پایگاه خبری تحلیلی جهان بین - آخرين عناوين حوزه سلامت :: نسخه کامل http://jahanbinnews.ir/medical Thu, 24 May 2018 11:25:11 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 http://jahanbinnews.ir/skins/default/fa/{CURRENT_THEME}/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط پایگاه خبری تحلیلی جهان بین http://jahanbinnews.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری تحلیلی جهان بین آزاد است. Thu, 24 May 2018 11:25:11 GMT حوزه سلامت 60 مراقب «هایپرتنشن» باشید/ عارضه ای شایع در ایرانی ها http://jahanbinnews.ir/vdcd9s0s.yt0ns6a22y.html به گزارش جهانبین نیوز؛ بر اساس آمار وزارت بهداشت، در سال ۱۳۸۰ حدود ۲۶.۸ درصد از بار بیماری ها مربوط به بیماری های واگیر و ۵۷.۲ مربوط به بیماری های غیرواگیر بود، اما در آخرین آمار نرخ بیماری های غیرواگیر به ۷۶.۴ افزایش یافته که همه اینها به نوع تغذیه بر می گردد.رژیم غذایی ناسالم، فشارخون بالا، چاقی، تحرک بدنی کم، دخانیات، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول خون، حوادث شغلی و اعتیاد، ۱۰ عامل خطرناک بیماری های غیرواگیر هستند.بررسی های وزارت بهداشت نشان می دهد؛ از هر ۱۰ روستایی ۲ نفر چربی خون بالا دارند و در شهر این آمار بالاتر است. بیش از نیمی از جمعیت ما کم تحرک هستند. در روستاها حدود ۵۰ درصد جمعیت دچار اضافه وزن و چاقی و در شهرها بیش از ۶۲ درصد گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند.فرزانه فربخش رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص بیماری فشار خون بالا، گفت: هایپرتنشن یک بیماری مزمن شایع است که در آن مقدار فشارخون از حد طبیعی بالاتر می‌رود و منجر به آسیب اندام‌های حیاتی مثل قلب، مغز، کلیه و چشم می‌شود.وی ادامه داد: بسیاری از افراد سال‌ها مبتلا به فشار خون بالا هستند بدون اینکه از بیماری خود مطلع باشند. کنترل، خود مراقبتی و درمان می‌تواند در ابتلا به بیماری افزایش فشار خون بسیار تأثیرگذار باشد.فربخش اظهار کرد: برای جاری شدن خون در شریان های اعضای بدن و رساندن مواد غذایی به اعضای مختلف بدن، نیاز به نیرویی دارد که آن را به گردش درآورد و این نیرو فشارخون نامیده می شود. زمانی که قلب منقبض می‌شود، خون وارد شریان‌ها شده و فشارخون به حداکثر مقدار خود می‌رسد که به آن فشارخون «سیستول» می‌گویند.محققان دریافتند به ازای افزایش هر ۱۰ mm Hg در میانگین فشار شریانی، خطر سقط جنین تا ۱۷ درصد افزایش می یابد. افزایش فشارخون در بین افراد بزرگسال با افزایش خطر بیماری قلبی در سنین بالاتر مرتبط است و این مطالعه نشان می دهد که ممکن است بر سلامت باروری هم تاثیر داشته باشد.محققان تاکید می کنند کمک به درمان فشارخون بالا قبل از بارداری می تواند از بروز بیماری قلبی در آینده پیشگیری کرده و همچنین سلامت باروری زنان را بهبود بخشد.به گفته رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در زمان استراحت قلب، با خروج تدریجی خون از این شریان‌ها و جریان آن به سوی مویرگ‌ها فشارخون کاهش یافته و به حداقل مقدار خود می‌رسد که به آن فشارخون «دیاستول» می گویند.فربخش با اشاره به اینکه بهترین راه برای پی بردن به مقدار فشارخون هر فرد، اندازه‌گیری منظم آن با دستگاه فشارسنج است، بیان کرد: مقدار فشارخون باید بر اساس چند نوبت اندازه گیری در موقعیت‌های جداگانه، در طول یک دوره زمانی تعیین شود. اگر فشارخون به‌طور دائمی بالاتر از حد طبیعی باشد، به آن فشارخون بالا می‌گویند.وی عوامل زیادی نظیر وضعیت بدن، فعالیت مغز، فعالیت گوارشی، فعالیت عضلانی، تحریکات عصبی، تحریکات دردناک، مثانه پر، عوامل محیطی مثل دمای هوا و میزان صدا، مصرف دخانیات، مصرف الکل و قهوه، چای و دارو را در افزایش فشارخون موثر دانست و گفت: سابقه فشار خون بالا در افراد درجه یک خانواده از عوامل بسیار مهم در افزایش احتمال بروز این بیماری در فرد است. در کسانی که سابقه خانوادگی بیماری را دارند انجام مشاوره ژنتیک در پیشگیری و کنترل این بیماری مؤثر است.فربخش ادامه داد: شیوع فشار خون بالا در مردان قبل از سن ۵۰ سالگی بیشتر از زنان هم سن آنها مشاهده می شود، اما بعد از ۵۰ سالگی به دلیل یائسگی، شیوع فشارخون بالا در زنان افزایش می‌یابد.رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر معاونت امور بهداشتی دانشگاه، افزود: مصرف نمک بیش از نیاز بدن با فشار خون بالا ارتباط دارد. واکنش افراد به میزان نمک رژیم غذایی متفاوت است و افراد سالمند نسبت به نمک حساس‌تر هستند.فربخش در خصوص تاثیر چربی خون در بروز فشار خون بالا، تصریح کرد: چربی خون به‌طور مستقیم در افزایش فشارخون دخیل نیست، اما به دلیل تغییراتی که در جدار رگ به ‌وجود می‌آورد ممکن است بیماری فشارخون بالا را تشدید کند. اگر مقدار LDL کلسترول در خون بالا باشد، در جدار عروق رسوب کرده و منجر به تصلب شرایین و در نتیجه فشارخون بالا می‌شود.وی اظهار کرد: مصرف دخانیات و الکل از دیگر عوامل زمینه‌ساز ابتلا به تصلب شرایین است. نیکوتین سیگار به ‌طور موقتی منجر به افزایش ضربان قلب و فشارخون می‌شود و در دراز مدت تأثیر قابل توجهی در افزایش فشارخون خواهد داشت.به گفته فربخش، احتمال بروز فشار خون بالا در کسانی که به اندازه کافی تحرک ندارند، بیشتر است.