به گزارش
جهانبین نیوز، روزه علاوه بر آثار معنوي فراوان مي تواند باعث بركات فراوان جسمي وفيزيولوژيك باشد متخصصين علوم پزشكي نيز از جنبه هاي مختلف به آثار مفيد روزه داري پرداختهاند.
با اين حال، در صورتي كه روزهداري به طور صحيح اصولي عمل نشود ممكن است مشكلاتي را همراه داشته باشد.
يك كارشناس تغذيه در چهارمحال و بختياري گفت: براي سالم ماندن يكي از مهمترين نكات، مصرف از گروه هاي اصلي غذايي مي باشد لذا با توجه به اين كه در اين ماه معمولا غذايي دريافتي كمتر از ميزان غذايي دريافتي در روزهاي معمول است، مصرف متعادل همه گروه هاي غذايي بيش از ساير ماه هاي سال به افراد توصيه ميشود.
عنايتالله كليج افزود: در ايام روزه داري كه فرد در طي روز از خوردن امساك ميکنند بايستي براي تنظيم متابوليسم طبيعي در ساعات باقيمانده يك نظم غذايي را ايجاد کند.
وي اظهار داشت: براي كنترل متابوليك در طي ماه رمضان، رعايت نكاتي همچون، پيروي از برنامه غذايي متنوع و متعادل، تقسيم وعده ها به حداكثر ممكن (افطاري-شام –سحري) و صرف غذاي سبك و مختصر به هنگام افطار (شيرگرم، فرني و شير برنج) مي تواند كمك كننده باشد.
كليج همچنين، استفاده از سبزيها و ميوه ها در هنگام افطار، عدم زياده روي در مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري را به روزه داران توصيه کرد.
مصرف مواد غذايي طبيعي شيرين مثل خرما، كشمش و انواع ميوه به جاي انواع شيريني ها مثل زولبيا و باميه كه فقط حاوي انرژي و فاقد مواد مغذي (ويتامين ها و مواد معدني) هستند و پرهيز از مصرف آب سرد و يا نوشيدني هاي سرد در شروع افطار و پرهيز از پرخوري از ديگر توصيه هاي اين كارشناس تغذيه براي حفظ سلامت روزاده داران در طول ماه مبارك رمضان است.
انتهای پیام/ خ ز/