پایگاه خبری تحلیلی جهان بین - آخرين عناوين حوزه سلامت :: نسخه کامل http://jahanbinnews.ir/medical Mon, 16 Jul 2018 12:12:38 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 http://jahanbinnews.ir/skins/default/fa/{CURRENT_THEME}/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط پایگاه خبری تحلیلی جهان بین http://jahanbinnews.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری تحلیلی جهان بین آزاد است. Mon, 16 Jul 2018 12:12:38 GMT حوزه سلامت 60 بیماران مبتلا به صرع مصرف دارو را خودسرانه قطع نکنند http://jahanbinnews.ir/vdcbszbf.rhb9wpiuur.html به گزارش جهانبین نیوز؛ دکتر بهناز صدیقی در آستانه برگزاری سی و سومین همایش عمومی انجمن صرع ایران با موضوع «مروری بر روش‌های درمان و کنترل صرع»، اظهارداشت: صرع قابل کنترل‌ترین بیماری مغز و اعصاب است به گونه‌ای که اگر تشخیص صرع در بیماران به درستی انجام شود و داروی مناسب مصرف کنند، بیماری کاملا تحت کنترل قرار می‌گیرد و فرد می‌تواند همراه با بیماری به زندگی خود ادامه دهد. وی با بیان اینکه درمان صرع به سه دسته درمان‌های دارویی، جراحی و طب سنتی (تغذیه‌ای) دسته‌بندی می‌شود، افزود: از آنجایی که صرع یک بیماری مزمن و طولانی مدت است بیماران نیز باید برای طولانی مدت دارو مصرف کنند.صدیقی با بیان اینکه یکی از مشکلات جامعه ما عدم مصرف منظم دارو توسط بیماران مبتلا به صرع است، یادآور شد: متاسفانه برخی بیماران به محض مشاهده بهبود علائم، مصرف دارو را قطع می‌کنند که این امر موجب عود مجدد و مقاوم شدن بیماری به درمان می‌شود به همین دلیل به بیماران تاکید می‌شود داروهای خود را به صورت منظم مصرف کنند.عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خاطرنشان کرد: متاسفانه در برخی موارد قطع ناگهانی مصرف دارو موجب بستری بیمار در بیمارستان می‌شود به گونه‌ای که ممکن است بیمار برای مدت طولانی به کُما برود.صدیقی در ادامه با بیان اینکه علاوه بر این قطع مصرف دارو حتی می‌تواند موجب مرگ بیمار شود، تصریح کرد: صرع یک بیماری کُشنده نیست اما اگر کنترل نشود می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری برای بیماران به همراه داشته باشد.وی در ادامه با بیان اینکه صرع انواع مختلفی دارد و بیماران باید پس از انجام آزمایش‌های متعدد تحت نظر پزشک دارو مصرف کنند، خاطرنشان کرد: تصورعامه مردم از بیماری صرع تشنج است یعنی زمانیکه با فردی مواجه می‌شوند که دچار تشنج، لرزش اندام‌ها و خروج کف از دهان شده می‌گویند که فرد دچار صرع شده است اما این در حالی است که صرع انواع مختلفی دارد و هر تشنجی را نمی‌توان جزو صرع دانست.این متخصص مغز و اعصاب یادآور شد: تشنج زمانی که تکرار شونده باشد یعنی بیش از دو بار فرد را درگیر کند جزو علائم بیماری صرع محسوب می‌شود که تنها به افتادن، لرزش اندام و خروج کف از دهان نیز تشنج گفته نمی‌شود؛ زیرا گاه تشنج می‌تواند به صورت خیره شدن به یک نقطه، افتادن بدون لرزش اندام، حواس پرتی و ... بروز پیدا کند.عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خاطرنشان کرد: ضروریست تمامی خانواده‌ها با انواع تشنج و بیماری صرع آشنا شوند تا به موقع برای تشخیص به پزشک مراجعه کنند.صدیقی در ادامه با توجه به برگزاری سی سومین همایش عمومی انجمن صرع، خاطرنشان کرد: حضور در این همایش برای عموم مردم آزاد است. در این همایش فرصتی فراهم شده تا خانواده‌ها و بیماران فرصتی برای سئوالات خود از متخصصان امر داشته باشند.سی و سومین همایش عمومی انجمن صرع ایران با موضوع «مروری بر روش‌های درمان و کنترل صرع»، چهارم مرداد ۹۷ در فرهنگسرای اشراق برگزار می‌شود.انتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Mon, 16 Jul 2018 07:32:30 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcbszbf.rhb9wpiuur.html افزایش حملات قلبی بعد از ۴۰ سالگی/توصیه به مردان و زنان http://jahanbinnews.ir/vdccxmq1.2bqo08laa2.html به گزارش جهانبین نیوز؛ دکتر مسعود قاسمی با بیان اینکه مصرف دخانیات، چربی و فشار خون احتمال حملات قلبی را افزایش می‌دهد، گفت: معمولاً این عارضه در آقایان از سن ۴۰ سالگی به بالا و در خانم‌ها نیز پس از سن یائسگی بیشتر مشاهده می‌شود لذا باید در این سنین به تغییرات در قفسه سینه توجه بیشتری شود.وی با اشاره به برگزاری بیستمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق ایران، اظهارداشت: در این کنگره در خصوص رویدادهای علمی نوین در زمینه تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌های قلب و عروق بحث و تبادل نظر خواهد شد.قاسمی افزود: در این کنگره علاوه بر متخصصان داخلی قلب و عروق برنامه‌هایی در زمینه آخرین تحقیقات و روش‌های نوین درمان برای همکاران اکوکاردیوگرافی، آنژیوپلاستی، الکتروفیزیولوژی، نارسایی قلبی و ... ارائه خواهد شد.عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در این کنگره موضوع پیشگیری در دو مرحله اولیه و ثانویه بررسی می‌شود، توضیح داد: در خصوص پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی در زمینه تغییرات ضروری برای سبک زندگی و همچنین بهبود روش‌های درمانی بیماری‌های قلبی به بحث و تبادل نظر خواهیم پرداخت.قاسمی با بیان اینکه در این همایش روش‌های درمانی نوین مانند تعویض دریچه قلب بدون جراحی باز، استفاده از روش‌های مدرن نقشه برداری از کانون‌های ضربان نابجا در قلب مورد بررسی قرار می‌گیرند، گفت: همچنین دستاوردهای نوین جهانی در زمینه داروهایی که می‌توانند برای درمان بیماری‌هایی نظیر چربی خون و اختلال در عملکرد قلب به کار برده شود معرفی خواهند شد.رئیس انجمن آترواسکلروز ایران تصریح کرد: در حوزه درمان نیز درباره روش‌های نوین جراحی قلب، استفاده از استنت های دارویی، ترمیم و تعویض دریچه‌های قلب، مباحث نوینی توسط متخصصان ارائه می‌شود.وی با بیان اینکه در این کنگره بیش از ۲۵ مهمان خارجی برجسته از کشورهای مختلف حضور خواهند داشت، گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ مقاله تحقیقاتی به این کنگره ارسال شده که پس از ارزیابی تعدادی از آنها به صورت پوستر و بخش دیگر به صورت سخنرانی ارائه خواهد شد.قاسمی در ادامه با اشاره به موضوع حملات قلبی توضیح داد: یکی از بیماری‌هایی که به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در جهان به شمار می‌رود بیماری‌ قلبی بوده که شایع ترین نوع آن سکته قلبی است.رئیس بیستمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق ایران افزود: طی ۵ سال اخیر متخصصان کشور پیشرفت خوبی در زمینه درمان این عارضه داشته‌اند و می‌توانیم در ساعات اولیه بروز سکته‌های قلبی بیماران را مداوا کنیم.این متخصص قلب و عروق تصریح کرد: احتمال بروز حملات قلبی در افرادی که زمینه بیماری قلبی و عروقی دارند یا سابقه سکته قلبی در خانواده آنها وجود دارد بیشتر خواهد بود.وی با بیان اینکه مصرف دخانیات، چربی و فشار خون احتمال حملات قلبی را افزایش می‌دهد، توضیح داد: معمولاً این عارضه در آقایان از سن ۴۰ سالگی به بالا و در خانم‌ها نیز پس از سن یائسگی بیشتر مشاهده می‌شود لذا باید در این سنین به تغییرات در قفسه سینه توجه بیشتری شود.رئیس انجمن آترواسکلروز ایران گفت: از جمله علائم این بیماری می‌توان به احساس درد، فشار و سنگینی بر روی قفسه سینه در هنگام راه رفتن اشاره کرد همچنین تعریق غیرمعمول، تغییر حال عمومی و خستگی زودرس از جمله عوامل برای آغاز سکته‌های قلبی به شمار می‌رود.وی در پایان توصیه کرد: کاهش وزن، ترک مصرف دخانیات و داشتن یک سبک زندگی مناسب می‌تواند از بروز اینگونه حملات بکاهد.بیستمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق از بیستم الی بیست و سوم شهریور ۹۷ با حضور سخنرانانی از کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه، امریکای شمالی، ترکیه، انگلیس، اتریش در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار خواهد شد.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Wed, 11 Jul 2018 08:21:56 GMT http://jahanbinnews.ir/vdccxmq1.2bqo08laa2.html فست فود بلای جان ایرانی ها/ سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی http://jahanbinnews.ir/vdceef8x.jh8owi9bbj.html به گزارش جهانبین نیوز؛ هشدارهای مکرر و پی در پی کارشناسان تغذیه مبنی بر اینکه مصرف زیاد غذاهای آماده از جمله فست فودها، یکی از علل بروز سرطان تلقی می شود، نتوانسته مردم را از رفتن به سمت و سوی محل های عرضه این قبیل غذاها منصرف کند. زیرا، هر جا که چشم کار می کند، اغذیه فروشی و فست فودی است. حالا ، این جور مکان ها تبدیل شده به پاتوق کسانی که ضمن خوردن پیتزا و ساندویچ، چند دقیقه ای را صرف دیدار و گفتگو با یکدیگر می کنند. آن طور که از شواهد امر پیداست، روستاها نیز از وجود این قبیل غذاخوری ها مصون نمانده اند و مردم روستا هم فست فود خور شده اند. بی توجه به تمامی مضراتی که این قبیل غذاهای آماده دارند.حیدرعلی عابدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می گوید: بی‌تردید بخش عمده‌ای از موفقیت در کنترل بیماری سرطان به سبک زندگی افراد و پیشگیری مقدماتی برمی‌گردد، کما اینکه در شرایط کنونی تغییر رژیم غذایی که به افزایش میزان مصرف فست فودها و مواد غذایی غیرطبیعی منتهی شده است، می‌تواند عاملی در جهت افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها باشد.وی، در بیان علل عدم موفقیت مسئولان حوزه سلامت در کنترل سرطان، می افزاید: متاسفانه وزارت بهداشت بر اساس محل زندگی بیماران مبتلا به سرطان تحقیقات گسترده‌ای را انجام نداده است که مشخص شود این بیماری در کدام مناطق و بر اثر چه عواملی رشد بیشتری داشته است تا بتوانیم با استناد بدان در جهت کنترل آن برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشیم.سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می گوید: وزارت بهداشت باید بخشنامه‌ای صادر کند تا زمانی که نمونه بیماران مبتلا به سرطان گرفته می‌شود، مشخصات محل زندگی فرد از نظر موقعیت جغرافیایی در پاتولوژی‌ها به طور دقیق ثبت شده تا به دنبال آن مشخص شود که هر نوع سرطان در کدام نقاط از کشور دارای فراوانی بیشتری بوده است تا از این طریق بتوان این بیماری را کنترل کرد.این غذای ایتالیایی شده بلای جان ایرانی ها، چرا که کمتر کسی است که هفته ای یکبار پیتزا یا ساندویچ و سیب زمینی سرخ کرده نخورد. حالا که فرصت غذا درست کردن از دست رفته و اغلب ما تا ساعاتی از روز را بیرون از خانه سپری می کنیم، این غذاهای آماده هستند که جای غذاهای خانگی را گرفته اند و لاجرم، شکم خودمان را با غذاهایی پر می کنیم که نه خاصیتی دارند نه مقوی هستند و نه سالم. اما، در عوض تا دلت بخواهد، نمک و چربی و...، دارند و اضافه کنید به آن، سس های پرچرب را که وقتی سیر می شویم، احساس خوبی به ما دست می دهد.دکتر فریبرز منصور قناعی رئیس مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد گیلان، با اشاره به علائم ابتلا به بیماری التهاب روده، می گوید: مصرف انواع فست فود و عدم تحرک سبب تشدید این بیماری می شود.وی از التهاب روده به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های مزمن دستگاه گوارش در کشور نام می برد و می افزاید: به طور کلی این بیماری به دو دسته کولیت زخمی شونده( اولسراتیو) و کرون تقسیم می شود که نوع اول روده بزرگ و لایه مخاطی آن را درگیر می کند. در نوع دوم که کرون نام دارد از دهان تا مقعد تمام لایه های دستگاه گوارش اعم از مخطی، زیر مخاطی و بیرونی را درگیر می کند و علائم این بیماری نیز بستگی به محل درگیری دستگاه گوارش دارد.