وی ادامه داد: چاقی یکی از عوامل مهمی است که در شیوع فشار خون بالا نقش به سزایی دارد. فشار خون بالا در افراد چاق ۲ تا ۶ برابر بیشتر از افرادی است که افزایش وزن ندارند. هر ۱۰ کیلوگرم افزایش وزن موجب افزایش فشار سیستولی ۲ تا ۳ میلی‌متر جیوه و فشار دیاستولی ۱ تا ۳ میلی ‌متر جیوه می‌شود.به گفته فربخش، چاقی‌ های مرکزی یعنی چاقی‌ هایی که در قسمت شکم متمرکز است، در ایجاد فشار خون بالا اهمیت بیشتری دارند. چاقی‌های مرکزی منجر به مقاومت به انسولین طبیعی خون می‌شود و مانع از پاسخ بافت‌های بدن به انسولین می‌شود.محققان دانشگاه هاروارد دریافتند ابتلا به فشارخون بالا در بین افرادی که گوشت ماهی، مرغ یا گوساله کباب شده، سرخ شده یا بریان شده بیش از ۱۵ بار در ماه مصرف می کنند در مقایسه با کسانی که این نوع غذاها را کمتر از چهار بار در ماه مصرف می کنند، ۱۷ درصد بیشتر است. تحقیقات نشان می دهد زمانی که پروتئین گوشت نیم سوز شده یا در معرض دمای بالا قرار می گیرد، ماده شیمیایی موسوم به HAA (آمین های آروماتیک هتروسایکلیک) تولید می شود که خطر فشارخون بالا را هم افزایش می دهد.رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیماری دیابت را نیز زمینه ساز فشار خون بالا دانست و افزود: دیابت خطر بیماری های قلبی عروقی را چند برابر می‌کند، بنابراین کنترل فشار خون در افراد مبتلا به دیابت و تنظیم قند خون در افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، اهمیت زیادی داردوی عنوان کرد: وراثت، شرایط محیطی، میزان واکنش به نمک، سطح رنین پلاسما، میزان حساسیت به انسولین و یون‌هایی مثل سدیم، کلر، کلسیم و عواملی مثل نژاد نیز می‌توانند بر فشارخون تأثیر به سزایی داشته باشند.فربخش برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون بالا، توصیه کرد: فشارخون خون خود را به طور منظم در منزل اندازه گیری کنید و اگر از حد طبیعی بالاتر است به پزشک مراجعه کنید.وی گفت: برای اطلاع از وضعیت فشارخون خود در هر ملاقات با کارکنان بهداشتی و یا پزشک، از آنها درخواست کنید، فشارخون شما را اندازه گیری کنند.فربخش ادامه داد: در اندازه‌گیری فشارخون یادتان باشد باید نیم ساعت قبل از اندازه گیری آن، از مصرف غذا و نوشیدنی بالاخص قهوه و چای خودداری کنید و فعالیت بدنی نداشته باشید. مثانه کاملاً خالی باشد. سیگار هم مصرف نکرده باشید. تحت فشارهای عصبی هم قرار نگرفته باشید.به گفته وی، مصرف میوه و سبزی را در وعده‌های غذایی روزانه قرار دهید. زیرا این مواد به علت داشتن پتاسیم در کنترل فشارخون بالا موثر هستند.فربخش تاکید کرد: در صورتی که شیوه زندگی نامناسب دارید، با کاهش مصرف سدیم یا نمک و چربی در رژیم غذایی، ترک مصرف دخانیات، کاهش چاقی به خصوص چاقی شکمی، حفظ وزن مطلوب، افزایش فعالیت بدنی، کنترل قند خون و کنترل اختلالات چربی خون آن را اصلاح کنید. با اصلاح شیوه زندگی نامناسب، فشارخون خود را در حد طبیعی حفظ خواهید کرد.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Thu, 24 May 2018 06:45:25 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcd9s0s.yt0ns6a22y.html تاثیر مصرف توت و انگور بر تقویت سلامت ریه ها http://jahanbinnews.ir/vdccm1q1.2bqos8laa2.html به گزارش جهانبین نیوز؛ محققان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا عنوان می کنند افرادی که بیشتر مواد خوراکی حاوی نوعی فلاوونوئید موسوم به آنتوسیانین مصرف می کنند بهترین عملکرد ریه را حتی با افزایش سن خواهند داشت.به گفته محققان، آنتوسیانین ها در میوه ها و سبزیجات دارای رنگدانه های تیره نظیر انگور قرمز، بلوبری و سیب زمینی بنفش یافت می شوند.«وانسا گارسیا لارسن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات می تواند از ریه ها در مقابل آسیب و صدمه حفاظت کند، عملکردشان را حفظ کرده و ریسک ابتلا به بیماری های تنفسی را در سنین بالاتر کاهش دهد.»وی در ادامه می افزاید: «ظرفیت ریه افراد تا ۳۰ سالگی به اوج می رسد. بعد از آن، عملکرد ریه ها به تدریج اُفت می کند. سرعت این اُفت عملکرد در بین افراد متفاوت بوده و به چندین عامل نظیر سیگار کشیدن، تحرک بدنی، قرارگیری در معرض برخی آلاینده ها و وجود برخی مشکلات پژشکی بستگی دارد.»به گفته گارسیا لارسن، مطالعات قبلی نشان داده اند که مواد غذایی فرآوری شده مثل گوشت های نمک سودشده با روند تندتر اُفت عملکرد ریه ها مرتبط هستند.حال مطالعه جدید نشان می دهد افرادی که مقدار زیادی میوه و سبزیجات تیره رنگ می خورند در مقایسه با کسانی که کمتر از این نوع مواد خوراکی حاوی آنتوسیانین استفاده می کنند با روند کُندتر کاهش عملکرد ریه ها در سال مواجه هستند.این مطالعه شامل ۴۶۳ فرد بزرگسال از نروژ و انگلستان با میانگین سنی ۴۴ سال بود. تمامی شرکت کنندگان پرسشنامه ای در مورد رژیم غذایی پر کردند و تست عملکرد ریه‌شان در ابتدای مطالعه انجام شد. ۱۰ سال بعد، مجددا عملکرد ریه این افراد آزمایش شد.محققان به رابطه بین مصرف آنتوسیانین و سلامت ریه پی بردند؛ هر چقدر فرد بیشتر آنتوسیانین مصرف کند سلامت ریه بهتری دارد.به گفته محققان، مواد خوراکی سرشار از فلاوونوئیدهای آنتوسیانین به خاطر خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بسیار برای سلامت ریه‌ها مفید هستند. این مواد خوراکی از ریه‌ها در مقابل آلاینده‌ها و سایر عوامل محیطی نظیر سیگار کشیدن محافظت می‌کنند.