کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کابوسی که اسرائیل به شدت از آن گریزان است

پایگاه امت اسلامی , 13 بهمن 1393 ساعت 9:26

با پاسخ قاطع حزب الله، برای اولین بار رژیم صهیونیستی رسماً مورد تهاجم نظامی قرار گرفت و بدون هیچ اقدامی تنها به راهکار دیپلماتیک متوسل شد تا از آتش جنگی فاجعه‌آمیز دور شود.


به گزارش جهانبین نیوز، پایگاه خبری "امت اسلامی" در یادداشتی به قلم امیر مسروری نوشته است: در پی بروز اختلافات گسترده میان احزاب داخلی رژیم صهیونیستی، سهم خواهی بیش از حد هریک سبب فروپاشی کابینه نتانیاهو و در نهایت انحلال مجلس کنیست گشت.

در واقع از زمان تشکیل دولت جعلی صهیونیستی، هیچ حزبی نتوانسته بدون ائتلاف، دولت مستقل تشکیل بدهد و سهم خواهی احزاب کوچک، قدرت داخلی کابینه را کاهش داده است؛ تا جایی که گاه مشاهده می‌شود افرادی سمت وزارت را در کابینه اسرائیل دارا هستند، اما هیچ وزارتخانه‌ای ندارند!

در این نوشتار به بررسی تحولات اخیر درون رژیم صهیونیستی پرداخته میشود.

الف) جنگ غزه
مهم‌ترین رخداد چند ماه اخیر در سرزمین‌های اشغالی، آغاز جنگ ششم غزه با حضور گسترده نیروهای زمینی، دریایی و هوایی رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه است که محصورسازی آن از سوی مصر نیز به کمک اهداف اسرائیلی‌ها آمد و جنایت فجیعی به بار آورد.

در کنار این، دفاع جانانه گروه‌های مقاومت -اعم از جهاد اسلامی، حماس و دیگر گروه‌های مقاومت- شکست مفتضحانه‌ای را در کارنامه این رژیم ثبت نمود. باید گفت برای اولین بار رژیم صهیونیستی در تجاوز نظامی خود آن هم در این وسعت، به هیچ هدفی نرسید.

لذا از این لحاظ رژیم صهیونیستی ضمن تخریب وجهه خود در افکار عمومی جهان، خسارت‌های فراوان اقتصادی را متحمل گشت و همین امر سبب درگیری احزاب اسرائیلی بر سر اوضاع اقتصادی-سیاسی این رژیم شد.

اما آنچه باید در این بخش بدان توجه کرد، از بین نرفتن محاصره غزه و حمایت مصر از این جنایت پس از نبرد غزه است.

در واقع غزه در شرایطی به سر می‌برد که نه تنها مکانی برای اسکان آوارگان وجود ندارد، بلکه مواد اولیه و آب آشامیدنی و سوخت برای گرمایش و نیروگاه برق، غزه را در حالتی فوق‌العاده قرار داده تا بدین‌وسیله در ظاهر نتانیاهو از فشار شکست غزه فرار کند.


ب) درگیری قدرت
همان‌طور که بیان شد، نظام حزبی و پارلمانی رژیم صهیونیستی این قابلیت را به احزاب می‌دهد که با فهرست‌های مختلف، اعضای حزب خود را به پارلمان وارد کنند و مانع از این شوند که قدرت به یک حزب خاص برسد و در ‌‌نهایت کابینه با ائتلاف احزاب مختلف شکل می‎گیرد.

بر همین اساس انتخابات مارس کنیست نقش مهم و حیاتی در آینده سیاسی رژیم صهیونیستی دارد و می‌تواند بخشی از سیاست‌های فعلی را انسجام بخشد و یا تعدیل نماید.

احزاب راست افراطی همچون حزب "لیکود" (تحت رهبری نتانیاهو) با افزایش شهرک‌سازی و مخالفت با سیاست‌های ظاهری دولت اوباما، دست به تجاوزگری بیشتر می‌زنند و این را اولویت اساسی خود قرار می‌دهند.