قناعی با اشاره به اینکه این بیماری بیشتر در سنین جوانی و بین ۱۵ تا ۳۵ سال شایع است، می گوید: علت بیماری دقیقا مشخص نیست و می تواند علل ژنتیکی یا محیطی باشد ولی عدم مصرف سبزیجات و میوه های تازه، زندگی ماشینی و مصرف انواع فست فود و عدم تحرک سبب دامن زدن به این بیماری می شود.وزیر بهداشت با اشاره به تغییر سبک زندگی مردم در استفاده از مواد غذایی، می گوید: متاسفانه سفره های ما امروز رنگ سلامت گذشته را ندارد و استفاده مکرر از فست فودها، عوارضی مانند کبد چرب را برای ما به همراه داشته اند.مطالعه محققان دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا نشان می دهد خوردن فست فود فرد را احتمالا در معرض مواد شیمیایی مضر موسوم به «فتالیت ها» قرار می دهد.محققان دریافته اند افرادی که میزان زیادی فست فود مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که به ندرت اینگونه غذاها را می خورند معمولا ۲۴ تا ۴۰ درصد فتالیت بیشتری در ادرارشان یافت می شود.از عوارض مضر این مواد شیمیایی تاثیر آن بر رشد سیستم تناسلی مردان است. همچنین این مواد شیمیایی در بروز نارسایی های هنگام تولد، مشکلات رفتاری دوران کودکی، و بیماری های مزمن کودکی نظیر آسم تاثیر دارند.زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، معضل چاقی و اضافه وزن یکی از مشکلات تغذیه ای جامعه عنوان می کند و می گوید: در حال حاضر ۶۰ درصد افراد زیر ۱۸ سال کشور دچار این مشکل هستند، در حالی که در سال ۱۳۹۰ این میزان ۵۰ درصد بود. ضمن اینکه، ۲۰ درصد از کودکان دچار چاقی شکمی هستند، زیرا مصرف روغن، نمک، قند و شکر بیش از حد مجاز و مصرف میوه و سبزی و لبنیات کمتر از میزان لازم است.مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، معتقد است؛ اولین ریسک فاکتور بیماری های غیر واگیر، الگوی غذایی و تغذیه نامناسب در کشور است. در سال ۱۳۸۰ بالغ بر ۵۷ درصد علت مرگ و میرها، ابتلا به بیماری های غیر واگیر بوده که در سال ۱۳۹۰، این میزان به ۷۶ درصد رسید.دکتر محمدرضا قوام‌نصیری رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، با اشاره به اینکه سرطان دستگاه‌ گوارش فوقانی شامل مری و معده و سرطان های دستگاه گوارش تحتانی شامل روده بزرگ و انتهای روده است، می گوید: سرطان معده با رژیم غذایی در ارتباط بوده و غذاها با نگه دارنده بنیان‌های نیتریت در صورت تبدیل شدن به نیتروزامین، سرطان معده و مری را ایجاد می‌کند که نیتریت نگهدارنده مواد گوشتی همچون کالباس و سوسیس بوده و در شهرهایی با جمعیت بالا همچون تهران مصرف این غذاها و سایر فست‌فودها بسیار زیاد است.فست فود در تمام دنیا حتی در کشورهای پیشرفته هم اکنون به یک معضل تبدیل شده و طبق تحقیقات ۹۸ درصد تبلیغات محصولات غذایی در آمریکا با استانداردهای جهانی از نظر نمک، سدیم و چربی و شکر تفاوت قابل ملاحظه ای دارد. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت فست فود در مجموع دشمن سلامت است، غذایی عموما بی ارزش، پر از چربی غیر اشباع که منجر به دیابت، سکته مغزی و قلبی، بیماری های قلبی و عروقی می شود. فست فود به خصوص اگر ماده اولیه آن گوشت باشد، فرآوری شده است یعنی با افزودن مواد نگه دارنده که در بدن صددرصد منجر به جهش های ژنتیکی می شود تولید می شود، البته همیشه جهش های ژنتیکی مساوی با بروز سرطان نیست اما می دانیم که گوشت فرآوری شده موجود در فست فود منجر به ایجاد موادی می شود که می توانند در پی جهش ژنتیکی به ابتلای فرد به سرطان بینجامند، به خصوص به علت وجود موادی مثل نیترات سدیم که فست فود را خوشمزه تر می کند و در کالباس، سوسیس و برگر استفاده می شود. این ماده در بدن تبدیل به نیتروزامین که صددرصد سرطان زاست می شود. مهم ترین علت ایجاد سرطان های دستگاه گوارش همین ماده است و تاثیر آن در به وجود آمدن سرطان قطعی است.