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Wed, 23 May 2018 06:26:00 GMT http://jahanbinnews.ir/vdccm1q1.2bqos8laa2.html روزه‌داری و بهبود بیماری‌ها/ توصیه های غذایی برای روزه داران http://jahanbinnews.ir/vdcaaune.49noo15kk4.html به گزارش جهانبین نیوز؛ دکتر زهرا عبداللهی، افزود: مطالعات نشان داده است، روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید است و میزان چربی های نامطلوب موجود در خون را تنظیم می کند و موجب افزایش میزان چربی های مفید خون می شود.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر مصرف سه وعده غذا در طول شبانه روز در ماه رمضان تاکید کرد و گفت: روزه داران همانند اوقاتی که روزه دار نیستند، در طول شبانه روز، سه وعده غذا مصرف کنند، که این وعده ها شامل افطار، شام و سحر است.عبداللهی درخصوص رعایت اصول تغذیه سالم در ماه رمضان تصریح کرد: بسیاری از افراد تصور می کنند، هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری میل کنند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند، اما مصرف مواد غذایی پرچربی به خصوص در هوای گرم موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن می شود.وی بر مصرف غذای کم چرب و مواد غذایی پرفیبر مثل میوه ها و سبزی ها در وعده سحری تاکید کرد و گفت: مواد غذایی پرفیبر، آب زیادی در خود جذب می کنند و بدن می تواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض شود.عبداللهی با بیان اینکه مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصاً بین غذا توصیه نمی شود، خاطرنشان کرد: مصرف آب زیاد در وعده سحری، موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می شود، لذا مصرف بی رویه آن توصیه نمی شود؛ همچنین باید توجه شود که مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آبمیوه، شیر کم چرب ، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می کند که تعادل آب و الکترولیت های بدن در هنگام روزه داری، حفظ شود.پرهیز از مصرف غذاهای سرخ شده و پرچربمدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید براینکه در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده و پرچرب استفاده نشود، یادآور شد: مصرف غذاهای سرخ شده و پرچرب، علاوه بر افزایش چربی های خون موجب سو هاضمه، ورم معده، اضافه وزن و چاقی می شوند، همچنین مصرف زیاد چای به خصوص در وعده سحری توصیه نمی شود، زیرا چای مدرر است و باعث از دست دادن آب بدن شما می شود.عبداللهی در ادامه بیان کرد: مصرف زیاد مواد قندی و شیرین مثل کیک های خامه ای، شکلات، شیرینی های خامه دار، زولبیا و بامیه، باقلوا، حلوای خیلی شیرین و چرب، شله زرد شیرین و چرب در ایام ماه مبارک رمضان اضافه وزن و چاقی و خطر بالا رفتن قند خون را به دنبال دارد.وی با بیان این مطلب که آش رشته غلیظ همراه با پیاز داغ که حاوی روغن زیادی است و به وفور در افطار مصرف می شود، غذای مناسبی برای افطار نیست، افزود: این غذا موجب سوءهاضمه و اختلالات گوارشی دیگر می شود و بهتر است به جای آن از آش رشته رقیق و کم روغن در وعده افطار استفاده شود. عبداللهی با اشاره به این که در خردادماه طول شب کوتاهتر است، توصیه کرد: روزه داران بهتر است، اندکی پس از صرف افطار بسیار ساده و سبک (مثلاً ۳۰ دقیقه بعد) اقدام به صرف شام نمایند و تا پیش از خوابیدن ۲ لیوان چای کم رنگ، یک لیوان شیر کم چرب (کمتر از ۲.۵ درصد چربی) و حداقل ۲ عدد میوه نیز میل کنند.نخوردن سحری موجب چاقی می شودوی گفت: برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود، بلکه به دلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب می شود تا شخص روزه دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی می شود.عبداللهی با بیان اینکه مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوه ها و سبزی ها و نان و غلات (مانند برنج و نان) مانند ترکیب نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است، بسیار توصیه می شود، بر مصرف نوشیدنی گرم تاکید کرد و گفت: مصرف شیر گرم، فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است، همچنین استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.وی تاکید کرد: استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود، علاوه براینها، توصیه می شود در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی های مختلف مصرف شود، سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کنند.وی با بیان این که مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود، گفت: مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون می شوند، به این ترتیب مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود، از آنجا که میوه ها نیز حاوی قندهای ساده هستند توصیه می شود، در وعده سحری کمتر مصرف شوند؛ انواع میوه را که حاوی ویتامین ها و املاح معدنی است و بسیار مفید برای سلامت بدن می باشد، بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.عبداللهی در ادامه تاکید کرد: توصیه می شود برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.