کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وقتی مسئول مرگ کودک توسط گرگ خود کودک می‌شود

گرگ‌ها تاکنون ۶ کودک راخورده اند، سر یوزپلنگ ایرانی به سلامت

تسنیم , 24 ارديبهشت 1393 ساعت 10:28

طی چند سال اخیر گرگ‌ها در شهر زرین‌آباد‌ ۶ کودک را خورده‌اند. در این میان سکوت معنادار محیط زیست که به خاطر مرگ یک پلنگ غوغا به پا می‌کند و تمام توان خود را برای حفظ یوز ایرانی گذاشته جای تأمل دارد.


به گزارش جهانبین نیوز، باز هم در همین نزدیکی حادثه‌ای از سوی محیط زیست اعلام می‌شود ولی این بار جان یک پلنگ یا پرنده در حال انقراض در میان نیست بلکه جان کودکان بی‌گناه در میان است که تنها با بازی و رفتن به خیابان طعمه گرگ شده و جان خود را از دست می‌دهند.

چند روز اخیر کودک ۵ ساله‌ای از شهر زرین آباد (بزینه رود) از توابع شهرستان خدابنده در استان زنجان که در مسیر مغازه خواربار فروشی به منزل بود توسط گرگی ربوده و بعد از گذشت ساعاتی جسد کودک پیدا می‌شود و این امر تنها باعث متأثر شدن یکسری افراد می‌شود که تنها کارشان تاسف خوردن است نه چیز دیگر...

برخی از کارشناسان و مسئولان مطرح می‌کنند که از سال ۸۸ تاکنون ۶ کودک توسط گرگ در این شهرستان دریده شده‌اند و این در حالی است که تا امروز همه مسئولان تنها سکوت کردند و زمانی که از آنها در این خصوص پرسش می‌کنی تنها مقصر را خود اهالی این منطقه می‌دانند!!

گویی با حمایت تمام قد از حیوانات قرار است حمایت از انسان‌ها فراموش شود...

شکار خرگوش و گراز ممنوع است

مهدویان، مدیرکل محیط زیست استان زنجان در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم در خصوص حادثه اخیر و اقدامات محیط زیست استان در این زمینه اظهارداشت: ما برای این‌که از اهالی این منطقه حفاظت کنیم با اطلاع‌رسانی و پخش آگهی، اهالی به خصوص کودکان این منطقه را از خطرناک بودن برخی ساعات که ممکن است گرگ در کمین شکار باشد آگاه کردیم همچنین در راستای شکار بی‌رویه این اهالی تذکر‌های لازم را داده‌ایم.

وی ادامه داد: گرگ‌های شکار طبیعی خود را از دست داده‌اند و مجبور شده‌اند که به شکار غیر طبیعی بپردازند. در واقع شکار گراز و خرگوش و دیگر موجودات توسط اهالی این منطقه صورت می‌‌گیرد و گرگ و سگ‌هار در این منطقه به شکار غیرطبیعی روی آوردند. برای حفاظت از امنیت جان اهالی این منطقه ۳ سال است که شکار خرگوش و گراز را ممنوع کرده‌ایم.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان در پاسخ به این پرسش که مسئول این حادثه کیست، افزود: مسئول این حادثه کسی نیست جزء خود اهالی این منطقه به این دلیل که شکار بی‌رویه انجام داده‌اند و زباله‌های خود را در اطراف این شهر انداخته‌اند و باعث جمع شدن بیش از حد گرگ شده‌اند. چراکه ما در استان زنجان شاهد گرگ‌هایی هستیم که با در کنار انسان‌ها زندگی می‌کنند و حمله‌ای صورت نمی‌گیرد ولی در این شهرستان به این شکل نیست.

وی عنوان کرد: به دلیل انباشت زباله و شکار بی‌رویه این اتفاق به کرار از سال ۸۸ رخ‌ داده است. ما اقدامات لازم را انجام دادیم و مقصر ما نیستیم.

مدیریت پسماند و جلوگیری از تخریب زیستگاه حیوانات

مهدویان گفت: مشخص نیست که این حادثه اخیر توسط گرگ رخ داده است یا خیر. چرا که می‌تواند سگ هار هم باشد زیرا کسی شاهد ماجرا نبوده است ولی اتفاقات گذشته همه توسط گرگ صورت گرفته است و ما از این حادثه بسیار متأثر شدیم.

وی ادامه داد: مدیریت پسماند و جلوگیری از تخریب زیستگاه حیوانات از مواردی است که محیط زیست استان زنجان دنبال کرده است که شاهد حفاظت بیشتر اهالی این منطقه باشیم. همچنین باید بگویم اهالی این شهر باید بدانند که شکار بی‌رویه آنها باعث این امر شده است. تخریب زیستگاه گرگ‌ها و موجودات این منطقه توسط اهالی شهر صورت گرفته است که این بسیار ناراحت‌ کننده است و باید به دنبال مدیریت و کنترل باشند.

افراد کم سن و سال اوایل صبح از خانه بیرون نیایند

مدیرکل محیط زیست استان زنجان گفت: سال گذشته اصلاً حمله گرگ یا حیوان دیگر را نداشتیم و این به دلیل بهبود وضع است ولی باید اهالی که کنار زیستگاه گرگ زندگی می‌کنند، بدانند که نمی‌توانیم حیات وحش را از بین ببریم و آنها باید موارد را رعایت کنند.

وی افزود: همچنین باید گفت که در اوایل صبح و غروب افراد کم سن و سال نباید به خارج از خانه بیایند چراکه ممکن است گرگ و دیگر موجودات خطرناک در پشت بوته و درختی که در این منطقه بسیار است کمین کنند.

