۰
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۵
کد مطلب : ۳۴۸۰۸
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار:

"کنه" عامل شيوع و انتقال تب کريمه کنگو/کیار یکی از کانون های مستعد ابتلا و شیوع این بیماری است

رئيس شبکه دامپزشکي کيار گفت: بايد شيوع تب کريمه کنگو و خطرات آن را جدي گرفت و به مردم اطلاعات لازم رسانده شود.
"کنه" عامل شيوع و انتقال تب کريمه کنگو/کیار یکی از کانون های مستعد ابتلا و شیوع این بیماری است
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از کيار بيدار مجيد علايي رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار گفت: به دليل موقعيت شهرستان کيار و قرارگيري شهرها و روستاهاي اين شهرستان در مسير کوچ عشاير از خوزستان به ديگر نقاط کشور اين شهرستان يکي از کانون ها مستهد شيوع بيماري تب کريمه کنگو است که مي طلبد اهالي در کنار مسئولان و با آگاهي کامل در راستاي پيشگيري از ابتلا و شيوع اين بيماري در شهرستان کيار همکاري و همياري لازم را به عمل آورند.

وي گفت: تب خونريزي دهنده کريمه کنگو ازجمله بيماري هاي مشترک بين انسان و دام است که در دام علائم خاصي ندارد اما در صورت انتقال به انسان مي تواند خطرآفرين باشد.

علائي افزود: اين بيماري از طريق نيش حشرات ناقل ويروس تب کريمه کنگو مخصوصا کنه، مصرف گوشت حيوانات آلوده به ويروس، تماس با مخاط و فضولات حيوانات آلوده به اين ويروس، تماس با افراد مبتلا به تب کريمه قابل انتقال است و در راستاي جلوگيري از ابتلاء مردم و تبديل بيماري از نوع حيواني به انساني گفت: آگاه کردن و بالابردن اطلاعات مردم از اين بيماري مي تواند نقش کمک کننده اي در جلوگيري از ابتلاء و شيوع آن در بين مردم داشته باشد.

رئيس اداره دامپزشکي شهرستان کيار افزود: مهمترين و خطرناک ترين زمان فعاليت ويروس تب خونريزي دهنده کريمه کنگو فصل بهار است و با گذر از اين زمان خطر شيوع و ابتلا کاهش مي يابد اما به صفر نمي رسد.

وي به مردم و خصوصا کساني که با دام هايي همچون گاو و گوسفند در تماسند توصيه کرد:

۱-از هرگونه کشتار غيرمجاز دام در روستاها، قصابي هاي محلي بايد جلو گيري شود

۲-سم پاشي محل نگهداري دام ها نقش موثري در کنترل و نابودسازي کنه ناقل تب خونريزي دهنده کريمه کنگو ايفا مي کند

۳-کشتار غيرمجاز و آويزان کردن لاشه حيوانات در مقابل آفتاب مانع از جمود لاشه، اسيدي شدن و از بين رفتن ميکروب ها و ويروس هاي موجود در گوشت مي شود و لذا بايد گوشت مورد نياز مصرف خانواده ها از قصابي هاي مجاز تهيه شود و در صورت خريد گوشت از ساير مبادي بايد گوشت قبل از مصرف ۲۴ ساعت در يخچال نگهداري شود

۴-از تردد گودکان به محل نگهداري دام ها جلوگيري شود

۵-حتي المقدور محل نگهداري احشام از محوطه زندگي انسان تفکيک شود

۶-از خريد و فروش احشام مشکوک به بيماري با علائمي همچون کم خوراکي، بي حالي و... جلوگيري شود

رئيس شبکه دامپزشکي شهرستان کيار در پايان اظهار اميدواري کرد در راستاي کنترل و جلوگيري از شيوع بيماري تب خونريزی دهنده کريمه کنگو هم مردم و مسئولان مشابه آنچه در مقابله با ويروس آنفولانزاي چرندگان انجام دادند همکاري لازم را به عمل آورند.

انتهاي پيام1026ج /۵۸۰ک
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

چهارشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۸

ساعت:

۰۵:۱۷:۳۴

1 Jan 2020