وی گفت: یکی از عادات غذایی نادرست روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد شروع می کنند که توصیه می شود، افطار را با نوشیدنیهای گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنند و پس از آن روزه داران عزیز می توانند از خرما یا کشمش استفاده کنند، زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود و از پر خوری به هنگام افطار ممانعت می کند، علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است؛ لذا توصیه می شود که در وعده افطار حتی المقدور ۳ تا ۵ عدد خرما مصرف شود و البته از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.عبداللهی تصریح کرد: در وعده های سحر و افطار از پرخوری اجتناب کنید، و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین ها و مواد معدنی) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه درحد متعادل استفاده شود. افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.از نوشیدن آب زیاد هنگام افطار بپرهیزیدوی گفت: مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود، بعد از صرف سحری نیز بسیاری از روزه داران از بیم تشنگی فراوان آب می نوشند که عادت صحیح غذایی نیست. وی همچنین افزود: روزه داران از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب کنند، چرا که چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می شود.عبداللهی با اشاره به اینکه روزه داران باید از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند، گفت: این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.وی گفت: مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست، به طور کلی توصیه می شود به جای غذاهای چرب و سرخ کرده از غذاهای آب پز و بخارپز، کم چرب و کم نمک استفاده شود.وی همچنین افزود: مصرف میوه رنده شده، لبنیات مخصوصا شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشیدن چای کمرنگ برای سالمندان روزه دار مفید است و می تواند تعادل آب و املاح را برقرار کند، همچنین مصرف یک لیوان شیر در هنگام افطار و سحر و مصرف یک پیاله ماست در موقع شام به کودکان و نوجوانان روزه دار توصیه می شود.عبداللهی در پایان در خصوص روزه دانش آموزان نیز یادآور شد: هرچند بخش عمده انرژی دانش آموزان در زمان روزه داری باید از گروه غذایی نان و غلات تامین شود، اما مصرف مواد پروتئینی مانند انواع گوشت ها مخصوصا گوشت سفید، تخم مرغ، شیر و لبنیات برای آنها ضروری است.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Sun, 20 May 2018 08:19:42 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcaaune.49noo15kk4.html قارچ‌های سمی با پخته شدن بی‌خطر نمی‌شوند/ علائم مسمومیت http://jahanbinnews.ir/vdcgtx9w.ak9yy4prra.html به گزارش جهانبین نیوز؛ دکتر کامبیز سلطانی نژاد، در خصوص تشخیص قارچ‌های سمی و خوراکی، اظهار داشت: در جهان بیش از ۵ هزار گونه قارچ وجود دارد که حدود ۱۰۰ گونه از آن برای انسان سمی است. عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور، افزود: در ایران، هر سال با فرا رسیدن فصول بهار و پاییز، با رویش تعدادی از گونه های سمی قارچ در برخی نقاط کشور مواجه هستیم، امسال نیز با توجه به به شرایط خاص آب و هوایی، مخصوصا بارندگی‌های اخیر و شرایط محیطی مانند نور و دمای هوا، رویش و تکثیر قارچ‌های سمی در استان‌های غربی افزایش یافت و باعث شد افرادی که علاقه‌مند به چیدن و مصرف قارچ از دل طبیعت هستند و درخصوص عوارض مسمومیت‌ها اطلاعی ندارند، دچار مسمومیت شوند.سلطانی نژاد با بیان اینکه روش تشخیص قارچ سمی و گونه‌های خوراکی آن به طرق کاملا علمی و تخصصی توسط متخصصان میسر است، خاطرنشان کرد: قارچ های سمی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچ‌های خوراکی دارند و تشخیص آنها، توسط افراد عادی میسر نیست، به همین دلیل امسال با تعداد زیادی از اینگونه مسمومیت‌ها در کشورمان مواجه شدیم. وی با اشاره به اینکه بهترین راه، پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های سمی است، تصریح کرد: مردم باید توجه کنند که به هیچ وجه، قارچ‌های خودرویی که در دشت‌ها و جنگل‌ها می‌روید را نچینند و مصرف نکنند، چراکه اینگونه قارچ‌ها، در اثر پختن، کبابی و یا آب پز کردن، باز هم سمی می مانند و مواد سمی آنها تخریب نمی‌شود.دبیر انجمن سم‌شناسی و مسمومیت‌های ایران توصیه کرد: مردم در اقصی نقاط کشور، مخصوصا در استان‌های غربی، مانند کرمانشاه، کردستان، همدان، قزوین و آذربایجان غربی که دارای بیشترین آمار مسومیت‌ها هستند، باید از خرید قارچ‌ها به صورت فله‌ای و یا چیدن هر نوع قارچی از دل طبیعت، خودداری کنند.سلطانی نژاد با تاکید براینکه مردم باید از قارچ‌های خوراکی بسته بندی شده و دارای مجوز وزارت بهداشت استفاده کنند، درخصوص علائم و نشانه‌های مسمومیت توسط قارچ‌های سمی، اظهارداشت: ۹۰ درصد مسمومیت‌های شدید توسط قارچ‌ها، به دلیل ماده‌ای سمی به نام آماتوکسین است که این ماده عمدتا بر روی کبد تاثیر مخرب می‌گذارد.