مهدویان بیان کرد: ما نمی‌توانیم حیات وحش را از بین ببریم و باید به دنبال راهی باشیم که زیستگاه آنها را تخریب نکرده و با شکار بی‌رویه، شکار آنها را غیرطبیعی کنیم. بنابراین باید بدانیم که در این مقصر اصلی و عامل اصلی شکار بی‌رویه و تخریب زیستگاه است.

نیزاری شدن مسیر رودخانه و پنهان شدن گرک

در این میان نیز باب‌الله فتحی، فرماندار شهرستان خدابنده گفته است که به دلیل عبور رودخانه از وسط شهر زرین رود و روئیدن درخت و نیزاری شدن مسیر و رودخانه این محدوده به محل مناسب برای پنهان شدن و همچنین زاد و ولد گرگ ها تبدیل شده است که این امر مشکلات گسترده برای شهروندان ایجاد کرده است.

وی از استقرار شکارچیان در این محدوده برای معدودم‌سازی گرگ‌ها خبر داده است و گفته است که در تلاش هستیم با همکاری دستگاه‌های مرتبط نسبت به امن سازی و پاک‌سازی محدوده رودخانه از گرگ‌ها اقدام شود.

همچنین مطرح کرده است که اولویت آگاهسازی اهالی منطقه برای حفاظت از کودکان و بهره‌گیری از نیروهای حفاظت محیط زیست در این منطقه است تا اهالی خودشان با حملات احتمالی گرگ‌ها مقابله نکنند.

ضرورت ورود سازمان محیط زیست به حادثه

حسین عبیری گلپیگانی، کارشناس محیط زیست نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم در خصوص حادثه اخیر گفت: در گلپایگان آنقدر گرگ‌‌ها را کشتند که در نهایت محبور شدند تعدادی قلاده گرگ در آنجا رها کنند چراکه با انبوهی از موش و روباه مواجه شده بودیم.

وی ادامه داد: در هیچ استانی جز این شهر در استان زنجان این اتفاق رخ نداده است.بنابراین باید علت را پیدا کرد. همچنین باید بگویم که اگر گرگ‌های این منطقه را از بین ببرند با انبوهی از گراز و خرگوش مواجه خواهند شد که زندگی را برای اهالی این منطقه سخت خواهد کرد.

این کارشناس بیان کرد: درست است که بین حیوان و انسان ما انسان را انتخاب می‌کنیم ولی باید بدانیم که حفاظت از حیات وحش امری ضروری است. در این جا باید دید که چرا گر‌گ‌ها این میزان گرسنه هستند و چرا شکار غیر طبیعی دارند.

وی افزود: سازمان محیط زیست برای پیدا کردن علت باید به میدان بیاید تا دیگر شاهد چنین حوادثی نباشیم درواقع با کار کارشناسی اقدامات لازم برای حفاظت از جان اهالی این منطقه را انجام دهد و امنیت را بر آنجا بازگرداند.

افزایش سگ و حفاظت بیشتر از اهالی منطقه

همچنین مهدیه جعفری، فعال حقوق حیوانات در گفت‌و‌گو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم بیان کرد: در خصوص حادثه اخیر باید سازمان محیط زیست به میدان بیاید و ریشه‌یابی صورت گیرد تا دیگر شاهد چنین حادثه‌ای نباشیم.

وی ادامه داد: نوع حیوان مشخص نشده است ولی در هر صورت به نظر بنده به دلیل اینکه اهالی این منطقه شکار بی‌رویه خود را زیاد کرده و با ساخت و ساز بیسار وارد محیط زندگی این موجودات شده‌اند چراکه گرگ‌ها به هیچ وجه حاضر نیستند وارد محیط زندگی انسان ها شوند و این از نطر رفتارشناسی حیوانات مشخص شده است.
فعال حقوق حیوانات بیان کرد: باید آگاهی به اهالی این منطقه در خصوص خطرناک بودن برخی از محوطه داده شود تا آن‌ها رعایت کنند و جان کسی از بین نرود.

جعفری عنوان کرد: به نظر بنده کاهش یافتن سگ‌ها نیز می‌تواند یکی از عواملی باشد که امروز گرگ بدون ترس به انسان‌ها حمله کرده است بنابراین باید تعداد سگ‌ها را افزایش داد و برای حفاطت بیشتر اهالی این منطقه به دنبال ره‌حل باشیم و کار کارشناسی صورت گرفته و علت به طور دقیق مشخص شود.

وی افزود: سازمان محیط زیست استان زنجان و کشور باید برای بررسی موضوع اقدام کنند.

وقتی خون یک کودک تنها بر گردن خود او می‌افتد

بعد از صحبت‌‌هایی با مسئول محیط زیست استان زنجان و دیگر کارشناسان و مسئولان به این نتیجه رسیدم که باز هم مسئولیت را کسی قبول نمی‌کند و گناهکار خود کودکان شناخته می‌شوند! و اینجاست که خون یک کودک تنها بر گردن خود او می‌افتد.

حفاظت از حیات وحش امری جدا از جان یک انسان است که باید این را به خوبی بدانیم درواقع خوب است به خود بیاییم و بدانیم سلامت و جان یک انسان یک بازی و سرگرمی نیست که بخواهیم به راحتی از کنارش عبور کنیم...

انتهای پیام/ خ ز/


کد مطلب: 14444

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/14444/گرگ-ها-تاکنون-۶-کودک-راخورده-اند-سر-یوزپلنگ-ایرانی-سلامت

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir