به گزارش
جهانبیننیوز به نقل از تسنیم، قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به عدم رأی اعتماد مجلس به نیلیاحمدآبادی وزیر پیشنهای علوم از سوی دولت به مجلس، گفت: بنده معتقدم مجلس عزمش را بر این جزم کرده که در مسیر قانونی خودش و بدون اینکه قصد این را داشته باشد که کاری بر روی زمین بماند، حرکت کند.
وی با بیان اینکه همکاری و همیاری معنایش این نیست که مجلس از وظیفه قانونیاش، که سؤال و استیضاح و یا رأی یا عدم رأی اعتماد به وزرای دولت است، باز بماند، افزود: نمایندگان مجلس قسم خوردهاند که براساس حجت شرعی خودشان عمل کنند، بنابراین باید این کار را بکنند؛ از طرفی قرآن نیز میفرماید که اگر کار برای خدا باشد، سرزنش سرزنشکنندگان نیز اثری ندارد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه برخی ادعا دارند مجلس در عدم رأی اعتماد به نیلیاحمدآبادی باجخواهی کرده است، بیان اینگونه سخنان را بدون تأثیر در عزم مجلس برای تکیه بر اصول و ارزشهای نظام و انقلاب دانست.
جعفری ادامه داد: افرادی که اینگونه سخنان را مطرح میکنند، هدفی جز ایجاد اختلاف بین دولت و مجلس ندارند و در واقع سوخت بر روی آتشی که خودشان برافروختهاند، میریزند تا اختلاف بین مجلس و دولت را زیاد کنند و این در حالی است که مجلس تاکنون قصد همکاری داشته و در آینده نیز همینگونه خواهد بود.
وی با بیان اینکه تعدادی از نمایندگان مجلس پیش از جلسه رأی اعتماد به نیلیاحمدآبادی گفته بودند که وضعیت مطلوبی برای رأی اعتماد ندارد، تصریح کرد: این برخورد مجلس بهترین خیرخواهی برای دولت بود، به طوری که حتی از سوی دوستان و همجناحیهای رئیسجمهور به وی اعلام شده بود که نیلیاحمدآبادی رأی نمیآورد که بهتر است انصراف دهد؛ بنده معتقدم که از این بهتر نمیشود برای دولت خیرخواهی کرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه امیدوارم آقای روحانی دوست و دشمن خودش را بشناسد و کسی را برای وزارت علوم معرفی کند که مقبول بوده و حداقل شرایطی که یک وزیر علوم در جمهوری اسلامی ایران باید دارا باشد را داشته باشد، افزود: اگر دولت چنین اقدامی را در معرفی چهارمین وزیر پیشنهادی علوم به مجلس انجام دهد، خواهد دید که امثال بنده نیز در موافقت با او در صحن علنی مجلس صحبت خواهیم کرد.
جعفری به بیان ویژگیهای مدنظر مجلس در رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم اشاره کرد و گفت: ما همیشه گفتهایم وزیر پیشنهادی علوم باید یک شخصیت علمی شناخته شده باشد و فردی باشد که در تراز وزیر علوم دولت جمهوری اسلامی ایران که مدعی متوسط رشد علمی ۱۱ برابری نسبت به رشد جهانی است، باشد.
وی با تأکید بر اینکه وزیر پیشنهای علوم باید به لحاظ ویژگیهای فردی متدین بوده و توانمندیها و ولایتمداریاش ثابت شده باشد، خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی علوم باید حُسن شهرت داشته و در بزنگاههای سیاسی ثابت کرده باشد که با نظام و نه بر نظام است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه وزیر پیشنهادی علوم باید بر رسالتهای حوزه وزارت علوم و دانشگاه وقوف کامل داشته و با محیطهای دانشجویی و دانشگاهها آشنا باشد، خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی بعدی علوم که قرار است از سوی رئیسجمهور به مجلس معرفی شود باید شخصی باشد که برای دستیابی به اهداف نقشه جامع علمی کشور و سند آمایش آموزش عالی کشور برنامهریزی صحیح و منطقی داشته باشد.
جعفری در پایان گفت: وزیر پیشنهادی علوم باید قدرت تعامل منطقی درست را داشته باشد و از طرفی به آرامش دانشگاهها در جهت رشد آموزش، پژوهش، دینمداری و فرهنگ و اخلاق نیز کمک کند. این یکی از مهمترین شاخصهای نمایندگان برای رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم است.
انتهای پیام/خ ز/