وی افزود: علائم مسمومیت با قارچ، در دو مرحله بروز پیدا می‌کند، مرحله اول، ۶ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف قارچ با نشانه‌هایی نظیر تهوع و استفراغ، دردهای شکمی و احساس ضعف بروز پیدا می‌کند و مرحله دوم ۲۴ ساعت بعد از علائم اولیه، با ضعف، سرگیجه و کاهش سطح هوشیاری خود را نشان می‌دهد که این حالات ناشی از درگیری کبدی و کلیوی در فرد مسموم است که ممکن است او را به مرگ برساند.دبیر انجمن سم‌شناسی و مسمومیت‌های ایران در خصوص درمان مسمومیت شدید با قارچ‌های سمی، گفت: تنها درمان اینگونه مسمومیت‌ها پیوند اورژانسی کبد است، بنابراین با مشاهده علائم اولیه مسمومیت، باید فرد را سریعا به مراکز درمانی ارجاع دهند.سلطانی نژاد با بیان اینکه هر ساله با ورود به فصل بهار و پاییز شاهد رویش قارچ‌های سمی و مسمومیت‌هایی از این نوع هستیم، افزود: در سال جاری با تعداد بیشتری از اینگونه مسمومیت‌ها روبرو شدیم و تقریبا ۷۰۰ نفر در کشور با مصرف قارچ سمی، دچار عارضه و مسمومیت شده اند که دلیل آن نیز همان شرایط خاص آب و هوایی کشور در نقاط غربی است.عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور در خصوص سایر گیاهان سمی، گفت: ایران به دلیل شرایط اقلیمی، دارای گونه‌های متنوع گیاهی بوده و می‌توان گفت تنوع گیاهی در ایران، مشابه قاره اروپا است، بنابراین انواع و اقسام گیاهان در این کشور رشد و تکثیر پیدا می کنند، لذا برخی از این گیاهان ممکن است، سمی باشند، بنابراین افراد در برخورد با هر نوع گیاه تزیینی و یا گیاهی که سلامت آن توسط وزارت بهداشت تایید نشده است، احتیاط کنند و حتی‌المقدور آنها را از دسترس کودکان دور نگه دارند.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Sun, 20 May 2018 06:00:52 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcgtx9w.ak9yy4prra.html رژیم غذایی پرفیبر نقش حفاظتی در مقابل ویروس آنفلوانزا دارد http://jahanbinnews.ir/vdcjo8et.uqehozsffu.html به گزارش جهانبین نیوز؛ رژیم غذایی سرشار از فیبر باعث کاهش واکنش های ایمنی مضر در ریه ها می شود در حالی که از طریق فعال سازی سلول‌های T، ایمنی ضدویروسی را تقویت می کند. این فواید از طریق تغییر در ترکیب باکتری های روده ایجاد شده و منجر به افزایش تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه (SCFAs) از طریق تخمیر میکروبی فیبر رژیمی می شود.«بنجامین مارسلند»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه موناش ملبورن استرالیا، در این باره می گوید: «فواید سودمند فیبر رژیمی و SCFAs بر انواع بیماری های مزمن التهابی، از جمله آسم و آلرژی ها، در سال های اخیر بسیار مورد توجه بوده اند.»طبق گزارشات سلامت عمومی، عفونت آنفلوانزا A بسیار شایع بوده و یکی از شایع ترین بیماری های ویروسی در سراسر جهان محسوب می‌شود. هر ساله بالغ بر ۲۰ درصد افراد مبتلا به این عفونت می شوند.در مطالعه جدید، مارسلند و تیم تحقیقش دریافتند موش های دریافت کننده رژیم غذایی حاوی فیبر به شدت قابل تخمیر اینولین یا SCFAs در مقابل عفونت آنفلوانزا ایمن بودند.با توجه به مطالعات قبلی، یافته های فعلی نشان می دهند که رژیم غذایی مدرن غربی که حاوی میزان بالا قند و چربی و میزان پایین فیبر است می تواند اسیب پذیری در برابر بیماری های التهابی را افزایش و روند محافظت در مقابل عفونت ها را کاهش دهد.بر همین اساس، محققان تاکید می کنند تحقیقات بیشتری برای تعیین میزان فیبر و نوع فیبری که بیشترین تاثیر را بر انسان ها دارد لازم است.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Sat, 19 May 2018 08:16:34 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcjo8et.uqehozsffu.html توصیه‌های غذایی برای روزه‌داران، از افطار تا سحر http://jahanbinnews.ir/vdcciiq1.2bqom8laa2.html به گزارش جهانبین نیوز؛ دکتر منصوره تقا افزود: در صورت داشتن توانایی روزه گرفتن، چند نکته لازم است که رعایت کنید.وی گفت: حتما سحری میل نمایید، بهترین شکل مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت یا تخم مرغ به همراه سبزی یا کاهو و یا خیار است.تقا ادامه داد: در روز از فعالیت زیاد و حضور در محیط های گرم و معرض آفتاب بپرهیزید. به محض اذان مغرب، افطار سبک ترجیحا خرما یا مواد شیرین دیگر و یک مایع گرم میل نمایید.رئیس انجمن سردرد ایران، تاکید کرد: با مقداری فاصله از افطار شام سبک میل نمایید. مصرف مایعات، تخم شربتی در آب و میوه را فراموش نکنید.وی افزود: اگر عادت به مصرف زیاد چای و یا قهوه در روز داشته اید با حجم کمتر و رقیق تر در شب های اول ماه رمضان آنها را میل نمایید.تقا گفت: مصرف مواد غذایی را به نحوی مدیریت نمایید که از حجم زیاد غذا و غذاهای سنگین پرهیز شود.وی افزود: بر اساس مطالعات متعدد اگر در طول ماه مبارک رمضان در خوردن افراط نشود و غذاهای سالم مصرف شود، شاخص سلامت بدن در پایان این ماه در سطح بالاتری قرار می گیرد.رئیس انجمن سردرد ایران، در پایان گفت: امید است که بتوانیم از مزایای سلامتی جسم و نعمت های فراوان معنوی این ماه با برکت بهره مند شویم.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Thu, 17 May 2018 05:51:18 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcciiq1.2bqom8laa2.html معرفی فاکتورهای پرخطر مرتبط با زوال عقل http://jahanbinnews.ir/vdcb55bf.rhb90piuur.html به گزارش جهانبین نیوز؛ محققان دانشگاه بوستون در مطالعه جدید خود دریافتند چهار عامل پرخطر ریسک ابتلا به زوال عقل را افزایش می دهند که با برنامه های درست در راستای اصلاح آنها می توان احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش داد. این چهار فاکتور پرخطر عبارتند از:۱- سنسن مهم ترین فاکتور پرخطر این بیماری است که به ندرت بر افراد زیر ۶۰ سال تاثیر می گذارد. طبق اعلام انجمن آلزایمر، از هر سه فرد سالمند، یک نفر با نوعی ابتلا به زوال عقل می میرد.مطالعه سال ۲۰۱۸ محققان دانشکده سلامت یل آمریکا نشان می دهد نگرش نسبت به پیری و افزایش سن می تواند نقش مهمی در این زمینه داشته باشد. بعد از بررسی ۴۷۶۵ فرد مسن، مشخص شد آنهایی که نگرش مثبت در مورد افزایش سن داشتند ۴۹.۸ درصد کمتر از افراد دارای نگرش منفی، مبتلا به زوال عقل شدند.۲- شاخص توده بدنینتایج مطالعات مختلف حاکی از آن است که شاخص توده بدنی ممکن است فاکتور پرخطر ابتلا به زوال عقل باشد. بررسی های سال ۲۰۱۷ نشان می دهد چاقی میانسالی با ریسک بالا ابتلا به زوال عقل در دوره پیری مرتبط است چراکه گفته می شود اضافه وزن در بروز اسیب به مغز نقش دارد. از اینرو محققان توصیه می کنند حفظ وزن سالم می تواند شیوه اصلی در حفظ سلامت مغز باشد.۳- وضعیت تاهلمطالعه جدید نشان می دهد "بیوه بودن" ارتباط قوی ای با زوال عقل دارد. محققان تاکید می کنند وضعیت تاهل به تنهایی در افزایش زوال عقل موثر نیست بلکه همراه با فاکتورهای گوناگون سبک زندگی تاثیرگذار است.۴- خوابمحققان می گویند افرادی که در دوره میانسالی خواب کمتری دارند بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند. مطالعه سال ۲۰۱۷ نشان می دهد افرادی که ورود به خواب REMشان (پنجمین مرحله خواب) بیش از ۹۰ دقیقه به طول می انجامد در معرض ریسک بالا ابتلا به زوال عقل قرار دارند. از اینرو مشخص است که بیخوابی و بدخوابی می تواند در زوال شناختی تاثیر داشته باشد. به همین دلیل درمان اختلال خواب می تواند راهکر درستی برای بهبود مشکلات سلامت بلندمدت و کوتاه مدت باشد.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Wed, 16 May 2018 06:55:09 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcb55bf.rhb90piuur.html داروی پوکی استخوان برای سلامت قلب مفید است http://jahanbinnews.ir/vdcbf5bf.rhb9spiuur.html به گزارش جهانبین نیوز؛ در این مطالعه، بیمارانی که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ دچار شکستگی لگن شده بودند تا اواخر سال ۲۰۱۶ تحت نظر قرار گرفتند. در بین ۳۴,۹۹۱ بیمار، ۴۶۰۲ نفر (۱۳ درصد) در طول مدت بررسی تحت درمان پوکی استخوان قرار گرفتند.محققان مشاهده کردند مصرف دارو آلندرونات با کاهش ۶۷ درصدی ریسک مرگ ناشی از بیماری قلب و عروق و ۴۵ درصد ریسک کمتر حمله قلبی در طول مدت یک سال بعد مرتبط بود. همچنین ریسک سکته در مدت ۵ سال تا ۱۸ درصد و در مدت ۱۰ سال ۱۷ درصد کاهش یافت. این تاثیرات حفاظتی در مورد سایر گروه درمانی پوکی استخوان مشاهده نشد.«چینگ لانگ چونگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هنگ گنگ، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد که دارو آلندرونات دارای نقش حفاظتی از قلب و عروق در بیماران دچار شکستگی لگن است.»محققان عنوان می کنند پزشکان باید تجویز داروی آلندرونات یا سایر بیسفسفونات های حاوی نیتروژن را در مورد بیماران دچار شکستگی لگن بلافاصله بعد از شکستگی شان در نظر بگیرند. چراکه این داروها نه تنها برای استخوان ها مفید است بلکه برای سلامت قلب هم خوب است.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Tue, 15 May 2018 08:03:17 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcbf5bf.rhb9spiuur.html لثه‌هایتان را بررسی کنید http://jahanbinnews.ir/vdcdjx0s.yt0nx6a22y.html به گزارش جهانبین نیوز، تقریباً نیمی از افراد ۳۰ ساله و پیرتر به شکلی از بیماری پریودنتال (لثه) مبتلا هستند. این بیماری زمانی شکل می‌گیرد که باکتری‌ها لثه‌ها و استخوان‌های پشتیبان دندان‌ها را عفونی می‌سازند.بیماری لثه مشکل ساده‌ای نیست و در صورت عدم درمان مناسب می‌تواند حتی به از دست دادن دندان منجر شود.به گفته دکتر آری موسکویتز، متخصص دندانپزشکی، مردم اغلب علائم لثه‌های ناسالم را به موارد دیگری مانند استفاده نادرست از نخ دندان ربط می‌دهند.از علائم لثه‌های ناسالم که نباید نادیده گرفته شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:هنگام مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان دچار خونریزی می‌شوند.آن‌ها به رنگ قرمز و متورم هستند.ارتفاع آن‌ها کاهش یافته و بخش بیشتری از دندان‌ها نمایان شده‌اند.هنگام مسواک زدن، استفاده از نخ دندان یا مصرف هر چیز گرم یا سرد دچار درد و ناراحتی می‌شوند.دندان قروچه در خواب یا سایش دندان روی یکدیگر هنگام خواب فشار زیادی روی خط لثه، دندان‌ها و استخوان فک وارد می‌کند، که در نهایت به پس رفت لثه منجر می‌شود. در این شرایط بخش بیشتری از دندان‌ها نمایان شده و آن‌ها بلندتر از حد معمول به نظر می‌رسند و پس روی بیش از اندازه می‌تواند به ایجاد حساسیت منجر شودخبر خوب این است که ورم لثه، اولین مرحله بیماری لثه، یکی از معدود مواردی است که شما می‌توانید شرایط آن را تغییر دهید و همچنان یک وضعیت قابل بازگشت محسوب می‌شود. اما هنگامی که ورم لثه به پریودنتیت تبدیل می‌شود، باکتری‌ها زیر خط لثه گسترش می‌یابند و می‌توانند حتی استخوان را تحت تأثیر قرار دهند، که ممکن است در نهایت به از دست دادن دندان منجر شود.با توجه به این که چه میزان استخوان از دست رفته است، پریودنتیت می‌تواند خفیف، متوسط، یا شدید باشد. حتی اگر شما آن را به یک وضعیت سالم بازگردانید، استخوان از دست رفته قابل احیا نخواهد بود و برای همیشه از بین رفته است.اگر برای شما این دلیل کافی برای توجه بیشتر به وضعیت لثه‌ها نیست، باید به این نکته اشاره داشت که سلامت دهان و دندان می‌تواند اغلب سرنخی از بروز مشکل در دیگر قسمت‌های بدن به شما بدهد. سطح سلامت این قسمت از بدن حتی می‌تواند بر عملکرد دیگر بخش‌های بدن تأثیرگذار باشد.اگر به نظر می‌رسد فاصله لثه‌ها از دندان‌ها در حال زیاد شدن است، ممکن است تحت تأثیر استرس زیاد قرار گرفته یا آپنه خواب داشته باشید.دندان قروچه در خواب یا سایش دندان روی یکدیگر هنگام خواب فشار زیادی روی خط لثه، دندان‌ها و استخوان فک وارد می‌کند، که در نهایت به پس رفت لثه منجر می‌شود. در این شرایط بخش بیشتری از دندان‌ها نمایان شده و آن‌ها بلندتر از حد معمول به نظر می‌رسند و پس روی بیش از اندازه می‌تواند به ایجاد حساسیت منجر شود.در شرایطی که ساییدن دندان‌ها روی یکدیگر می‌تواند به واسطه مشکلات سلامت، مانند اضطراب و استرس رخ دهند، این شرایط به طور معمول با آپنه خواب نیز پیوند خورده است. آپنه خواب به واسطه شل شدن عضلات گلو شکل می‌گیرد که مسیر هوایی را مسدود کرده و مانع تنفس می‌شود.مدیریت دندان قروچه با استفاده از محافظ‌های مخصوص دندان اهمیت دارد، که روشی غیر تهاجمی برای محافظت از دندان‌ها در برابر ترک خوردگی محسوب می‌شود. محافظ‌های دندان اجازه می‌دهند تا فرد به ساییدن دندان‌ها روی یکدیگر ادامه دهد، اما از آسیب دیدن آن‌ها جلوگیری می‌کند. اما اگر دندان قروچه با آپنه خواب مرتبط است، رسیدگی به این مشکل نیز اهمیت دارد.همچنین، اگر با پس روی لثه‌های خود مواجه هستید، توجه داشته باشید ممکن است این شرایط تنها به دلیل استفاده از یک مسواک با برس بسیار سخت یا بسیار قدیمی و یا به واسطه مسواک زدن با نیروی بیش از اندازه و شدید شکل گرفته باشد. هر سه تا چهار ماه یک بار مسواک خود را تعویض کنید و نمونه‌هایی با برس نرم را انتخاب کنید.زخم‌های روی لثه‌ها می‌توانند نشانه‌ای از تبخال باشند.دو نوع ویروس وجود دارند که موجب بروز تبخال می‌شوند: HSV-۱ و HSV-۲. در شرایطی که افراد بسیاری فکر می‌کنند تنها نوع نخست می‌تواند موجب تبخال شود، اما نوع دوم نیز از این توانایی برخوردار است.این زخم‌های دردناک اغلب در کنار دهان ظاهر می‌شوند، اما می‌توانند داخل دهان، از جمله روی لثه‌ها، نیز شکل بگیرند. پیش از ظاهر شدن تبخال احتمالاً سوزن سوزن شدن، سوزش یا خارش در محل را احساس خواهید کرد و در نهایت تاول‌ها ظاهر می‌شوند. تبخال می‌تواند چند روز دوام بیاورد و بهبودی کامل تاول‌ها می‌تواند به دو تا چهار هفته زمان نیاز داشته باشد. اگر فکر می‌کنید با این شرایط مواجه هستید مراجعه به پزشک بهترین گزینه است تا داروی ضدویروسی که به طور بالقوه می‌تواند روند بهبودی را تسریع کند، تجویز شود.لثه‌های رنگ پریده می‌تواند نشانه‌ای از کم‌خونی باشدلثه‌های سالم به رنگ صورتی روشن هستند و اگر پوستی تیره دارید، گاهی اوقات رنگ لثه‌ها بنفش یا قهوه‌ای نیز می‌شود. همان‌گونه که رنگ قرمز یا صورتی تیره می‌تواند موجب نگرانی شوند، لثه‌های رنگ پریده نیز همین‌گونه بوده و می‌تواند نشانه‌ای از کم‌خونی باشد. این اختلال خونی زمانی رخ می‌دهد که تعداد گلبول‌های قرمز خون کم باشد یا هموگلوبین کافی در اختیار نداشته باشید. هموگلوبین رنگ قرمز خون را موجب می‌شود و میزان ناکافی از آن می‌تواند به رنگ پریدگی قابل توجه از جمله در لثه‌ها منجر شود.اگر با لثه‌هایی رنگ پریده و دیگر نشانه‌های کم‌خونی، مانند خستگی و سرگیجه، مواجه هستید، باید مراجعه به پزشک را در دستور کار خود قرار دهید، به ویژه این که لثه‌های رنگ پریده ممکن است نشانه‌های بیماری لثه، مانند قرمزی، را پنهان سازد.خشکی لثه‌ها می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات سیستم ایمنی بدن باشدسندرم شوگرن یک اختلال خودایمنی است، به این معنی که سیستم ایمنی به اشتباه به بافت‌های خود بدن حمله می‌کند. این شرایط بر غشاهای مخاطی چشم‌ها و دهان تأثیرگذار است، که می‌تواند به کاهش میزان اشک و بزاق منجر شود و خشکی دهان، از جمله لثه‌ها، را به همراه داشته باشد. خشکی لثه‌ها می‌تواند به بیماری لثه منجر شده یا آن را تشدید کند.همچنین، سندرم شوگرن اغلب به همراه بیماری‌های روماتیسمی، مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس، رخ می‌دهد. البته وجود التهاب در لثه‌ها به طور قطع دلیل بر ابتلا به یک بیماری خود ایمنی نیست. اما اگر با خشکی لثه مواجه هستید که شما را آزار می‌دهد، مراجعه به پزشک و بررسی دقیق شرایط بهترین گزینه است.