اما احزاب مخالف چپ همچون حزب "کار" ضمن مخالفت گسترده با تداوم شهرک‌سازی، مذاکره با جریان سازش را اولویت اساسی قرار داده و به دنبال تجزیه فلسطین هستند.

چنین اختلافات گسترده‌ای در درون حاکمیت اسرائیل خود گواه آن است که این رژیم هیچ‌گاه نمی‌تواند دارای سیاست یکسان نسبت به آینده خود باشد و کسب قدرت و سهم خواهی منجر به فسادهای اقتصادی و سیاسی در لایه‌های مختلف حاکمیت این رژیم جعلی شده است.


ج) مقاومت، دشمن اصلی
یکی دیگر از مسائل اخیر رژیم صهیونیستی، حمایت از گروه‌های تکفیری و معارض بزرگ‌ترین کشور عربی مقاومت، یعنی سوریه است؛ حمایت‌هایی که از نوع تسلیحاتی تا اطلاعاتی را در برگرفته و آخرین نمونه آن، درمان ۱۷۰۰ تروریست القاعده سوریه (جبهه النصره) است.

اما در کنار این کمک‌ها، چندماهی است اسرائیل دوباره بحث اکتشاف نفت از بلندی‌های جولان را دستور کار قرار داده و برای این امر نیازمند سرمایه‌گذاری و رفع تهدید مقاومت از مناطق اشغالی جولان سوریه است.

بر همین اساس، حمله اخیر به کاروان مقاومت و شهادت فرماندهان حزب‌الله و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوعی آزمایش میزان قدرت حزب‌الله و فرافکنی رسانه‌ای علیه مقاومت و انحراف افکار عمومی نسبت به مسائل درونی رژیم صهیونیستی بود.

با پاسخ قاطع حزب الله، برای اولین بار رژیم صهیونیستی رسماً مورد تهاجم نظامی قرار گرفت و بدون هیچ اقدامی تنها به راهکار دیپلماتیک متوسل شد تا از آتش جنگی فاجعه‌آمیز دور شود.

اما دو دستاورد مهم برای اسرائیل در این زد و خورد می‌توان قائل شد:

۱. شناخت صداقت حزب‌الله و توانایی نبرد هسته‌های مقاومت در سه جبهه سرزمینی (عراق، سوریه علیه تروریسم تکفیری و اسرائیل دشمن اصلی‌)

۲. فرافکنی و انحراف اجتماعی نسبت به اتفاقات سیاسی و ضعف احزاب نسبت به انتخابات کنیست.


فرجام سخن
آنچه باید به عنوان احوالات اخیر رژیم صهیونیستی بیان کرد این است که اسرائیل با تحت فشار قرار دادن مردم فلسطین در نوار غزه به دنبال فرار از شکست جنگ ۵۱ روزه و نیز نمایش قدرت خود و هم‌پیمانش مصر است.

در کنار این، انحلال کنیست و انتخابات ماه مارس این پارلمان و درگیری احزاب با یکدیگر جو متشنجی را در اسرائیل به وجود آورده است.

رویارویی با مقاومت، کابوسی است که اسرائیل به شدت از آن گریزان است و بر همین اساس حمایت از گروه‌های تکفیری و معارض سوریه را در دستور کار خود قرار داده تا به نیابت از این رژیم محور مقاومت را تضعیف نمایند.

در ‌‌نهایت باید گفت این رژیم دچار مشکلات فراوان درونی است و همین امر منجر به آن شد تا سیاستمداران آمریکایی نسبت به این مسأله موضع‌گیری نموده و برای فرار از افکار عمومی، نتانیاهو را به خودسری محکوم نمایند.

انتهای پیام/۱۰۲۴ج


کد مطلب: 20643

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/20643/کابوسی-اسرائیل-شدت-گریزان

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir