به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از
زنگ خبر، بابا محمود شهر بن یکی از مکان هایی است که مردم شهر بن اعتقاد راسخی به ایشان دارند گرچه ایشان اصالتا امامزاده نبوده و نسبش به امام معصوم برنمي گردد اما اعتقاد مردم به این بارگاه اعتقادی راسخ بوده است و به "بابا" ملقب شده است.
مردم شهر بن همانند سایر امام زادگان به مزار ایشان می روند و دعا می کنند و حاجت خود را از ایشان طلب می کنند.
خانم ها اغلب برای رفع مشکلات به این بارگاه متوسل شده و نذر پخت کاچی می کنند.
بابامحمود يکي از بزرگان و ثروتمندان شهر بن بوده و در زمان امامزاده سيد بهاءالدين محمد(ع) زندگي مي کرده است.
سيد بهاءالدين محمد(ع) چوبان بابا محمود بوده است و وقتي بابا محمود از مقام و نسب ايشان خبردار مي شود، دخترش را به عقد اين امامزاده در مي آورد و تمام مال و منال خود را تقديم اين امامزاده مي کند.
قبر اين شخص بزرگوار قبلا بدون بارگاه بوده است ، اما يکي از همشهريان ساکن خوزستان شبي ايشان را در خواب مي بيند كه از او گلايه مي كند و به بن مي آيد و بارگاه كوچكي براي او بنا مي كند.
درباره بابا محمود در شرح واحوالات امامزاده سيدبهاءالدين محمد (ع) شيخ شبان آمده است.
امامزاده سيد بهاء الدين محمد(ع) نيز جزء يکي از اين آقازادگان بود که از جور حکام ظالم در لباس مبدل زندگي مي کرده و با آمدن در اين سرزمين كه قبلاً او را ايلگاه مي گفتند با گلهداري به نام محمود شعيب (بابا محمود) كه يكي از عربهاي خراسان بود، آشنا شده و از او مي خواهد جهت امرار معاش کاري را به ايشان واگذار نمايد؛
محمود شعيب(بابا محمود) هم موافقت كرده و چون شناخت و اطلاعي از مقام آقا نداشت؛ يك گله گوسفند به عنوان چوپان در اختيار آن بزرگوار مي گذارد و آن حضرت در طول ييلاق و قشلاق گله را اداره و تعليف مينمود.
مكان قشلاقي ايل محمود شعيب(بابا محمود) در روستاهاي اطراف اصفهان و ييلاق آن در محلي به نام صحرا و روستاي مرغ آشنا بوده است.
سيد بهاءالدين محمد (ع) كه فردي سخي و بخشنده بود، دسترنج چوپاني خود را به چوپانان ديگر ميبخشيد و كرامات و معجزات مختلفي است كه از ايشان ديده شده بود.
به هر صورت با پي بردن به كرامات اين امامزاده واجب التعظيم(ع) و پافشاري محمود شعيب(بابا محمود)، ايشان خود را معرفي نموده و مورد احترام ويژه ايلنشينان، عشاير، مردم منطقه و شخص محمود شعيب(بابا محمود) قرار ميگيرد.
محمود شعيب (بابا محمود) پيشنهاد ازدواج ايشان را با دخترش ميدهد كه مورد قبول واقع شده و پس از مراجعت حضرت سيد بهاءالدين محمد (ع) به عربستان و انجام اعمال حج در مكه و مدينه و بازگشت مجددشان به ايران، اين ازدواج صورت مي گيرد و ثمره آن، تولد ۴ فرزند شامل ۳ پسر به نامهاي «سيد محمد» معروف به سيد محمد بازار (مدفون در بازار شهر شوشتر استان خوزستان)، «سيد احمد» معروف به باباپيراحمد (مدفون در حوالي شهر بن در ۱۴ کيلومتري روستاي شيخ شبان)، «سيد ابراهيم اكبر» معروف به زينالدين (مدفون در حوالي اژگرد اصفهان) و يك دختر به نام «سيده فاطمه») مدفون در خيابان چهارسوق اصفهان) ميباشد.
******
زيارتگاه بابا محمود در شهر بن بسيار مظلوم واقع شده است كه متاسفانه مسئولان شهر هيچ گونه اقدامي براي آباداني و فضاسازي اطراف اين زيارتگاه انجام نمي دهند تا مسافر و گردشگري كه به داخل شهر و خيابان ملت مي آيد لحظه ای در جوار اين زيارتگاه آرامش پيدا كند و جايي براي زيارت و استراحت در داخل شهر نيز وجود داشته باشد و مسافران در جوار اين زيارتگاه با كاچي نذري كام خود را شيرين نمايند كه پخت كاچي نذري مي تواند يكي از جاذبه هاي گردشگري اين زيارتگاه باشد،كه احتياج به امكانات رفاهي دارد.
زيارتگاه بابامحمود ظرفيتهاي زيادي براي جذب گردشگر به داخل شهر بن را دارد و نياز به سرمايهگذاري و فضاسازي و زيباسازي است.
*******
شعر تركي درباره بابامحمود
بابا مامود، بو دوشتَه ايچيندَه دير نِوشتَه
بيردوراني واريموش آما اولور فراموش
گَلير بيركيم، ديشينَه گَنَه ياد اولور بينَه
نذر و نياز اِيلَ لَّر كاچِه لار، بيشيريل لَر
يتيش ميل لَر دويرونَه دردِه قالوپ، اوزونَه