در کشور ما آلودگی مواد غذایی به مواد سرطان زا و روش پخت مواد غذایی، دو علت اصلی افزایش سرطان های دستگاه گوارش است. در هر نوع فرآوری گوشت یا موادی مثل سیب زمینی، ماده ای سرطان زا به نام آکریل آمید تولید می شود که شاید سرطان زاترین ماده طبیعی است، در فرآوری ممکن است گوشت سرخ، برشته یا کباب شود و یا به وسیله جوش شیرین گریل شود. چنین گوشتی اگر در دمای بالای ۲۰۰ درجه سانتی گراد پخته شود تا ۳۰۰ برابر استاندارد، آکریل آمید ایجاد خواهد کرد. آکریل آمید از اسیدآمینه هایی که به طور طبیعی در مواد غذایی مختلف به خصوص گوشت وجود دارد در دمای بالا تولید می شود. بنابراین به عنوان اولین توصیه باید بگوییم دمای پخت گوشت یا مواد غذایی شبه گوشتی نباید حداکثر ۱۰۰ تا ۱۵۰ درجه سانتی گراد بیشتر باشد.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Tue, 10 Jul 2018 05:39:53 GMT http://jahanbinnews.ir/vdceef8x.jh8owi9bbj.html ۸۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به بیماری کلیوی هستند http://jahanbinnews.ir/vdcc1mq1.2bqos8laa2.html به گزارش جهانبین نیوز؛ تعداد بیماران کلیوی در جهان دو برابر تعداد افراد دیابتی (۴۲۲ میلیون نفر) و بیش از ۲۰ برابر تعداد افراد مبتلا به سرطان (۴۲ میلیون نفر) یا ایدز/HIV (۳۶.۷ میلیون نفر) است. اما اکثر افراد آگاه نیستند که بیماری کلیوی یک مشکل حاد سلامت است.«دیوید هریس» و «آدیرا لوین»، عضو انجمن بین المللی نفرولوژی، در این باره می گویند: «الان زمان آن است که به شدت بر بیماری های کلیوی در جهان تمرکز شود.»به گفته متخصصان، بیماری های کلیوی غالبا هیچ علامت اولیه ای ندارند. و بسیاری از افراد از ریسک بالا مشکلات قلبی، عفونت ها، بستری شدن در بیمارستان و نارسایی کلیه آگاه نیستند.بیماری های مزمن کلیوی (که بیش از سه ماه بطول می انجامند) ۱۰ درصد مردان و حدود ۱۲ درصد زنان جهان را درگیر می کنند. بالغ بر ۱۰.۵ میلیون نفر در جهان نیاز به دیالیز یا پیوند کلیه دارند اما بسیاری از آنها به خاطر هزینه یا کمبود منابع به آنها دسترسی ندارند.بعلاوه بیش از ۱۳ میلیون نفر از آسیب حاد کلیوی رنج می برند. برخی هم مبتلا به بیماری مزمن کلیوی یا نارسایی کلیه خواهند شد.لوین در این باره می افزاید: «با استفاده از تمامی این منابع و برآوردهای فعلی از بیماری های حاد و مزمن کلیوی، برآورد می کنیم که حدود ۸۵۰ میلیون نفر در جهان بیمار کلیوی وجود دارد.»کلیه ها به دفع مواد زائد کمک کرده و حجم مایعات و مواد معدنی بدن را به حالت تعادل می رسانند. آنها همچنین هورمونی ترشح می کنند که به بدن پیغام می دهد سلول های قرمز خون تولید کنند.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Sun, 08 Jul 2018 07:56:56 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcc1mq1.2bqos8laa2.html ارتباط اختلال خواب با تغییرات مغز مرتبط با زوال عقل http://jahanbinnews.ir/vdciuyap.t1a3u2bcct.html به گزارش جهانبین نیوز؛ اختلال خواب موجب تنفس های کم عمق یا وقفه دار مکرر در خواب می شود که با تغییر در ساختار مغز که در مراحل اولیه زوال عقل مشاهده می شود مرتبط است.آپنه یا اختلال خواب که عمدتاً در افراد سالمند رایج است مشکلی است که در آن، دیواره های گلو در طول خواب باریک شده و نفس کشیدن متوقف می شود، و در نتیجه میزان اکسیژن در خون کاهش می یابد. این وضعیت همچنین با بیماری های قلبی، سکته و سرطان هم مرتبط است.«شارون نایسمیت»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه سیدنی استرالیا، در این باره می گوید: «۳۰ تا ۵۰ درصد ریسک دمانس یا زوال عقل ناشی از فاکتورهای قابل اصلاحی نظیر افسردگی، فشارخون بالا، چاقی و سیگار کشیدن است. در سال های اخیر محققان دریافته اند که انواع اختلالات خواب هم از فاکتورهای پرخطر زوال عقل هستند.»در این مطالعه، محققان داده های حدود ۱۰۰ شرکت کننده در رده سنی ۵۱ تا ۸۸ سال را بررسی کردند. این شرکت کنندگان به خاطر حافظه یا مشکلات روحی و روانی به پزشک مراجعه کرده بودند.نتایج نشان داد بیمارانی که دارای میزان کمتر اکسیژن در خون شان بودند در قسمت لوب های زمانی چپ و راست مغزشان ضخامت کمتری وجود داشت؛ این دو لوب مغز، مسئول حافظه بوده و بر زوال عقل تاثیر دارند.محققان همچنین دریافتند این تغییر در مغز با توانایی ضعیف تر یادگیری اطلاعات جدید توسط شرکت کننده مرتبط است.در حال حاضر هیچ درمانی برای زوال عقل وجود ندارد. از اینرو این تحقیق نشان می دهد تشخیص و درمان آپنه خواب می تواند فرصتی برای پیشگیری از زوال شناختی باشد.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Sat, 07 Jul 2018 06:53:33 GMT http://jahanbinnews.ir/vdciuyap.t1a3u2bcct.html نشستن طولانی مدت با مرگ ناشی از ۱۴ بیماری مرتبط است http://jahanbinnews.ir/vdceop8x.jh8ovi9bbj.html به گزارش جهانبین نیوز؛ طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا افرادی که ۶ ساعت یا بیشتر در روز می نشینند در مقایسه با کسانی که کمتر از سه ساعت می نشینند، ۱۹ درصد بیشتر در معرض مرگ زودهنگام قرار دارند.محققان عنوان می کنند نشستن طولانی مدت از طریق ۱۴ نوع بیماری منجر به مرگ می شود: سرطان؛ بیماری قلبی؛ سکته؛ دیابت؛ بیماری کلیوی؛ خودکشی؛ بیماری مزمن انسداد ریه؛ بیماری ریوی؛ بیماری کبد؛ زخم معده و سایر بیماری های گوارشی؛ پارکینسون؛ آلزایمر؛ اختلالات عصبی؛ و اختلالات عضلانی اسکلتی.«آلپا پاتل»، پژوهشگر ارشد و مدیر استراتژیک انجمن سرطان آمریکا، در این باره می گوید: «پیام ساده این مطالعه این است که همه ما باید تحرک بیشتری داشته باشیم.»وی در ادامه می افزاید: «هرچقدر کمتر بنشینید، برای سلامت تان بهتر خواهد بود. بعد از هر یک ساعت نشستن، دو دقیقه ایستادن، تحرک داشتن یا انجام حرکات کششی می تواند موجب بهبود کلسترول، قندخون و فشارخون شود.»مطالعات قبلی توسط محققان استرالیایی نشان می دهد ۹۰ درصد زمان غیرکاری با بی تحرکی می گذرد که بیش از نیمی از آن صرف تماشای تلویزیون یا نشستن پشت کامپیوتر می شود.به گفته پاتل هنوز مشخص نیست که چرا نشستن طولانی مدت شرایطی ناسالم است. یک احتمال این است افرادی که زمان بیشتری را در کاناپه سپری می کنند دارای سایر رفتارهای ناسالم نظیر مصرف میان وعده های بیشتر هستند.بعلاوه، نشستن طولانی مدت با میزان بالاتر تری گلیسیریدها، قندخون، فشارخون و انسولین مرتبط است. نشستن همچنین با التهاب ناشی از چاقی هم مرتبط است.این پیامدها شاید بتواند دلیل نشستن را با مرگ ناشی از بیماری های قلبی، کبدی و کلیوی و همچنین سرطان، دیابت و بیماری انسداد ریه توضیح دهد.همچنین هنوز دلیل ارتباط مرگ به خاطر خودکشی، پارکینسون و آلزایمر و همچنین اختلالات عصبی و عضلانی-اسکلتی با نشستن طولانی مدت مشخص نیست. این احتمال وجود دارد که خود این مشکلات منجر به نشستن طولانی مدت می شوند.افزایش ریسک مرگ ناشی از نشستن طولانی مدت در بین بیماری ها متفاوت است و شامل ۱۰ درصد برای سرطان تا ۶۰ درصد برای بیماری های اسکلتی-عضلانی می شود.در این مطالعه، تیم تحقیق داده های حدود ۱۲۸ هزار زن و مرد را جمع آوری کرد. در شروع مطالعه، همه افراد فاقد هرگونه بیماری مزمن حاد بودند. در طول ۲۱ سال پیگیری وضعیت این افراد، حدود ۴۹ هزار نفر جان شان را از دست دادند.انتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Wed, 04 Jul 2018 08:36:26 GMT http://jahanbinnews.ir/vdceop8x.jh8ovi9bbj.html ارتباط کمبود ویتامین D و بیماری ریه http://jahanbinnews.ir/vdccoeq1.2bqoe8laa2.html به گزارش جهانبین نیوز؛ محققان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا در مطالعه خود به بررسی این موضوع پرداختند که کدامیک از فاکتورهای قابل درمان با بیماری ریوی بینابینی (ILD) مرتبط هستند؛ ILD گروهی نسبتاً نادر از اختلالات ناشی از زخم بافت ریه و التهاب ریه است.این بیماری ممکن است منجر به آسیب پیشرونده، ناتوان کننده و غیرقابل بازگشت در ریه ها شود و معمولا بعد از تشخیص، فرد بیش از ۵ سال زنده نمی ماند.اگرچه بسیاری از موارد ابتلا به این بیماری ناشی از مواد سمی زیست محیطی نظیر گردوغبار ناشی از زغال سنگ یا آزبست است، اما ILD می تواند به دلیل اختلالات خودایمنی، عفونت ها، عوارض جانبی داروها و حتی برخی علل ناشناخته ایجاد شود.در این مطالعه، محققان به بررسی اطلاعات پزشکی ۶۳۰۲ فرد با میانگین سنی ۶۲ سال در طول یک دوره ۱۰ ساله پرداختند. نمونه خون هر شرکت کننده برای اندازه گیری میزان ویتامین D گرفته شد. میزان ویتامین D کمتر از ۲۰ نانوگرم در میلی لیتر، کمبود ویتامین D تلقی شد. ۳۰ درصد شرکت کنندگان دچار کمبود این ویتامین بودند.محققان برای ارزیابی ریه های شرکت کنندگان، از آنها سی تی اسکن قلب گرفتند؛ ۱۰ سال بعد از شروع مطالعه ۲۶۶۸ شرکت کننده تحت سی تی اسکن کامل ریه ها قرار گرفتند تا به وجود زخم در بافت ریه یا سایر ناهنجاری ها پی ببرند.محققان مشاهده کردند شرکت کنندگانی که دارای کمبود ویتامین D بودند دارای تعداد بیشتر نقاط روشن در ریه شان بودند که بیانگر آسیب به بافت ریه است. داده ها نشان داد افراد دارای کمبود ویتامین D یا دارای میزان متوسط ویتامین D در خون شان، ۵۰ تا ۶۰ درصد بیشتر دارای ناهنجاری در اسکن کامل ریه شان بودند که می تواند نشانه اولیه بیماری ریوی بینابینی باشد.به گفته محققان، میزان ویتامین D با سپری کردن ۱۵ دقیقه در روز در زیر نور خوشید یا گنجاندن مواد خوراکی سرشار از ویتامین D در رژیم غذایی نظیر ماهی های چرب، تخم مرغ، محصولات لبنی غنی شده، جگر گوساله، و قارچ Portobello تامین می شود.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Mon, 02 Jul 2018 08:19:00 GMT http://jahanbinnews.ir/vdccoeq1.2bqoe8laa2.html نقش خمیردندان در گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی http://jahanbinnews.ir/vdcgu39w.ak9yx4prra.html به گزارش جهانبین نیوز؛ ترکیب موسوم به تریکلوزان که در بیش از ۲۰۰۰ محصول بهداشتی وجود داشته و عمدتا ما از آنها به طور روزانه استفاده می کنیم ممکن است موجب افزایش گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی شود.«جیان هوآ گیو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کوئینزلند استرالیا، در این باره می گوید: «این مواد شیمیایی هر روز با مقادیر بیشتر مصرف می شوند، از اینرو با باقی ماندن میزان بالا آن در محیط زیست، می توانند موجب ایجاد مقاومت دارویی شوند.»در این مطالعه، تیم تحقیق به بررسی این موضوع پرداخت که آیا قرارگیری در معرض مواد شیمیایی غیرآنتی بیوتیکی و ضدمیکروبی نظیر تریکلوزان بر ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی بر باکتری Escherichia coli تاثیر دارد.نتایج نشان داد که در غلظت ۰.۲mg/L، تریکلوزان موجب ایجاد مقاومت چنددارویی در باکتری E.coli از نوع وحشی بعد از ۳۰ روز قرارگیری در معرض این ماده شیمیایی می شود.به گفته محققان، این کشف اسناد و شواهد قوی ای را ارائه می کند که نشان می دهد تریکلوزان موجود در محصولات بهداشتی که روزانه مصرف می شوند روند گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی را تسریع می کند.انتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Thu, 28 Jun 2018 06:09:08 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcgu39w.ak9yx4prra.html راه های کنترل آرتروز روماتوئید را بشناسید http://jahanbinnews.ir/vdchv-nx.23nwvdftt2.html به گزارش جهانبین نیوز؛ اکثر افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید دچار درد در نواحی پا و مچ پا هستند. درحالیکه هیچ درمان قطعی برای این مشکل وجود ندارد، آکادمی جراحان ارتوپد آمریکا برای تسکین علائم این بیماری راهکارهای زیر را پیشنهاد می کند.