در برخی افراد، بیماری لثه و دیابت با هم پیوند خورده‌انداگر به دیابت کنترل نشده مبتلا باشید، بدن شما می‌تواند برای مقابله با باکتری‌های موجود در دهان با دشواری بیشتری مواجه شود. این شرایط می‌تواند شدت بیماری لثه را افزایش دهد و مدت زمان بهبودی را طولانی‌تر سازد. از سوی دیگر، یک عفونت باکتریایی در دهان می‌تواند به ضرر بدن تمام شود و کنترل دیابت را دشوارتر سازد. اگر به این شرایط مبتلا هستید، رسیدگی به هر دو بیماری اهمیت دارد.چند پیوند بالقوه بین وضعیت لثه‌ها و برخی بیماری‌ها در دیگر نقاط بدن وجود دارندممکن است بین بیماری لثه و بیماری قلبی ارتباطی وجود داشته باشد. در شرایطی که نادیده گرفتن وضعیت سلامت دهان و دندان لزوماً دلیل بیماری قلبی نمی‌شود، برخی پژوهش‌ها پیوند بین بیماری لثه و بیماری قلبی را نشان داده‌اند، که بیانگر ارتباطی به خوبی بررسی نشده بین این دو بیماری است.همچنین شواهدی دال بر این که بیماری لثه مادر می‌تواند با خطر زایمان زودرس (زایمان در هفته ۳۷ یا زودتر) و وزن کم نوزاد هنگام تولد (۲.۴ کیلوگرم یا کمتر) مرتبط باشد، وجود دارند.به اندازه کافی نگران شدید؟ اما چگونه می‌توانیم سلامت دندان‌ها و لثه‌های خود را حفظ کنیم؟شما باید روزی دو بار و به مدت حداقل دو دقیقه با یک مسواک دارای برس نرم دندان‌های خود را مسواک بزنید و همچنین یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید.مراجعه منظم به دندانپزشک را نیز فراموش نکنید، زیرا حتی اگر به خوبی بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید، همچنان ممکن است مواردی از نظر شما دور بمانند و بر همین اساس مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط ضروری است.منبع: عصر ایرانانتهای پیام/۱۰۲۴ج ]]> حوزه سلامت Sat, 12 May 2018 05:32:26 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcdjx0s.yt0nx6a22y.html یک میلیون و ۸۵۰ هزار ایرانی ناقل هپاتیت B و C هستند http://jahanbinnews.ir/vdcgxx9w.ak9yq4prra.html به گزارش جهانبین نیوز؛ دکتر رضا ملک زاده صبح شنبه در نشست خبری هفته سلامت گوارش با عنوان این مطلب که از تعداد ۵ هزار و ۱۵۰ فوتی بر اثر سیروز کبدی ۱۶۵۰ نفر به خاطر هپاتیت B، هزار و ۱۰۰ نفر هپاتیت C و بقیه مشکلات کبد چرب داشته اند.وی با اشاره به این مطلب که همه این بیماری ها قابل پیشگیری و درمان است، افزود: کسانی که مبتلا به این هپاتیت ها هستند به موقع مراجعه کنند، دچار مرگ زودرس و عوارض این بیماری نمی شوند.ملک زاده با اعلام این مطلب که یک و نیم میلیون نفر در کشور ناقل هپاتیت B و ۳۵۰ هزار نفر ناقل هپاتیت C هستند، اظهار داشت: این دو ویروس فقط در بدن انسان زندگی می کنند و مخزن این ویروس ها انسان های ناقل هستند.رئیس هفته سلامت گوارش بر ضرورت ریشه کنی و کنترل کامل هپاتیت B و C تاکید کرد و افزود: مشکلی که وجود دارد این است که اکثر این افراد خبر ندارند که ناقل این ویروس هستند و ما فقط ۱۰ درصد این جمعیت را می شناسیم و توانسته ایم آنها را درمان کنیم.به گفته ملک زاده، با پیشرفت های علم پزشکی این دو ویروس قابل درمان بوده و کسی نباید به خاطر این ویروس ها دچار تنبلی کبد شود.معاون وزیر بهداشت از همه مردم ایران دعوت کرد حداقل یک بار اهدای خون داشته باشند که بتوان از طریق سازمان انتقال خون افراد ناقل این ویروس را شناسایی و به پزشک معرفی کرد.وی همچنین ادامه داد: اگر افرادی به هر دلیلی نمی توانند خون اهدا کنند، می توانند با انجام چکاب برای تشخیص این دو ویروس اقدام کنند.ملک زاده در عین حال به گروه های پرخطر که ناقل این ویروس ها هستند اشاره کرد و گفت: افرادی که سابقه اعتیاد تزریقی دارند، افرادی که سابقه خانوادگی هپاتیت B یا C دارند، به خصوص مادرانی که هپاتیت دارند، همچنین افرادی که سابقه زندان و بیماری های خونی مثل تالاسمی و هموفیلی دارند و افرادی که خالکوبی می کنند و یا حجامت انجام می دهند و کسانی که سراغ دندانپزشکان تجربی رفته اند و افرادی که با اشیای نوک تیز سر و کار دارند به عنوان گروه های پرخطر تلقی شده و برنامه وزارت بهداشت این است که در وهله اول سراغ این افراد برود.ملک زاده با بیان این مطلب که هپاتیت B از سالی که واکسن این هپاتیت را زده ایم کسی به آن مبتلا نشده است، تاکید کرد: این موضوع نشان می دهد واکسیناسیون هپاتیت B به طور کامل موثر بوده و کسانی که سه بار واکسن زده اند از این بیماری ایمن هستند.وی افزود: قبل از انجام واکسیناسیون هپاتیت B دو میلیون نفر در ایران ناقل این بیماری بوده اند که در حال حاضر به یک و نیم میلیون نفر رسیده است که واکسن برای این افراد موثر نیست و می بایست آنها را شناسایی و درمان کنیم.ملک زاده در ارتباط با درمان هپاتیت C گفت: درمان این هپاتیت در آمریکا و اروپا بسیار پرهزینه است به طوری که هزینه آن ۷۰ هزار دلار تخمین زده می شود و این کشورها خیلی از بیماران را درمان نمی کنند، در حالی که ما در ایران می توانیم همه بیماران هپاتیت C را با هزینه ای حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار درمان کنیم.رئیس هفته سلامت گوارش، ایران را جزو پاک ترین کشورهای مبتلا به هپاتیت C دانست و گفت: آمارها نشان می دهد فقط ۴ دهم و در بعضی جاها نیم درصد از مردم کشور هپاتیت C دارند، در حالی که این آمار در مصر ۳۰ درصد و در آذربایجان ۲۰ درصد است.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Sun, 06 May 2018 06:13:58 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcgxx9w.ak9yq4prra.html