به گزارش
جهانبین نیوز، استان چهارمحال و بختياري با دارا بودن بيش از ۲۵۰ جاذبه شناخته شده طبيعي تاريخي و مذهبي از مهمترين مناطق كشور براي جذب گردشگر به شمارمیرود.
فرونشستهاي بوجود آمده همزمان با حركات زمين ساختي زاگرس و آب حاصل ازذوب برف كوههاي بلند، تالابهاي متعددي را در استان تشكيل داده است كه زيستگاه انواع پوشش گياهي- جانوري است و وجود اين مواهب خدادادي، گردشگري طبيعي استان را ازپتانسل بسيار بالايي برخوردار ساخته است.
شكل طبيعي استان چهارمحال و بختياري بر مبناي ارتفاعات مياني رشته كوه زاگرس استوار گشته است.
انباشت برف در ارتفاعات استان سبب شده معروفترين رودخانههاي دايمي جنوب غربي و مركزي ايران يعني كارون، زاينده رود و دز از ارتفاعات اين استان سرچشمه گيرند.
جنگل هاي بلوط، زالزالكو برخي ديگر از گياهان پهن برگ و نيز آبشارها، غارها، چشمهسارهاي با آب فراوان، مناطق حفاظت شده، گردشگاهها و گردابها از ديگر عوامل طبيعي و اكوتوريسم استان محسوب ميشوند.
بهار و تابستان فصل رونق اكوتوريسم در استان چهارمحال و بختياري استجلوههاي اكوتوريسم استان چهارمحال و بختياري از تنوع بسياري برخوردار بوده وميتواند سهم بسزايي در رونق دادن به صنعت گردشگري ايفا كند، در زیر به تعدادی از جاذبههای گردشگری و طبیعی این استان اشاره میکنیم:
آثار سنگی صخره ای:برد گوریها
بردگوری ها (سنگ گبری ها) قدیمی ترین آثارسنگی استان می باشند کهبه دوره ی ماد تا پایان دوره ی ساسانیان تعلق دارد . در دین زردتشت به علت اعتقادبه مقدس بودن خاک از دفن کردن اجساد خودداری نموده و آنهارا در محفظه های از سنگ که استودان ( استخواندان ) نامیده میشود ودر اصطلاح بختیاری به آنها بردگوری ( سنگ گبری ) اطلاق می شود ، قرار می دارند .
در خطه بختیاری در دل صخرهها ویا سنگهای عظیم فضاهایی با متوسط طول ۳۰/۳ و ارتفاع ۲۰/۱ متر ایجاد می کردند که دارای ریچهای مربع شکل و گاهی در سنگی بوده اند این آثار به گونه ای تکی و یا چند تایی حفر گردیده و بیانگر فرهنگ تدفین در طول بیش از ۱۵۰۰ سال در منطقه و نفوذ مذهب زر تشت و پیروان آن در این خطه هستند.
نقوش برجسته سنگی
شیرین او و الگی در روستای بازفت مربوط به دوره الیما ییان .
جاذبه های طبیعی چهارمحال بختیاری (۳)
طاق سنگی ها
مجموعه طاق های سنگی جونقان که به خان اوی به معنی کاروان سرای آبی معروف و در گویش ترکی محلی خان اوی بمعنی خانه خان است در فاصله ی ۸ کیلومتری جنوب جونقان و در ابتدای دره ی تنگه ی درکش ورکش (مسیر شهرکرد – اردل) با شیوه ای خارق العاده به صورت خشکه چین و با استفاده از روش نخ کشی به شکل گهواره ای باز با نمای هلالی ساخته شده و از اهمیت خاص برخوردار است. این طاقهای قوسی تا عمق ۷ متر ارتفاع دو و نیم متر و عرض سه متر ساخته شده که طی قرون متمادی در برابر زلزله های فراوان و سایر عوامل طبیعی تخریبگر مقاومت نموده است .این اثر در مدخل راه باستانی تنگ درکش ورکش به عنوان کاروانسرا-پاسگاه-راهدارخانه جادهای مورد استفاده قرار می گرفته قدمت این بنا در زمان ساسانی تا ایلخانی بوده است.
جاذبه های طبیعی چهارمحال بختیاری (۳)
پل خداآفرین:گذرگاه سنگی تراشیده شده معروف به پل خدا آفرین در منطقه بازفت.
کتیبه بکان : دردوره قاجار درسال۱۳۲۶ ه.ق دراثرشیوع بیماری وبا خوانین بختیاری به دره ای مرتفع بنام بکان درنزدیکی جونقان پناه برده وکتیبه ای که بیانگر شیوع وبا از اصفهان به چهارمحال بوده نگاشتند.
نقوش برجسته شیرنو
نقش۳پیکر انسانی(نقش حاکم بانیزه نشسته بروی چهارپایه و ۲ وزیر)دردره شیرینو(شیرین آب)به فاصله۳کیلومتری روستای موری از توابع بازفت شهرستان کوهرنگ متعلق به دوره الیماییان.
کتیبه های سنگی رخ
متن کتیبه بر دامنه شمالی گردنه رخ که راه باستانی اصفهان-خوزستان از این مکان می گذشت حک گردیده که قصد شاه عباس دوم صفوی جهت اتصال سرچشمه کارون به سرچشمه زاینده رود با شکافتن کوه کارکنان در کوهرنگ درسال ۱۰۶۲ ه.ق ب را عنوان می کند.
جاذبه های طبیعی چهارمحال بختیاری (۳)
کتیبه های مشروطیت
این کتیبه از دو قسمت مجزا تشکیل شده ولی متن آنها بهم پیوسته است این کتیبه بدستور سردار ظفر بختیاری در محل تفرجگاه پیر غار روستای ده چشمه شهرستان فارسان به فاصله ۴۰ کیلومتر ی شهرکرد ساخته شده است متن آن مجملی از واقعه مشروطیت و نقش سرداران وسواران بختیاری در آن واقعه ملی است کتیبه اول این گونه شروع می شود:
چنین گوید حاجی خسرو خان سردار ظفر که در سنه ۱۳۲۴ آزادی خواهان ایرانی از مقام سلطنت تقاضای مشروطه نمودند مظفرالدین قاجار طاب اله ثراه حکم مشروطیت را دست خط و بعد از اندک زمانی به رحمت ایزدی پیوست. متن در کتیبه دوم اینگونه ادامه می یابد:
در طهران پس از جنگ زیاد داخل شهر شدند محمد علی شاه در شمیران بودند همین قدر که تهران اشغال گردید به سفارت روس پناهنده شد.
جاذبه های طبیعی چهارمحال بختیاری (۳)
شیر سنگی
بختیاری ها برای پاسداشت جنگاوران و دلاوران خود بر روی قبر آنان مجسمه ای تراشیده از سنگ و به شكل شیر با نقوشی از اسب و شمشیر قرار می دادند. این نقوش هر كدام معنا و مفهوم خاص خود را دارد. شیر سنگی بر روی قبور دلاوران و جوانان بختیاری یادآور تاریخ پرحادثه و فراز و نشیب گذشته این ایل است. قدیمی ترین شیر سنگی موجود در استان مربوط به دوره صفوی است.
انتهای پیام/ خ ز/