- استراحت کردن: فعالیت های تشدیدکننده درد را محدود نمایید. دوچرخه سواری، استفاده از دستگاه های ورزشی بیضوی و شناکردن، گزینه های خوبی به جای فعالیت های فشارآورنده بر پاها هستند.- بکارگیری یخ: چهار بار در روز یخ را بر مفاصل دردناک خود بگذارید.- مصرف دارو: داروهای ضدالتهابی نظیر ایبوپروفن یا ناپروکسن می تواند به کاهش تورم و درد کمک کند.- استفاده از کفی ها: کفی های سفارشی کفش شیوه ای موثر در تثبیت پا و کاهش درد هستند.انتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Mon, 25 Jun 2018 07:57:19 GMT http://jahanbinnews.ir/vdchv-nx.23nwvdftt2.html ماجرای تهیه سوسیس و کالباس های زیرپله ای http://jahanbinnews.ir/vdcc4pq1.2bqo48laa2.html به گزارش جهانبین نیوز، برخی از نمایندگان حوزه سلامت در قوه مقننه، بر این عقیده اند که بخشی از سوسیس و کالباس های مصرفی بدون رعایت موازین بهداشتی و به صورت غیراستاندارد، زیرپله ای و زیرزمینی تهیه و تولید می شود. این در حالی است که مسئولین سازمان غذا و دارو، بارها بر این موضوع تاکید داشته اند که هرآنچه به عنوان سوسیس و کالباس در فروشگاه های معتبر پروتئینی عرضه می شود و پروانه وزارت بهداشت را دارند، مورد تایید هستند.اکبر ترکی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با هشدار نسبت به اینکه مصرف سویس و کالباس به شیوع بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلبی- عروقی و دیابت دامن زده است، گفت: حتی محتویات سوسیس و کالباس هایی که به صورت استاندارد و با رعایت تمامی موازین و استانداردهای سازمان غذا و دارو تولید می شوند عوارض و مشکلاتی را برای مصرف کنندگان به همراه دارد و باید کمتر مصرف شوند.وی با تاکید بر حذف سوسیس و کالباس از سبد غذایی، افزود: در تهیه سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده استفاده می شود و مواد نگهدارنده خود عامل بروز انواع سرطان ها است و از سویی امکان تخلف در تهیه و تولید فرآورده های گوشتی زیاد است.ترکی با هشدار نسبت به افزایش تعداد فست فودفروشی ها در کشور، تصریح کرد: متاسفانه بخشی از سوسیس و کالباس های مصرفی بدون رعایت موازین بهداشتی به صورت غیراستاندارد، زیرپله ای و زیرزمینی تهیه و تولید می شود البته در تمامی صنوف افراد سودجو و متخلفی وجود دارند که به دنبال صرف هزینه کمتر و درآمد بیشتر هستند بنابراین برای تامین سلامت مردم و جلوگیری از تخلفات برخی از کارخانجات سوسیس و کالباس می طلبد واحدهای نظارتی نظارت مناسبی را بر عملکرد این مراکز داشته باشند.وی با تاکید بر لزوم روی آوردن مردم به غذاهای باکیفیت و سالم، ادامه داد: باید تا حد امکان از مصرف فرآورده های گوشتی پرهیز کرد و در غیر این صورت باید از سوسیس و کالباس های دارای استاندارد و مشخصات با کد بهداشتی و درمانی استفاده کنند.ترکی با تاکید بر اینکه کیفیت فرآوردهای گوشتی باید درجه بندی شود، گفت: برندهای استاندارد سوسیس و کالباس باید به مردم معرفی شود.وی با بیان اینکه قیمت ارزان و سهولت پخت به افزایش مصرف فست و فودها دامن زده است، تصریح کرد: با توسعه زندگی شهری و به تقلید از کشورهای غربی مصرف فست و فودها نیز در ایران افزایش یافت و امروزه کمتر خیابانی را در شهرها مشاهده می کنیم که در آن اثری از فست فودفروشی ها نباشد. این در حالی است که سازمان غذا و دارو، به عنوان دستگاه ناظر بر سلامت محصولات غذایی فرآوری شده، همواره بر این نکته تاکید دارد که هر محصول دارای مجوز وزارت بهداشت که در بازار عرضه می شود، قابل اطمینان بوده و مشکلی برای مصرف ندارند.اما، آنچه مسلم است، کیفیت سوسیس و کالباس هایی که عرضه می شود، به قدری متفاوت است که شاهد تفاوت زیاد قیمت های حداقلی و حداکثری در فروش این قبیل محصولات غذایی هستیم.منبع: مهرانتهای پیام/1026ج ]]> حوزه سلامت Sat, 23 Jun 2018 08:40:01 GMT http://jahanbinnews.ir/vdcc4pq1.2bqo48laa2.html