنان وارد میکند.
اما با این وجود، طرح ادغام به تصویب رسید و مقرر شد طی مدت شش ماه پس از تاسیس؛قانون این وزارتخانه تدوین شود و همینطور انتظار میرفت فرهنگ و ساختار این سازمانها با هم ادغام شود، اما بعد از گذشت حدود ۴ سال از اجرای این طرح گویا هیچ بهبودی در انجام ماموریت اصلی این نهادها انجام نشده و هنوز ساختار این دو سازمان مرتبط نیست، چرا که در اوایل سال جاری بود که محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان از مکاتبه با وزیر برای تفکیک حوزه جوانان و وزارت ورزش از یکدیگر خبر داده بود.
به گفته وی، مشکلات ادغام این دو سازمان پس از گذشت حدود ۴ سال مشخص شده و اکثر صاحبنظران و کارشناسان و حتی نماینگان مجلس نیز معتقدند این اقدام تصمیم نادرست و عجولانه بوده است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در دی ماه سال ۹۳ همچنین به دستور سی و ششمین جلسه شورای عالی جوانان و تاکید معاون اول رئیس جمهور مبنی بر نهایی کردن موضوع ساختار حوزه جوانان اشاره کرد و گفت: بودجه تنها بخشی از مشکلات است و بسیاری از نیروهای استانی جوانان از هم پراکنده شدهاند.
در همین راستا عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ادغام و یا تفکیک وزارت ورزش و جوانان گفت: به منظور افزایش راندمان وزارت ورزش و جوانان و موفقیت حوزه جوانان و ورزش بهتر است معاونت جوانان به سازمان جوانان تبدیل و بودجه آنها نیز مستقل شود.
وی افزود: در حال حاضر در وزارت ورزش و جوانان، بخش جوانان در حاشیه قرار گرفته و برای خارج شدن از حاشیه و توجه بیشتر به موضوع مهم جوانان باید معاونت جوانان تبدیل به سازمان جوانان و زیر نظر وزارت ورزش و جوانان قرار گیرد.
عزیزی معتقد است:وزارت ورزش و جوانان باید پیگیر جداسازی حوزه جوانان از وزارت ورزش باشد و دولت با ارسال لایحه به مجلس، هرچه سریعتر در این خصوص تصمیم گیری کنند.
بر اساس این گزارش؛ با توجه به نزدیک شدن به سال ۹۴، در حالی که هنوز پس از گذشت ۴ سال، قانونی برای این وزارتخانه تعیین نشده، گویی ادغام این وزارتخانه به منظور کوچک سازی دولت ۴ سال قبل، تنها تولدی عجولانه بوده، چرا که حجتالاسلام روحانی رئیس جمهور دی ماه سال جاری با ابلاغ دستوری مجددا قصه قبلی سازمان ملی جوانان را زنده کرد و البته این دستور جای سوال دارد که تشکیل و احیای مجدد سازمان ملی جوانان در کنار وزارت ورزش و جوانان چه توجیهی دارد و آیا هدف حل مشکلات جوانان است؟
تصمیم گیریهای قاطعانه مسئولان برای تعیین تکلیف حوزه وزارت ورزش و جوانان لازم است، چرا که در این بین تنها جوانان قربانی این نوع تصمیم گیریها میشوند.
انتهای پیام/1021ج